Másként is fogalmazhatnék: to live or not to live. 2010 augusztusában Magyarország népessége 10 millió alá csökkent, melyben jelentős szerepet kapott a kivándorlás is. Nyár elején zengett a sajtó arról, hogy orvosaink is tömegesen hagyják el az országot, de ugyanígy elmennek innen a szakmunkások, irodisták, tanárok, szerelők, egy jobb élet reményében. A népvándorlás nem ismeretlen fogalom, a magyarok nagy része mégis elítélően vélekedik azokról, akik elhagyták hazájukat.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: gepnarancs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
libero
Azért csak részben jó a hírünk a világban, elsősorban a magasan képzett (és itthon már bizonyított) embereket várják külföldön tárt karokkal.
A többséget (saját munkaerő piaci gondjaik miatt) inkább karókkal...

Annál is inkább, mert elképzelhető, hogy azt is elvárják, hogy dolgozzon az itthon nagyhangú potenciális munkaerő JELÖLT!
Feraj49
Nem mindenki akar menni Magyarországról.Van akinek muszáj. Én maradok,nekem ez a hazám.Itt születtem,itt vannak a barátaim,családom,és ebben az országban akarok meghalni is./lehet a politika miatt előbb mint szeretném/ Ettől függetlenül Én is szeretném,ha jobb életem,életünk lenne.Nem csak nekünk,hanem az országban élőknek is!
fan.tomas
Van olyan kollégám aki akkora mellénnyel ment ki, hogy külön vasúti szerelvény vitte!
Aztán pár hónap múlva lógó orral kullogott haza, mert ott kint fegyelmezett melót várnak el az embertől!
Ott nem akkor és ott gyújtott rá amikor elképzelte.
Reggel ugyan hétkor kezdtek, de hét órakor a munkadarabnak már forogni kellett!
Szóval kiderült, hogy miért van kint kolbászból a kerítés...
marlin
@fan.tomas: Négy évet és kilenc hónapot dolgoztam anno. az NSZK-ba!! Amíg az üzembe dolgoztam, addig ugyanolyan mitarbeiter voltam mint bárki, viszont a gyárkapun kívül már auszlander!! Ezért azután:
"S mégis, magyarnak számkivetve,
lelkem sikoltva megriad -
édes Hazám, fogadj szivedbe,
hadd legyek hûséges fiad"
safranyn
@Feraj49: Mondjuk szerintem ez az írás elég jól bemutatja, hogy miért nem megyünk.ki. Valahogy így van ahogy te is írod
Feraj49
@marlin: Az idézeted a szívemből szóltak.Ezért írtam a16.06 kor.Ja és menjenek el az országból azok akik ezt a mai helyzetet "megalkották"!/nem a választópolgárokra gondolok,mert Őket becsapták/
dr. prédikátor
Nagypofájú semmittevő politikusok!Hallottátok?El lehet menni!! Tönkretettétek az országot!Kiraboltátok saját népeteket!Lehet csomagolni,vár rátok a nagyvilág.De úgy menjetek el hogy vissza ne gyertek mert nem hiányoztok senkinek!!!!Fogjatok össze a cigus fecalicussl és húzzatok el a mi országunkból.Mert ez az ország nem a tiétek! Ti csak bitoroljátok!Ja és a 2/3-ot ne felejtsétek itt!!!
palika
Hát emberek, tudjátok nem szabad és nem kell lenézni, leírni azokat az embereket akik egy szebb jövő érdekében elhagyják az országot! Nem az emberek a hibásak, hanem aki itthon nem teremti meg a feltételeket a megfelelő életmódra! Akit én ismerek és elment dolgozni külföldre az egyik sem jó kedvében hagyta itt a szeretteit! Nagyon sokan vannak akiknek bejött az ottani élet és jól él, van akinek nem jött be és visszajött, de aki ott nem tudott meggyökerezni az itthon sem valami jó melós! Nálunk a családban a legidősebb fiam két évig volt Skóciában, de hazajött a honvágy miatt! Most szombaton a középső fiam is elmegy Skóciába és nem tudom még meddig bírja! Keveset keres itthon, nem jó kedvében megy el! Ha most lennék fiatal és egyedül élő, simán itt hagynám a hazámat, pedig aki nagyobb Magyar nálam, az festi magát!
DrGore
Az a baj hogy akár hova mehetsz akkor is ez az otthonod,és mindenhol csak egy bevándorló leszel. Még ha éveket töltesz külföldön ott akkor is csak max megtűrnek mint egy vendéget de sose fogsz rendesen beilleszkedni.
Feraj49
@palika: erről írtam ma 16,06 kor.Van akinek muszáj elmenni,de nem nekik kellene szégyenkezni ez miatt.Nem nézi le senki azokat az embereket akik a szebb jövő reményében megpróbálnak külföldön boldogulni.17,09 kor írtam,azoknak kellene elmenni ebből az országból akik ezt a helyzetet előidézték,ráadásul kiskirályként élnek a már 21 éve,demokráciát hirdetve,diktatúrában tartva a népet.
marlin
@DrGore: Sajnos van, hogy menni kell, a nagyobb kenyérért, esetleg a vajaskenyérért, vagy másért !!
Addig nincs is gond, amíg rá nem ébredsz, hogy "az" egy szép ország, egy gazdag ország, egy élhető ország, de "azt" Ők saját maguknak csinálták,és nem nekünk!!
Igazad van, még az unokd is "auszlander" lesz!!
Atha
Ez egy olyan poszt ahol mindenkivel egyet kell hogy értsek fenntartások és kitételek nélkül!
A munkám miatt rengeteget utaztam és utazok, de mikor az ember kicsekkol Liszt Ferihegyen mintha a levegőben érezné azt a néhány évtizedet amit ebből a drága levegőből magába szívott!
Annyi szépet és érdekeset láttam már a világból, mégis azt kell mondjam innen engem csak a Jóisten vihet el akarattal!
A sárgolyó egyik legjobb adottságú országában élünk és szégyelljék magukat akik ezt teszik ezzel a sokat kínzott néppel!
Csizmás Kond
Mindig lesz olyan aki elmegy és mindig lesz aki marad...és lesz aki visszajön, ez az élet rendje.
Ennél jobb gazdasági alapokú országokból is van aki máshol próbál szerencsét.
Feraj49
@Csizmás Kond: Abban igazad van,hogy más országokból is távoznak.De azok legtöbbjük/nyugatról írok/ régió igazgatónak,meg országos vezetőknek mennek vagy jönnek hazánkba./Küldi az anyacége/ Csak az a baj ,hogy nem mindegy ki megy el,és ki marad szép hazánkban.
marlin
@Feraj49: "A buta ember arról ismerszik meg, hogy arról alkot véleményt, amit nem ért meg, és arról ítélkezik, amit nem ismer" (A Gluksmann)
Dr.luigilongo60
@Csizmás Kond

Megpróbálom egyszerűen megvilágítani csak Neked a helyzetet.
Azok vándorolnak ki, akik eddig is becsülettel dolgoztak és adóztak és nem az ország potyautasai.

A folyamat végkifejletének megértéséhez nem szükségeltetik semmilyen diploma.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.