Több ponton alkotmányellenes és sértheti az európai uniós alapjogokat az illegálisan használt külföldi rendszámú autók kiszűrését célzó jogszabály. Az alapvető jogok biztosának ma kiadott jelentése szerint a törvény nehezen betartható, a kilátásba helyezett bírság indokolatlanul magas. Dr. Szabó Máté a jogszabály módosítását kéri a kormánytól.

Forrás: totalcar.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

palika
Micsoda ország, micsoda világ!? Mint Magyar állampolgárnak nem lehet olyan rendszámú autóm, amilyet én akarok? Ha külföldön vásárolok egyet és itthon akarom használni, nem tehetem meg? A külföldi autóst, aki bejön Magyarország területére azt is megfogják bűntetni, mert nem olyan autó a rendszáma, mint ahol lakik?
darwin
Ez az egész úgy működik,hogy ha a sofőr szlovákul,vagy angolul azt mondja a rendőrnek,hogy most elmégy ám a picsába,akkor nem büntetik meg.Ha csak magyarul tud,akkor szív.Tehát: tanulj nyelveket.
wadnarancs
Magyarország mindig is a lehúzásról szólt...

Csak ,hogy egy példát mondjak itt 5-10 évente kell jogsit újítani. A Finn rokonok 70 évre megkapják:)

Ebből galiba lesz mert a külföldi rendőrök is fogják szívatni a magyar autósokat ,ha a magyar rendőrök a külföldieket szívatják..
labos
A törvény alapja az osztrákok hasonló jogszabályán alapul, A külföldi rendőrök már régen szívatják a magyar autósokat
Különben engem rohadtul nem zavar ha megbüntetik őket, nekem magyar rendszámom van, és sosem akartam ilyenen nyerészkedni. Mindig azok sírnak akiknek a háza ég
darwin
@labos: Akinek a háza ég,az kiabál, a sírás mellett,de az nincs a közmondásban .Az meg hallgat aki meggyújtotta.
Ne gondold,hogy az idegenforgalomnak jót tesz,ha a külföldi autóst vegzálják.
Az_Ember_fia
Egy barátom Győrben a Teszkónál franciául köszönte meg a rendőrnek, hogy az amúgy szabálytalan helyen álló holland rendszámú kamionjára vigyáztak.
Sauf France volt minden kérdésre a válasz:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.