A Fidesz alelnöke szerint Schmitt Pál a lemondásával államférfihoz méltó döntést hozott: komolyan vette esküjét, és azt mondta, nem tudja képviselni a nemzet egységét.

Kósa Lajos a TV2 Mokka című műsorában kijelentette: leköszönéséhez a köztársasági elnök az első adandó alkalmat használta ki, hiszen megbízatását az Országgyűléstől kapta, és az őt érintő testületi döntések meghozatala után a Ház első ülésén jelentette be lemondását.

"Végre van valaki, aki húsz év után először egy ilyen helyzetben Magyarországnak példát mutat, a saját személyes szempontjait félreteszi, és azt mondja, hogy lemond” - jelentette ki Kósa Lajos, aki emlékeztetett arra: "derült ki miniszterelnökről, hogy pufajkás volt, vállat rándított, és azt mondta, na és", derült ki miniszterelnökről, hogy kém volt, az is kiderült kormányfőről, hogy csalt, hazudott, majd a következőről, hogy gazdasági emberként nem fizetett ki beszállítókat.

Arra a kérdésre, hogy Kövér László elfogadható lenne-e a Fidesz számára államfőként, azt válaszolta: "azt a döntést hoztuk, hogy semmilyen nevet nem kommentálunk". Mint mondta, ezzel el akarják kerülni azt a helyzetet, "amelyet a szocialisták produkáltak a miniszterelnöki casting kapcsán".

Az Orbán Viktor miniszterelnök-pártelnök által megfogalmazott elvárásokat ismertetve Kósa Lajos azt mondta: olyan emberre van szükség, aki elfogadja az alaptörvény szellemét. Emlékeztetett arra, hogy a  hétfői ötpárti egyeztetésen, valamint a Fidesz-KDNP frakciószövetség ülésén is az a gondolat fogalmazódott meg: a folyamatot nem szabad elhúzni. Orbán Viktor, miután konzultál a pártelnökséggel, a frakcióelnökséggel és a kormánnyal, április 16-án tesz javaslatot.

Kósa Lajos Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektorának lemondását úgy kommentálta: nagyon rossz döntést hozott, ő pánikolt be egyedül, egy felső vezető nem viselkedhet így.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zsolti
de kinyílt a csipája mindegyiknek hirtelen, most hogy lemondott, "persze, jól tett", meg "államférfi", de amíg nem volt biztos a kimenetel, úgy elsunnyogtak az újságírók elől mint a láthatatlan szellemek.

hazug tolvaj államférfi, tulassay meg örüljön ha nem kap két pofont mi? elmentek az anyátokba.
zsolti
de kinyílt a csipája mindegyiknek hirtelen, most hogy lemondott, "persze, jól tett", meg "államférfi", de amíg nem volt biztos a kimenetel, úgy elsunnyogtak az újságírók elől mint a láthatatlan szellemek.

hazug tolvaj államférfi, tulassay meg örüljön ha nem kap két pofont mi? elmentek az anyátokba.
Cat Buster
Lajosom, te akkor ugassál ha az érettséginél magasabb végzettséget tudsz igazolni!
Fater59
Ismerve a ti mocskos , bosszúálló fajtátokat , a rektor nem pánikolt , csak reálisan felmérte , mi vár rá, a te undorító bandádtól .
A haverod , olyan messze volt az államférfitől , mint Makó , Jeruzsálemtől !!!
Dr plágium
Ha jól emlékszem három hónap múlva lejár Tulassay mandátuma. Biztos vagyok benne, hogy akkor menesztették volna.
Ezzel a döntéssel az egyetemet védi, hiszen rengeteg eszközük van ahhoz, hogy bosszút álljanak. Egyébként világosan (nem egy mondatban) megindokolta a döntését!
marlin2
16% Lali "kiráj"!! Te nem akarsz "példamutató álamférfi:)" lenni??
Kár!!
Mert mint bizonyára te is tudod, a Scmitt NEM államférfi, (hanem egy bohóc), a Tulassay prof. NEM bepánikolt (hanem az egyetem és a saját jó hírneve védelmében lemondott), te pedig csak egy beszari díszhülye maradsz, akinek három hónapig még csak véleménye(!) sem lehetett!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.