Veszprém - A kullancs-szezonnal együtt jár a kullancseltávolítás. Egy felmérés szerint a lakosság még mindig hisz a kullancseltávolítás népi módszereiben. A fiatalok inkább nem nyúlnak hozzá, a felsőfokú végzettségűek pedig gyufával kísérleteznek, holott jobban tennék, ha gyógyszertári eszközt alkalmaznának, a kiszedett vérszívót pedig beküldenék vizsgálatra.

Forrás: naplo-online.hu
Feltöltő: naplo-online
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Soha nem maradok adós! Visszacsípek! :-)
X-ray
Kirándulás után itthon vettem észre, hogy a hasamba fúródott egy kullancs. Sikerült kivennem, a feje sem maradt a bőrömben. Ennek ellenére Lyme-kóros lettem, ugyanis kb. 2 héttel a csípés után tenyérnyi vörös folt keletkezett a hasamon. Azonnal elmentem a bőrgyógyászatra, ahova vittem a kiszedett kullancsot (ugyanis eltettem egy kis műanyag dobozba). Megemlítettem az orvosnak, hogy hoztam a kullancsot, azt felelte, hogy vihetem vissza. Arra sem volt pénz, hogy megrendeljék a vérvizsgálathoz szükséges anyagokat, amely kimutatná a fertőzöttséget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.