A Závecz legfrissebb közvélemény-kutatása alapján a Fidesz-KDNP vezeti a pártok EP-lista versenyét. A kutatás május 24. és június 2. között, ezer fő megkérdezésével készült.

A Závecz szerint a Fidesz nyeri az EP-választásokat

Illusztráció: 123rf.com

A második helyen a Tisza Párt áll 19 százalékkal, a harmadik a DK-MSZP-Párbeszéd listája 9 százalékos támogatottsággal. A Momentum 4, a Mi Hazánk 3, a Kétfarkú Kutyapárt és az LMP 2-2 százalékos táborral rendelkezik. A teljes népességen belül a Mindenki Magyarországa Néppárt, a Második Reformkor Párt és a Jobbik 1-1 százalékon áll – idézi az eredményeket a Telex.

A biztos részvételét ígérő, és az EP-listák között választani tudók körében a Fidesz-KDNP 45 százalékon áll, a Tisza Párt 27 százalékos május végén, a DK-MSZP-Párbeszéd listája pedig 11 százalékos.

A Závecz szerint még két párt esélyes még a bejutásra. A Mi Hazánk a biztos listaválasztóknál áll 5 százalékon, a Momentum 4 százalékot érne el, a Kétfarkú Kutyapárt 3, az LMP 2 százalékos.

A mostani adatok alapján a Fidesznek 11 mandátuma lenne, a Tisza Pártnak 7, a DK-MSZP-Párbeszéd listának 2, a Mi Hazánknak pedig 1 képviselője jutna az Európai Parlamentbe.

Forrás: telex.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Tényleg? Köszönöm Mr Nyilvánvaló az infót.
A 2026-ost is megnyerik és a 2030-ast, mint Putyin.
A hatalomba és luxusba beleszeretett elit nem szokta hagyni, hogy leváltsák.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Tényleg? Köszönöm Mr Nyilvánvaló az infót.
A 2026-ost is megnyerik és a 2030-ast, mint Putyin.
A hatalomba és luxusba beleszeretett elit nem szokta hagyni, hogy leváltsák.
Clavigo
Szoftver kérdése az egész... Oszt jó napot.
Nessy
@Pegero: Kedélyed ne legyen soha lőporos, ne is figyelj oda, mit mond egy főokos! ( Mézga Géza) Legyen jó humorérzéked. :-)) Egyébként nincs recept.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.