Német, magyar, cseh és szlovák újságírók a bolsevista megszállás alól felszabadult részeken

Forrás: kuruc.info
Feltöltő: gabrella
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Az_Ember_fia
@maghiar: Ha jól emlékezem, mi üzentünk hadat a fél világnak.
Ugye ez tény?
Akkor mi a kérdés?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
maghiar
Értelmesebbnek hittelek logisztikus létedre.De sebaj,még nem vagyok annyira álmos,elmagyarázom.Figyelj!Trianon illetve a Párizs környéki békék a kiváltó okai voltak a 2.vh-nak.Magyarország azért lépett be mert(hasonlóan pl Romániához,Bulgáriához vagy a Tiso-féle szlovák bábállamhoz kedves llongo),egyrészt német befolyás alá tartozott,másfelöl pedig joggal remélhette a Harmadik Birodalom segítségét-amit aztán többé-kevésbé meg is kapott,oktalanság lenne ugyanis azt hinni hogy a részleges revízió Horthynak köszönhető-orvosolandó a trianoni sebeket.Végül a te stílusodban: Szóval ez a szitu,Bakker!Vágod?
silber13
@maghiar : Engedelmeddel, de én csak KöBüKi megszólalására reagáltam! Ami meg a trianoni állításodat illeti, akkor annak mintájára feltételezhető,hogy a német-francia háború /Fall Gelb/ Egy ócska Compiegnei vasúti kocsi miatt tört ki!
Dr.luigilongo60
@maghiar: Attól, hogy elkövettek ellenünk egy igazságtalan békediktátumot, még nem lett volna kötelező egy náci ideológia mentén próbálkozni a területek visszafoglalására,hadat üzenni a fél világnak, vágóhídra hajtani magyar emberek százezreit és elhurcolni, Dunába lőni még számtalan szintén magyar embert.

Úgy látszik , tényleg nem érted a történelmet.
Dr. Felipe
Kurucok!

És a fehér terror? Azzal mi a helyzet?
maghiar
@luigilongo60: Náci ideológia mentén?Mint említettem,ez kényszerhelyzet volt,mivel akkor a náci Németország érdekszférájához tartoztunk,ahogy a környező államok is.Őfelettük miért nem törsz pálcát,hiszen ők is agresszorok voltak?Képzeld,ott is vágóhídra küldtek rengeteg embert(Románia-Vasgárda,Szlovákia-Hlinka-gárda).Szerintem meg te nem látod/vagy nem akarod látni a történelem összefüggéseit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.