Mint a franciák az Eiffel-tornyot, úgy fogják megszeretni a magyarok az új alaptörvényhez készült festményeket - mondta az [origo]-nak az új alkotmány népszerűsítéséért felelős Kerényi Imre. Kerényi néptanítónak tartja magát, szerinte a képek segítenek megérteni, hogy Horthy jobb sorsra érdemes dalia, Kádár prűd, egy életen át tisztességes ember, a lovasroham pedig vízszintes volt. Interjú és képelemzés.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Hát ennél az embernél tényleg elmentek otthonról...
Bugajakab
Erről Vincent van Gogh jut eszembe.

Élete vége felé állítólag megtébolyodott, s levágta a
saját fülét, amit meg is festett.

Kerényi és a többi "művész" is erre felé halad.
lényeglátó
Hamvas Béla A primitív emberről!

Olvasni többet kéne, mint szónokolni!
A primitív ember életének fő jellemvonását abban találták, hogy totemisztikus. A totem jel, jelvény, esetleg kép vagy ehhez hasonló külső dolog. A jel vagy kép azonban nem közönséges tárgy, hanem a
primitív életében és hitében átvitt értelme és jelentősége van. Ilyen totem a civilizált népeknél a nemzeti hős neve vagy szobra, a zászló, a nemzeti dal.(Ez esetben a „Szent korona” tan!) Totem úgy keletkezik, hogy az ember a tömegben nincs tisztában a nemzet, a faj, a nyelv, a közös népi sors jelentőségével, és a közösség. Az a primitivizmus, amelyben a modern tömeg él, és amely a visszaképződésben nemsokára annyira jut, hogy egyenlővé lesz a pápuákkal és négerekkel. Már nem is élhet másutt, csak az anyagban. Materializmus büszke híveinek is szól
lópicigáspár
Ez kerényi az a köcsög akinek a 20 millió aprópénz!? Csak szólok, nekem bő 20 évi nyugdíjam, hogy rohadnál meg!!
Dr.Orbán.Viktor.sk
@Bugajakab: Van Gogh belsőfül rendellenességgel küzdött, amit utólag genetikai hagyatéka segédletével és a mai kórisme ismeretek által tudtak igazolni.
Tehát nem volt őrült csak őrületes fájdalmai voltak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.