1977. április 30-án a magyar válogatott világbajnoki selejtezőt játszott a szovjetekkel (CCCP). 70 ezer néző a Népstadionban, milliók a képernyők előtt. Barátom, akihez elmentem azon az estén, egy garzonházban lakott. Ott volt az ő barátja is, Gusztáv, egy derékig érő hajú, laza, szókimondó fiú. Gondoltuk, beszerzünk italt valahol. Kifelé tartottunk a házból, amikor észrevettük, hogy nyitva a társalgó. Szemben férfiak fotelekben, székeken, a füstös, sötét szobát bevilágította a tévé kékes fénye. Az arcokra kiült a várakozás feszültsége meg valami boldogságféle, hogy együtt lehetnek.

Forrás: azacs.blog.hu
Feltöltő: rosissy
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nagyvalika
Nekem teljesen mindegy, hogy hol termesztették. hol állították elő, hol csomagolták a terméket. Csak az számít, hogy használható-e, finom-e és természetesen az ára. Nem is értem, hogy miért kell ebből ekkora ügyet csinálni.
Pedro
Szerintem igenis kell védeni a hazai gyártást, termékeket, persze nem védővámokkal, amikre a nyitott határok korában aligha van lehetőség. De némi támogatással, például adókedvezményekkel lehet és szükség is van rá. Nem azért, hogy piros-fehér-zöldben lássuk a világot, hanem hogy legyen nekünk is produktumunk, legyen nekünk is valami, ami több, mint a bérmunka, a bedolgozás, hogy legyen mivel azonosulni.
nagyvalika
Azonosulni inkább a megfelelő és hatékony hazai technológiával kellene, hogy a "hazai" legyen az olcsóbb. Továbbra is azt gondolom, hogy a termékek esetén nem az számít, hogy állították elő, hanem az áruk mellett a hasznosságuk, a minőségük és az esztétikai megjelenésük.
A termékeknek ne legyen már nemzetiségük!
Pedro
@nagyvalika
Miért ne legyen ? A minőség mellett legalább annyira fontos az azonosulás. Legyen jó az áru, de lehetőleg magyar legyen.
nagyvalika
@Pedro: Kicsit savanyú, kicsit sárga, de a mienk?
Nem jobb akkor már az édes és narancssárga (de pláne!!!)?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.