Már megint csatát vesztett a Vezénylő Tábornok, ezúttal az államadósság ellen meghirdetett háborúban. A nyugdíjpénztári megtakarítások lenyúlása ellenére szeptember végén a nettó államadósság elérte a 20 625 milliárd forintot. A Ténytár blogban olvasható adatokból kiderül, hogy miközben a kormány elvett 2700 milliárd forintnyi nyugdíjvagyont és 360 milliárd forintnyi át nem utalt járulékot, 1500 milliárd forinttal mégis növelte is az államadósságot. A Kedves Vezető és Jobb keze elvette 3 millió ember 12 évnyi megtakarítását, és felélte a jövőt. A lenyúlt vagyont három hónap alatt elpazarolta. Emlékezzünk csak, a „nyugdíjvédelem”, magyarul a lenyúlás indoka – az állítólagos „eltőzsdézéstől” való védelem mellett – az államadósság csökkentése volt. Az államadósság több mint eddig bármikor, viszont a tartalékaink jórészét feléltük. Az a veszély is fenyeget, hogy – részben ezen adatok miatt – leminősítik az országot a bóvli, vagyis a befektetésre nem ajánlott kategóriába, így még nehezebb lesz egyensúlyban tartani a költségvetést, még tovább nőhet az államadósság. Ez már nem is lejtmenettel, hanem olyan dugóhúzó, amilyet a műrepülők szoktak bemutatni. Az a nagy kérdés, hogy a végén a földbe csapódunk, vagy valaki időben felrántja a kormányt. Esetleg elmehetünk kuncsorogni segítségért a kipaterolt IMF-hez… Ezt a gyalázatot még a kormányzati papagáj kommandó sem foghatja az elődökre, az euroválságra, az uzsorás bankokra, a karvalytőkére, vagy bárki másra, aki megfelel bűnbaknak. Ez bizony a realitásokat figyelmen kívül hagyó, kapkodó gazdaságpolitika, az ennek láttán megugró kockázati felár, a forintot gyengítő Kósa tirádák, a beruházókat elijesztő kiszámíthatatlan adózás következménye. Matolcsy György, mikor húzol már el nem ortodox módon a sunyiba?

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: barew7
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kiscserkész
Pedig aztán nyomatják bele a pénzt. Nem fogy, hanem nő?
coyote3
A nem ortodox gazdaságpolitika. Ezt tanítják komoly egyetemeken....
Dr. Akula
Döntsd a Hazát, ne siránkozz,
Tömjük a zsebünk,
Bárki átkoz!
Matócsi és tsai. hitvallása.

overdose1
Gratulálok csak a fityesz tud kormányozni ők ezt állitják .Szégyen lépés lelépés mert már most is késő !!!!!!Matolczy,Szijjártó,Lázár a sok okostojás egy elsősnek több esze van mint nekik.
orogordog
fidesz ország ezt akartátok, a fülke magányában, hát tessék itt van.
Dr.luigilongo60
"Ezt a gyalázatot még a kormányzati papagáj kommandó sem foghatja az elődökre, az euroválságra, az uzsorás bankokra, a karvalytőkére, vagy bárki másra, aki megfelel bűnbaknak."

Erről szoktam pofázni a fanoknak, Orbánék csak a bűnbakkereséshez értenek, mesterséges gyűlöletet szítanak minden és mindenki ellen, aki esetleg már észrevette, hogy a király meztelen.
Természetesen a magyar "karvalytőke" és a magyar bankok feddhetetlenek, legalábbis szerintük.Jól mutatja ezt a CBA cikk is.Mert Ők az igazi haverok, akik megnyomták Őket a választások előtt nem kevés lével, most meg becsukják a szemüket az ügyeskedések előtt.
Undormány, mocskos banda, miközben a fél országot a multik, bankok stb. ellen hergelik, a saját pecsenyéjüket már rég készre sütötték.
Még egyszer leírom a gyengébbek kedvéért, nem vagyok sem a multik, sem a bankok, sem a zsidók bérence, csak nyitott szemmel járok a világban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.