Robbanás történt szerdán Bátonyterenyén egy háromszintes ház második emeleti lakásában, az MTI úgy tudja, egy ember könnyebben sérült meg. A Nógrád megyei város polgármestere azt mondta, mindenkit el tudnak helyezni, aki nem tud visszamenni lakásába, és segítségre szorul.

Az MTI a helyszínen úgy értesült, hogy a Liget út 24. számú épület érintett lakásában egy férfi könnyebben sérült meg. Mentőhelikopter is érkezett, de a szemtanúk szerint nem vitt el senkit.

Nagy volt a tömeg kora este a bátonyterenyei Liget úton, a robbanás hírére érkező ismerősök, rokonok, kíváncsiskodók között ott vannak a sérült, valamint a szomszéd épület lakói is.

Az egyik rendőrségi autóból hangosbeszélőn arról tájékoztatták az embereket, hogy a 22. és 24. számú házak lakói egy tűzoltóval felmehetnek a lakásba, hogy bezárják, gyógyszert, vagy bármilyen tárgyat hozzanak le. Az ott lévők úgy tudják, hogy a robbanás miatt kidőlt a lakás fala.

A helyszínen villogó lámpás tűzoltóautók, mentő, rendőrautók, helyszínelők sorakoznak a szűk utcában, a ház közeléből rendőrök tessékelik vissza az embereket a lezárt területen kívülre.

Nagy-Majdon József (Fidesz), Bátonyterenye polgármestere az MTI-nek azt mondta: az este folyamán is tart annak felmérése, hogy hány lakónak van szüksége segítségre. Négy üres lakásban akár hosszabb távon is el tudják helyezni a rászorulókat, de ha kell, az önkormányzat további szükséglakásokat is biztosít, egy helyi vállalkozó pedig ingyenesen ajánlotta fel fogadója szobáit.

A balesetről a rendőrség és a katasztrófavédelem késő estére ígér hivatalos tájékoztatást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.