Jövő évtől kötelező lesz az ebek mikrocsipes megjelölése, amit üdvözölnek az állatvédők és állatorvosok is.

Feltöltő: Zolee75
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

marlin2
Megjelent "lelki szemeim előtt", hogy ezek a "népnyúzó, okosságokat kiötlő hülye b_zik" milyen jól mutatnának ivartalanítás után!! :))
Hova kell beadni az erre vonatkozó törvényjavaslatot??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zolee75
Telefon adó,internet adó/Kanapé adó/Kutya adó 2X-es!!
sólyomszem
Nálunk ez már most is kötelező és van is bennük.
qwertt
Helyes! A társasházakban a kutyatartást is meg kellene megtiltani.

Egyébként mi a helyzet a macskatulajokkal? Rájuk is adókat kellene kivetni, ez így lenne korrekt.
marlin2
Megjelent "lelki szemeim előtt", hogy ezek a "népnyúzó, okosságokat kiötlő hülye b_zik" milyen jól mutatnának ivartalanítás után!! :))
Hova kell beadni az erre vonatkozó törvényjavaslatot??
szaboria1
Talán kevesebb kóbor kutya lenne. Én már beakartam tetetni a kutyámba de az itteni állatorvos csak most készülődik, hogy beszerezze a hozzá valókat. Sajnos nekik sem egy forintba kerül a beindítása.
zsömle
aki ezt kitalálta megint az nyomja az anyjába a faszát...mocskos szutykos állatok!rohadékok!!!
Január
Igen, jó üzlet lesz az állatorvosoknak, de akkor mi lesz az eladóval, mert azt is mondták, hogy a chipes kutyák mentesek az ebadó alól.
dr. prédikátor
@marlin2: Én ingyééé vállalom a herélésüket!!! De csak nyilvánosan!!!
adrenalink
Kutyavilág jön ránk, az már hétszentség!
Kutyafüle
@adrenalink: Én nem foglak bántani, az is biztos:))))))))))))))))))
Don Marcus Hibiscus
Na a fene egye meg.Van 2 kutyánk,az egyiket már agyon kellett volna ütni,mert csirkézik,meg minden,de nem erről akarok beszélni.Van a másik kutyánk,egy 12 éves kaukázusi juhász kutya.Besorolása szerint nagyon veszélyes,meg minden.Néztem egy videót,a legkeményebb orosz börtönökben ilyen kutyák vannak,mert vagy 2 méteres 90 kilós kutyák és nagyon harciasak,meg minden.Az én kutyám az halál nyugodt,soha nem bántott senkit,nem harapott meg senkit,ha elszabadul és mászkál az utcán,akkor sem.Ismerősünknek is ugyan olyan van(majdnem szomszéd is),azon a kisgyerekek lovagolhattak,húzhatták a fülét,farkát,kicsinek én is játszottam vele.Halál nyugodt kutya az is.Ha unta a "játékot",akkor szép komótosan elsétált és ennyi.Láttam már kutyát széttépni,mikor a gazdija ráuszította egy kóbor kutyára.Idegen kutya volt erre,kicsik voltunk,féltünk stb..Meg volt,hogy "bekerült a hatáskörébe" ilyen csipogós kiskutya,olyanból is kettőt hármat földhöz csapott és annyi.De megint másnak gondolom,hogy kutya-kutya között mi van és,hogy a kutya-ember között mi van.És nem hinném,hogy ez a két kutya egyedülálló lenne a világon és amúgy minden ilyen kutya vérengző és csak a mieink "selejtek" :) Én inkább úgy gondolom,hogy a kutya veszélyesség kizárólag a gazdán múlik,ahogy neveli az állatot olyanná válik.Fajtától függetlenül.Szóval hülyeség veszélyesség alapján adóztatni.

A csippelés meg egy nagy hülyeség.A lehúzás miatt van szerintem.
adrenalink
@Kutyafüle: Hát, ha még szeretnél egy kis chippendale show-t, akkor el is várom!:) Valamelyik nap gondoltam Rád, csak nem futottunk össze itt, amikor arról olvastam, hogy keverékek lesznek a jövő szuperkutyái. Nekem Te így vagy jól, ahogy vagy!
Kutyafüle
@adrenalink: A csippendélt nem felejtettem el, mert tudtam, hogy te sem feledted el, csak el voltál foglalva mással. A keverék kutya sokkal életrevalóbb, intelligensebb, és ellenállóbb, mint egy pedigrés öleb. Nem is szeretem őket. A szoba kutya csak dísznek van, amikor a barátnőm nem látja, én úgy levágom a fotelből, csak úgy nyekken.
Nekem is jó amilyen vagyok, és te is jó vagy ezzel a dús fekete hajjal. lassan olyan lesz, hogy be lehet fonni. Kétoldalt. Olyan ősmagyarosan.:)))))))))
adrenalink
@Kutyafüle: Szokták is a játszótéren kérdezni, hogy mondd kis kócos, hol van a mamád...?:)))
Kutyafüle
@adrenalink: Te a játszótéren? Ahá, szóval szeretsz csúzdázni? Vagy inkább falramászni? ( vannak már ilyen ügyességi falramászók)
Kutyafüle
@adrenalink: Linkecske, most elmegyek sütni, ha ügyes vagyok, akkor lekvárosbukta lesz, ha nem, akkor lekvároskenyér:))))))))))))))))
adrenalink
@Kutyafüle: Csúzdázni a benidormi /Spanyolország/ aquaparkban szerettem. Ügyi légy sütiből kifolyólagosan...:)))
Zsoel
Szerencsére kutyám legalább nincs. De nem aggódom, bízom benne, hogy jövő héten majd kitalálnak megint valami olyan adót is, amelyik engem is érint.
adrenalink
@adrenalink: Remélem, a végtermék nem olyan lesz, hogy még a kutyának se kell.:)
adrenalink
@adrenalink: @Kutyafüle: Már hülyülök!:))))
mlele
Don Marcos Hibiscus!!!
Kutyabajod van, ELVAKULTAN VÉDED A KEDVENCEKET, NEM OLVASOD A HÍREKET A SOK ÖSSZEMART, ESETLEG HALÁLRA MART GYEREKRŐL...
Igaz, hogy a gazdi tehet róla, DE A GAZDIK MÁR CSAK ILYENEK - NAGYON GYAKRAN, örülnek, ha hamis a kutyus, mert akkor véd.
Kell az a csipsz, már csak az állat védelmében is, NE DOBÁLJÁK KI CSAK Ú GY A KOCSIBÓL ŐKET, MERT MEGUNTÁK...NEMDE?
pont_50
@Zsoel: Ne aggódj, kifogyhatatlanok ötletekből ha adózásról van szó !
adrenalink
@Kutyafüle: Már tuti, hogy hülyülök, na de ilyen gyorsan? Szóval hámozd ki a fenti Rád vonatkozó részeket!:))))))))))))))))
feketeözvegy
Sok előnye van ha be van ültetve az a francos mikrochip...például ha elveszik az állat, (szilveszter!)könnyebb megtalálni, vagy ha lelketlen gazda kidobja az útszélére, felelősségre lehet vonni. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ezt csak egyszer kell kifizetni!
És igen, talán nem ártana a macskásokat is napirendre tűzni, mert bizony ahol van 10-15 macska (lakásban!) az is veszélyes...
feketeözvegy
@Január: nem akarom elkiabálni, de eddig az egész országban talán 2 településen vezették be az ebadót, mert nem éri meg...sok a ráfordított költség!
Csizmás Kond
Ennek az egész kutyakomédiának az az oka, hogy minket embereket egy kalap alá vesznek a tekergő szemétdombon élő kutyafalkés népséggel, akik nemhogy a kutyáik- de a saját szaporodását sem képesek ember módjára szabályozni.
Abban az esetben lenne értelme az egész csipes dolognak, ha a jeladóval nem rendelkezőket kilőnék semmi további költekezés nélkül.
Don Marcus Hibiscus
@mlele: Nem gondolom magam elvakultnak.Csak attól,hogy az okosok azt mondják,hogy veszélyes fajta,attól még nem minden olyan kutya veszélyes.Viszont ha adva van az okosok szerint egy alig veszélyes kutya,ha olyan a gazdája,akkor bizony veszélyesebb lehet,mint a legveszélyesebbnek titulált fajták.
Ez a "hamis a kutya mert akkor véd" azért nem teljesen igaz.Láttam nem egy olyan kutyát,amelyik higgadt,meg szelíd,de ha a gazdit megpróbálod bántani akkor agresszívvá válik.
És egyébként sem minden kutya támadó kutyának van tartva.Nálunk a kutya jelezni van és nem ölni.
:)
Atha
@mlele: @Don Marcus Hibiscus: Nem beugatásképpen, de épp az ellenpéldát igyekezett felmutatni szegény.
Kutyafüle
@Don Marcus Hibiscus: Ha az adó szempontjából nézzük a dolgokat, akkor ez egy újabb adó, és nem mindegy hogyan van tálalva, vagy hogyan vezetik be!
Ha abból a szempontból nézem, hogy a kutyám védelmében, -vagy érdekében, akkor hasznos, mert vannak értékes kutyák, azok is szeretnek lányok után kajtatni, ha itt az ideje. Az én kutyámnak már egy éve van nyakörve ,amin rajta van a neve, és az és mobilszámom. Tettük ezt azért ,mert egy éjszakát jártuk a várost, mire megtaláltuk. Minden fára kereső hírdetményt tettünk ki. Végül is, meglett a hülyéje, békésen aludt a parkban. A Csizmásnak is igaza van, mert a jelzés nélküli kutyát kilövik, olyan kárt tud tenni, különösen csapatostól.Erről a vadászok tudnának mesélni.
Don Marcus Hibiscus
@Kutyafüle: Hasznosnak lehet hogy hasznos,nem vitatom.A kötelezőséget vitatom.
Csizmás Kond
Újra divatba kell hozni a kutyabőrre írt nemesi levelet...:)
Kutyafüle
@adrenalink: Örömmel jelentem, sikerült a lekváros bukta, 34 db. Gondolok rád is, majd egyet félreteszek neked.:)))))))
Az én nagyon hülye Danim is kap egyet, ne mondja, hogy kutyául megy a sora.:)))))))
adrenalink
@Kutyafüle: Bíztam Benned!:) Dani milyen fajta?
Kutyafüle
@Csizmás Kond: Na csak mondjad, majd lesz aki igénybeveszi.
Csizmás Kond
@Kutyafüle: Sőt a dobbőr abból az igazi...:)
adrenalink
@Kutyafüle: Ja, és milyen lekvár van benne?
dr. prédikátor
Ez a genya kormány mikor fogja bevezetni hogy az emberekbe is chip-et ültessenek???
Kutyafüle
@adrenalink: A kutyám egy skót pásztor kutya bobtail( asszem így kell leírni) de nem én vettem. Örökbe fogadtam, miután a gazdája kijárogatott németbe dolgozni, addig nálam volt, aztán végképp.
A buktám lekvárja vegyi gyümi. Nem meginni, hanem enni. Isteni. Hát hiába , zseninek születni kell:))))))))))))))))
Zolee75
Én is kutya tartó voltam.Tény ami tény kutya oltásnál fizettem eddig az adót.azt 1 évben 1X.Most kisajtolnak az emberből még+2X adót.Aztán meg csodálkoznak h mért van ennyi kóbor kutya.ccc
adrenalink
@Kutyafüle: Ez bizony így van!:) Én is lángész vagyok, csak születésemkor lepisiltek...
Nálunk meg nemsokára Morgós csúcs készül családi vállalkozásban. Izgalom egy szál se, elrontani nem lehet.
Kutyafüle
@Csizmás Kond: 14.26 Ezt tudtam Csizmás, mivel apám zenész volt, és éppen dobos :))
Kutyafüle
@adrenalink: Tudod, hogy nagyon kíváncsi vagyok, mi a fene az a Morgós csúcs?
Csizmás Kond
@Kutyafüle: Régen a tótok még rostát is csináltak belőle...
adrenalink
@Kutyafüle: Üsd be a gugliba, és meglátod.
Kutyafüle
@Csizmás Kond: Nálunk a tót üveges volt, vagy lábosfoltozó. Üvöltözött az utcán, a frászt hozta rám. MIndaddig, amig nyitvahagytam a kaput, hadd menjen ki a kutya.
Láttam gyors futást, és hallottam szép káromkodást.
Kutyafüle
@adrenalink: Te hülyítesz engem? Mesepályázat, meg valami fűtés korszerűsítés.
adrenalink
@Kutyafüle: Én most beütöttem, nekem bejött képekkel, meg Andi konyhája, Sütigyár.hu, Lakoma recept szöveggel. Légy ügyes, ha a bukta sikerült, ez sem foghat ki rajtad!:)
Kutyafüle
@adrenalink: Linkecske, kapaszkodj meg, legyél erős! Én most a Windows Interneten nézem a propit, és ha beütöm a Guglit, akkor inen ki vagyok lépve. Vagyis olyan buta vagyok, hogy nem tudom hogyan kell beütni a goglit, hogy ne szakadjon meg a propi.
Nevess ki, nem tudom.
Csizmás Kond
@Kutyafüle: vegyél elő még egy oldalt, vagy lapot...
adrenalink
@Kutyafüle:Én sem vagyok egy észlény, de a jobb felső sarokban a cím után, amiben benne vagy, jelen esetben "Újabb sarc kutyásoknak" van egy lila rombusz, vagy mi a fene. Arra rápöttyenesz, előjön az Új lap, alatta a gugli. Vagy egyszerűen hűtlen leszel a Propihoz, és rögtön ráizgulsz a guglira. Hajrá!
Kutyafüle
@Csizmás Kond: hát nem történt semmi,rákatt.az oldalra de abból én nem értek semmit.
Csizmás Kond
@Kutyafüle:
előjön egy üres oldal ott azt keresel amit akarsz függetlenül a már nyitott laptól.
Január
@feketeözvegy: Nem az adót hiányolom, - mert már volt valamikor régen, de megszüntették a sok adminisztráció miatt, - hanem azért írtam, mert egyik rendelet üti a másikkal egymást ebben a nagy pénzbehajtásban.

Igaza van Don Marcus Hibiscusnak, hogy a kutya olyan amilyen a gazdája, ahogy a gazda neveli.
adrenalink
@Kutyafüle: Tényleg hülye vagyok! Bal felső sarok! Bocs
almosd
@Kutyafüle:ha a fő cikket olvasod a cím mellet van egy kereső (bing) a neve az egy kereső abba ird bele amit akarsz és kat rá.
nagy tamara
Azt hiszem nehéz évek várnak szegény kutyákra...és ránk emberekre is...
darwin
@Don Marcus Hibiscus: Csirkézős kutyát sem szabad agyon ütni!Add oda olyannak,akinek nincs csirkéje.Még jó házőrző,barát lehet belőle.A kutya ragadozó, van amelyikben még él az ősi ösztön.
marlin2
Hogy "ércsük" mondok egy példát!! Tatán pl. van "ebrendészeti hozzájárulás" (kevés kivétellel) alap 6000.- Ft/év, a "veszélyes" kutyákra 20 000.-Ft/év!!
Ezért(?) kijelöltek egy cca. 20 m hosszú kutayafuttatót!!
DE, mivel a kockafejű pm-nek tacskója van(?) a 20cm-nél nagyobb marmegasságú kutyát csak fémből készült szájkosárraj és 2m-nél rövidebb pórázzal viheted a "közterületre"!!
Gondolom láttatok már "gyorsanfutó közterületfelügyelőt" - a marha - "le akart szedni" 30000-el, de nem tudta megmondani, hogy miért kell(?) a magyarvizslára szájkosarat tenni!!
marlin2
Pontosítok!! Két ...gyorsanfutó közterületizét..
Don Marcus Hibiscus
@darwin: Nem fogom agyonütni,nincs szivem :$ :)
darwin
@Don Marcus Hibiscus: Nem ütöd agyon ,mert van szíved,vagy agyonütöd mert nincs szíved.Ez a megfogalmazás,hogy "nem ütöm agyon,mert nincs szívem", ez úgy hungarikum,vagy hungarizmus /?/ mint a germanizmusok,vagy az anglicizmus.
Don Marcus Hibiscus
Nem fogom agyonütni,mert nincs hozzá szívem.Lehet hülyén hangzik,de szokták így használni. :)
Dr.luigilongo60
@Don Marcus Hibiscus: Valahogy úgy vagyok vele Én is, hogy inkább a sarc kitalálóját ütném agyon, mint sem a kutyámat.
bosszants
@Dr.luigilongo60: Doktor Úr, megyek segíteni!
Dr. Akula
"Újabb sarc kutyásoknak" : vagyis ne tartsatok Ovi Vikit! Irány a sintér telep vele...Húúúúúú, tekkes tökös megfigyelők, és rühes romulán besúgók figyeltek?? :)
Dr.luigilongo60
@bosszants: El is kél a segítség néha az Isten barmai ellen vívott öldöklő küzdelemben.:-)))

Ez a doktori cím meg sajnos rám ragadt, bár Én is le akartam róla mondani "önként", mint ahogy Plagi Pali tette de sajnos már lecsúsztam a lehetőségről.
Kutyafüle
@almosd: Csak most tudok válaszolni. Köszi a segítséget:))

A múltkori válaszod az volt: " az úttörő ahol tud segít" ! Köszi

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.