Előszeretettel fotózta magát Soltysiak Edina rövid topban és forrónadrágban. Ezeket a képeket fel is töltötte a közösségi oldalára. Nem is lett volna baja, ha nem indul el a választásokon. A tetoválásai miatt azonban gyanúba keveredett, hogy az élete egy szakaszában lehet, hogy Hitler rajongó volt és neonáci. Bukta a támogatóját, visszalépett, és törölte a profilját.

Soltysiak Edina a táti Együtt Közösen Tátért független szervezet listáján indul önkormányzati képviselőnek a Komárom-Esztergom vármegyei községben. A Telex  írta meg, hogy a Facebbok profiljára feltöltött képek tanulsága szerint azonban a tetoválásai arra adnak gyanút, hogy szélsőséges nézetekhez vonzódik, vagy vonzódott korábban. 

A Tet és Védelem antiszemitizmus ellen küzdő szervezet szerint a cikk hatására a nő viszalépett a jelöltségtől. A profilja pedig nem található már a közösségi felületen, törölhette.  

Soltysiaknak ugyanis rengeteg tetoválása van, és nem rejti annyira véka alá őket: a két alkarján a „Meine Ehre heißt Treue” német kifejezés található. Ez magyarul annyit tesz, hogy a „Becsületem a hűség”, és amúgy a náci SS mottója volt. Még 2022-ben is posztolt olyan képet, amin látszik az egyik fele, de az is igaz, hogy 2020 januárjától már a másikat kitakarta egy félkaros megoldás.

 Kevés volt rajta a ruha, törölt  mindent – Túl sokat mutató fotók miatt bukott a női képviselőjelölt

A fordított horogkereszt   Fotó: Facebook/Soltysiak Edina

A hátát viszonylag ritkán mutatja, igaz, az emberek általában nem szokták, pedig az egyik lapockáján egy Hitler-portré látható, a másikon pedig egy (tükrözött) horogkereszt. A derekán a 88 és a 14 számok olvashatóak. Ezeknek a számkódoknak a neonáci világban külön jelentése van. Az első az ábécé szerint 8. betűre utal, ami a HH, azaz a „Heil Hitler” köszöntést rejti. A 14-es szám egy amerikai nacionalista fajvédő egyik írására utal, amelynek az angol eredetiben 14 szóból álló mondata így hangzik: „Biztosítanunk kell fajunk fennmaradását és a fehér gyermekek jövőjét”. A Soltysiak Edinán látható tetoválások között látható egy birodalmi sas is.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@Géza: Senki nem üldözte, saját maga törölte magát, mivel ilyen ember senkinek nem kell.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Géza
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
izéke
@Géza: élvezed,ha kitiltatlak újra és újra és újra? :)))))) te kis perverz
Géza
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
VÉGH BÉLA
88? Nálunk amatőr rádiósoknál az mást jelent! Lehet tud morzézni a csaj!
jesz
Kutyapózos töcskölés közben van mit nézegetni...de ha orvoshoz megy, aki más gondolkodású, az se rossz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.