Az EU soros elnökségét júliusban veszi át Magyarország fél évre. Az esélyekről, a bizalom hiányáról beszélt a Ludovikán a kormány EU-s ügyekben leginkább érintett két minisztere, akik szerint az Európai Parlamentben sokan szeretnének sikertelen magyar elnökséget látni... De tehet arról Magyarország, hogy ebben a helyzetben van? Ezzel kapcsolatban egy kritikus megjegyzést engedett meg magának Navracsics a kormánypárttal szemben: szerinte akkor lehetne nagyobb eséllyel remélni, hogy az EU soros elnöksége az EP-ben is segítené Magyarországot politikai tőkéje növeléséhez, és így érdekérvényesítő képességének elnökség utánra is szóló erősítéséhez, „ha a Fidesznek sikerülne olyan pártcsaládot találnia, amely nagyobb elfogadottsággal rendelkezik.” „Az EP-ben ma az a helyzet, hogy a Fidesz nem tartozik egyik pártcsaládhoz sem, ezért az EPP-ben lévő egyetlen KDNP-s képviselőtől eltekintve senki nincs, aki a több mint 700 fő testületben bármilyen szempontból fontosnak tartaná a...

Forrás: telex.hu
Feltöltő: Nizsnanszky
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nizsnanszky
"De tehet arról Magyarország, hogy ebben a helyzetben van?

Ezzel kapcsolatban egy kritikus megjegyzést engedett meg magának Navracsics a kormánypárttal szemben: szerinte akkor lehetne nagyobb eséllyel remélni, hogy az EU soros elnöksége az EP-ben is segítené Magyarországot politikai tőkéje növeléséhez, és így érdekérvényesítő képességének elnökség utánra is szóló erősítéséhez, „ha a Fidesznek sikerülne olyan pártcsaládot találnia, amely nagyobb elfogadottsággal rendelkezik.”

„Az EP-ben ma az a helyzet, hogy a Fidesz nem tartozik egyik pártcsaládhoz sem, ezért az EPP-ben lévő egyetlen KDNP-s képviselőtől eltekintve senki nincs, aki a több mint 700 fő testületben bármilyen szempontból fontosnak tartaná a Fidesszel való szolidaritást.” „A két szép szemünkért” erre nem lehet számítani – mondta a miniszter. Ezért arra van szükség, „hogy a Fidesz ismét részévé váljon az európai pártcsalád rendszerének.”

Eszem áll meg! És ez a fasz navra vezető politikus.
Nem lehet hogy azért szarják le a fideszt, mert nem tartja be a demokratikus követelményeket, eu direktívákat és nagyon sokat lopnak??

Aki ennyire tudatosan MO ellen dolgozik az HAZAÁRULÓ ROHADÉK GANYÉ!!
Nyírfa
" De mitől lehet sikeres az EU soros elnöki tisztsége?
Bóka szerint ezt nehéz számszerűsíteni, így három szempontot mondott:

elősegítette-e az intézményi átmenet zökkenőmentességét a magyar közreműködés,
a feladatot tisztességes közvetítőként, a lojális együttműködés szellemében látta-e el a magyar elnökség,

Kiemelem a 3. szempontot, mert ez a lényeg, a többi blabla:

Tehát: " és azokon a szakpolitikai területeken, amelyek a magyar elnökség alatt prioritást élveznek, sikerül-e úgy alakítani a politikai diskurzust, hogy attól az utána következő elnökség sem térhet el.
„Ha ezt elértük, az elnökség sikeres volt”, " "

Ha észnél vannak az unióban, akkor gyámság alá helyezik a magyar kormányt, és semmiképen nem adnak lehetőséget arra, hogy tematizálja a következő elnökségek működését. Ha jól értelmeztem, az EP meg is akadályozhatja a magyarok soros elnökségét. Ez lenne a legadekvátabb megoldás, nem engedni beleszólást az intézmények felállásába, működésébe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.