Simonka György fideszes országgyűlési képviselő földjén embertelen körülmények között dolgoztatják a közmunkásokat - állítják a helyiek. Simonka egy közleményt adott ki arról, hogy ez nem igaz.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.luigilongo60
Ezért kellett annyira a föld fitymáreszéknak és ezért nem eladó a magyar föld bárkinek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kerék
MI mind rabszolgaként dolgozunk a főfideszes földjén.
Dr.luigilongo60
Ezért kellett annyira a föld fitymáreszéknak és ezért nem eladó a magyar föld bárkinek.
anka
- mert olyan szavahihető mind..., röhögnöm kell...:)))
Csizmás Kond
...hát aki az ilyent elhiszi az akár röhöghet is...
tarhonya
sok kis Kunta Kinte országa leszünk a fityesz alatt
de van még olyan agyhalott aki hisz nekik?
csak gratulálni tudok nekik!
esdi
...amikor osztották annak idején vissza a földeket, akkor mondta egy öreg bácsi: Fogtok ti még egy tojásért kapálni nálam!
Nála ugyan nem, de az új tekintetetes uraknál és ténsasszonyoknál igen!!!
abacs62
Akkor még nem jártatok Jászapátin. Ott lehetne mit keresgélni a polgármester háza táján, aki mellesleg országygűlési "honatya". Csak azt nem értem mitől "honatya, vagy honanya" a "zemberek" ellen hozott kizsákmányoló rablóbanda törvényhozása. Tudom , az én érdekemben történik mindez, hogy egyre jobban éljek.
Dr.luigilongo60
@esdi: Már sokszor leírtam, nem véletlenül nosztalgiázik a mai elit Horthy személye körül.
lópicigáspár
Sokuknak lassan már nemesi kutyabőr függ a falán...! :-(
esdi
@Dr.luigilongo60: Kezdem magam is azt érezni, hogy a közjóért még Rákosi et is többet tett... Ez nagyon szomorú.
esdi
@lópicigáspár: No de az a fal sem mindegy. Nem panel, nem is szerény falusi házacska. Nem ám.
lópicigáspár
@esdi: A kiflitolvaj esetében pl. Törökbálint csórónegyede!
marlin2
Rabszolgaként dolgoznak a közmunkások egy fideszes földjén

Mert megérdemlik!!
almosd
@lópicigáspár: a nyakukon függene az a nemes kutya!
almosd
Az a nemes szerszámnak nevezet kapa másra is jó nem csak munkára,például némi koponya csont bezúzásra!
kkalman
Sok más mellett ezt is akarta a 2/3.
Csak így tovább, lesz ez még rosszabb is!
nahát
Én meg 10 évig rabszolgaként dolgoztam egy mszmp-s később mszp-s újgazdag szarházi gyárában.Természetesen 90-előtt ő volt a gyárvezető . De ez nem hír ugye elvtársak. Sarkítsunk ki minden hírt, hogy jobban lehessen hőbörögni
marlin2
@nahát: Aki jobb helyet tud(?), és mégis a "szarházitól" várja(!) a fizetést még 10 évig, az hülye!!
lópicigáspár
@nahát: Azoknak a szarháziaknak az idejében kötelező volt a munka, mert aki nem dolgozott KMK-ért becsukták. Most lassan oda jutunk, hogy inkább becsukatja magát az ember, hogy munka híján tudjon mit enni, hisz az sem tud dolgozni, aki akar!
sport50
félnek megmondani sokan az igazságot[amit megértek a munka elvesztése miatt] békés megyében úgy kezdték a közmunkások,hogy 150embernek volt 5-6 kapa pár ásó, vizük ha vittek magukkal szívbeteg és más beteg embernek is menni kell mert ha nem 3évig nem kap semmit!és még a 47000sem kapták meg!hát így nő a foglalkoztatás!
Moncsa
A közmunkások azért dolgoznak,hogy kaphassák tovább az állami támogatást.Egy kis munka nem árt nekik,mert a végén elfelejtik hogyan kell dolgozni!Aki látott már közmunkást az tudja,hogy nem szakadnak meg a munkától.(sport50)azt írtad 150 embernek volt 5-6 kapája.Akkor 144 meg nézte azt a 6 embert amint dolgozik?
kedwes
Közmunka, vagy robot? Nem! Közmunka egyenlő robot. Mert ha nem vállalod be, nem kapsz több ellátmányt. A munkabér-pótló-támogatást, ami ma pontosan 22.500.- Ft. A rabszolga többet kapott a munkájáért!
Dr. Felipe
Málenykíj robot az új tavarisok földjén. Ez való a magyarnak mert nem leszünk gyarmat. Apropó, mi van az ócsai gettóval?
sport50
@Moncsa: úgy látom nem érted a helyzetet,nem a munkával van gond!!a megalázó körülményeket írom!!mielőtt kiment a[fideszes]polg.m.,hogy lefényképeztesse magát az újságnak[öltönyben]kaptak még pár db csákányt aminek a nyele ki is esett 2óra múlva.ja és kaptak 50pár védőkesztyűt.van köztük mérnök,érettségizett,és nem mindenki akarja elfelejteni a munkát,mint írod!még te is beállhatsz a sorba,nem tudhatod.
Pipec56
Simonka,/s/imonka ennyire tudsz hazudni? Van neked lelkiismereted? Én kétlem!
bundi
@Moncsa: kedves csizmás , nahát és moncsa. most miután így virtuálisan gerincre vágtátok magatokat és széttettétek a lábatokat, várhatjátok a simit mosolyogva a vezéretektől.
a jelek szerint szövegértési problémátok van, vagy csak nem meritek megérteni miről is van szó. mert mondjuk gondolom tisztában vagytok azzal, hogy minden munkakörnek vannak munkavédelmi előírásai és minimum követelményei, de azzal is tisztában lehettek a jelek szerint, hogy a munkafelügyelet a jelek szerint tesz ezekre, mert ugye oda nem piszkítunk ahonnan enni kapunk, és ezért a jelek szerint kesztyűs kézzel bánnak a kiskirályokkal. de mondjuk ha ez az eset egy mszp-s lmp-s képviselővel történne meg, akkor nyelvetek elharapva hörögnétek a küszöbén és a vérét követelnétek. nem?
de a jelek szerint az elkerülte a figyelmetek, hogy a közmunkások, mondjuk nem köztereket, parkokat takarítottak, hanem acikk szerint: "A pusztaottlakai önkormányzat tegnap éles hangvételű közleményben utasította vissza, hogy a közmunka körülményei embertelenek lennének, azt azonban nem cáfolták, hogy Simonka György fideszes országgyűlési képviselő és a település polgármestere a saját földjére vezényeltette volna a közmunkásokat, sőt maga a polgármester sem cáfolta, hogy az ő földjén dolgoznának a helyiek".
mondjuk szerintetek a polgármester amit a saját földjein, közmunkásokkal termeltet, tehát számára ingyen munkaerővel, annak a hasznát felajánlja a köz javára?
gondolom ennyire naivak ti sem vagytok. mert szerintem az az álszent bárgyú nyáladzás, amivel elkezdtek hőbörögni azon hogy legalább ezek az emberek nem felejtenek el dolgozni, meg már ti is láttatok napszámban dolgozó embereket a földeken (apropó próbáltatok már napszámost szerződtetni és utána a nav-os ellenőrnek magyarázkodni ?) kissé számomra visszatetsző.
szálljatok mélyen magatokba, és gondolkodjatok el ezen.
szép estét
bundi
ja és még valami
egyrészt figyelmetekbe ajánlom ezt a szösszenetet:
fn.hir24.hu/karrier/2012/05/11/hogyan-alazhat-meg-a-fonok/
másrészt meg felhívnám tisztelt figyelmetek arra a tényre, hogy egyszer ti is kieshettek a belső körből . és fenn állhat annak a veszélye, hogy a kiskirály földjére mehettek kapálni. akkor is így nyáladzanátok? esetleg a gyereketek esetében is, mondjuk aki lediplomázott és nem kapott munkát egyből, de mondjuk közmunkára azért behívták?
ugye az már azért rosszul esne nem?
bundi
és még valami
nem tudom kinek rémlik a nemzeti dal, de mintha abban is előfordulna valami a rabszolgaságról
Moncsa
@bundi: Köszönöm a kioktatást.Látom ebben jó vagy!Nem követelném a vérét az MSZP-s és az LMP-s politikusoknak,mert én magasról teszek minden politikusra!Én az emberekről írtam.Csak szeretném ,hogy tud én voltam munkanélküli többször is és éltem segélyből is.Végeztem megalázó munkát fillérekért ahonnan bőgve mentem haza.Most ott tartok,hogy jó munkám van és aránylag jól keresek.(M.o.-i viszonylathoz) Nekem ne írd azt,hogy szálljak magamba.Mert én köztük éltem!És igen ki lehet ebből törni.De sok ember meg sem próbálja.Otthon várják a segélyt!Te pedig gondolkodj el azon amikor ilyen hírt olvasol,hogy vajon ki írhatta!Ha már ennyire érdekel a politika!Szép estét neked is!
Moncsa
És még valami,az én családomban mindenkinek van munkája.És nagyon remélem így is lesz!Lehet hogy ez a neveltetés miatt van.Az én szüleim mindig dolgoztak nem várták otthon ülve,hogy majd valaki segít!A 24 éves diplomásnak is van munkája!Ez az én családom!Neked se kívánok rosszabbat "bundi"
bundi
@Moncsa: a jelek szerint a saját múltad jobban foglalkoztat és elfoglal mint a cikk amihez írtál.
habár "Egy kis munka nem árt nekik,mert a végén elfelejtik hogyan kell dolgozni!Aki látott már közmunkást az tudja,hogy nem szakadnak meg a munkától." amit írsz kissé ellentmond annak amit kicsit később vetsz monitorra:"Csak szeretném ,hogy tud én voltam munkanélküli többször is és éltem segélyből is.Végeztem megalázó munkát fillérekért ahonnan bőgve mentem haza."
szerinted az normális hozzáállás, hogy ha már nekem szar volt akkor tanulja meg más is, legyen nekik is szar? egyébként hidd el nem te vagy az egyetlen ember magyarországon aki már volt munkanélküli, és tönkrement ebbe az élete. de ebbe nem akarok most belemenni. ha már megtapostak párszor és voltál alul, szerintem érzékenyebben érint, ha látod más szenvedését. legalább is én így vagyok vele. a jelek szerint te nem.
de visszatérve a cikkhez:
ma magyarországon (tekintsünk el a pártállástól) a meglévő munkaügyi előírások ismeretében szerinted szentesíthető az hogy így bánnak emberekkel? még ha KÖZMUNKÁSOK is? én eddig úgy tudtam ők is emberek. és ezzel a demagóg szöveggel: "De sok ember meg sem próbálja.Otthon várják a segélyt!" szentesíted ezt?
hát érdekes egy személyiséged lehet. és a munkaügyi felügyelet?
köszöni szépen jól van?
de a jelek szerint a lényeget még mindig nem fogtad fel. tudod a közmunkások nem állnak a polgármester alkalmazásában. és elég furcsa hogy a saját földjein dolgoztatja őket. nem gondolod?
gondolom a terméssel amit a közmunkások termelnek, azért mint a sajátjával bánik?
vagy szerinted mivel közmunkásokat alkalmaz saját emberek helyett így felajánlja karitatív célokra?
Moncsa
@bundi: Te miről írsz!Nagyon profi vagy abban,hogy kiforgasd a szavaim.Politikusnak készültél?Nem akarom,hogy szar legyen másnak amiért nekem is szar volt.Ők már benne vannak a szarba.De ki lehet jönni belőle!Érted?A munkanélkülinek nem kell "tönkremenni"!Én sem mentem tönkre!Mit írsz le!?Még egyszer leírom gondolkodj el kinek az érdeke ilyen hírt írni?Te ott voltál azon a földön ahol a közmunkások rabszolgaként dolgoztak !Láttál mindent?Azért tudod?
bundi
@Moncsa: tekintsünk el a munkakörülményektől, ez legyen a munkaügyi felügyelet dolga kedves moncsa. szerinted a közmunkások dolga, az hogy egy felkapaszkodott pártfunkci saját földjeit kapálgassák?
mert amíg nem hozzák nyilvánosságra hogy milyen szerződések alapján kerültek oda, addig feltételezhetem akár azt is, hogy közpénzeken művelteti a saját birtokát. nem?
"A pusztaottlakai önkormányzat többszöri kérésre sem adta ki az agrár Start-program pályázatát és szerződéseit Szél Bernadett LMP-s képviselőnek, aki a helyszínen folytatott tényfeltáró munkát. Mivel közérdekű adatokról van szó, feltehetőleg ezzel törvényt sértett az önkormányzat."
és mondjuk így utólag most már gázos dolog magyarázgatni ezt, mert mivel ő a polgármester, gondolom pecsétje is van akár le is papírozhatják visszamenőlegesen. nem gondolod?
egyébként amit írtál azt nem vitatom, az a te dolgod:"Ők már benne vannak a szarba.De ki lehet jönni belőle!Érted?A munkanélkülinek nem kell "tönkremenni"!Én sem mentem tönkre!" csak szerintem ennek semmi köze a cikkhez, ez mindenkinek a magánügye ki így éli meg, ki úgy. egyébként szerintem, ha azok közt a körülmények közt amiket leírtak te lettél volna ott, te is világgá kürtölnéd azt hogy téged hogy megaláztak és mit műveltek veled. legalább is szerintem. de ha nem, akkor meg te tudod.
Moncsa
@bundi: Most írok utoljára ,mert veled nem lehet bírni.A te szavaidra válaszoltam a te szavaiddal,most pedig azt írod semmi köze a cikkhez!Te úgy tudod manipulálni az eseményeket,hogy ezt a stílust neked tanítani kellene!Ha nő vagy akkor gratulálok.Okos vagy!Ha pasi vagy az isten óvjon minden nőt!Jó éjt!
bundi
kedves moncsa ne haragudj nagyon rám, hogy így vasárnap hajnalban piszkálgatlak, csak te voltál az aki ilyenkor felvette a kesztyűt és válaszolt. nem szerettelek volna megsérteni, de ha mégis akkor elnézésedet kérem, és további szép estét kívánok neked.
én mára leteszem a lantot, a munkával úgy is hétfőre kell elkészülnöm innentől dolgozzon a gép is egy kicsit. szép álmokat a baglyoknak ilyen késői (vagy korai) órán.
bundi
ez a helyzet nagyon emlékeztet azokra az időkre, amikor a párttitkár a kiskatonákkal, vagy az elitlétekkel építette a nyaralót vagy a házát.
úgy látszik csak a zászló színe és a dátum változott, az ember maradt.
Darthon1
@bundi: ne folytasd tovább, nem érti! Vagy azért, mert még fiatal és nincs tapasztalata, vagy azért, mert a család jól helyezkedett anno.
Sajnos egy tárgyi tévedésed neked is van. A közmunkásokat ki lehet "bérelni" a vállalkozóknak, hiszen az állam ennyi embernek nem tud munkát adni. Ezt elfelejtik az újságírók propagálni. Ez az igazi kettős mérce. Ha vállalkozóként alkalmazottad van, akkor fizetsz utána, amíg belegebedsz. Ha rabszolgát bérelsz, tetszelegni lehet a kenyéradó gazda szerepében. A vállalkozóknak idén januártól megemelte az állam a saját maguk után fizetendő hozzájárulás mértékét a minimálbér másfélszeresére. 47 ezerről 73 ezerre. Egy falusi fodrász ezt már nem tudja kigazdálkodni. Nagyon sokan ezt a terhet nem tudják vállalni és visszaadják a kisipart. Tömegesen. Utána marad a külföld, vagy a rabszolga munka illetve a külföldi rabszolga munka. Esetleg még a feketén végzett tevékenység. Ezzel el is jutottunk a rákosista idők fekete vágásához. Lehet büntetni és megfélemlíteni. Azt hiszem ez a cél.
Darthon1
Ha kicsit félreérthetően fogalmaztam volna, vállalkozó és vállalkozó között óriási különbségek vannak. Van az önfenntartásra berendezkedett kisiparos, aki nem akar segélyes lenni és a túlélésért küzd.Na őket szívatja az állam ezerrel. És van a kapcsolati tőkével rendelkező mutyilovag, neki mindegy milyen színű a pártlobogó.
Moncsa szerint a munkához jutás csak akarat dolga. Ezt a kapcsolati tőkével rendelkező emberek szokták volt mondogatni. Esetleg azok, akiknek a végzettsége olyan ritka, hogy nem lehet helyettük mást találni. A gengszterváltáskor a pártelit átfestette a zászlót és vitte tovább magával a kiszolgáló réteget. Ha körbenézünk jól lehet látni, hogy a mostani vezetőink, vagy szüleik, melyik pártban szocializálódtak. Az is nagyon jellemző, hogy amikor az ügynök szavazás volt, a mostani kormánypárt nemmel szavazott. Még az a hölgy is aki "neveket akart hallani". Na, akkor dobtam ki az összes hasonló témájú DVD-met és kezdtem el külföldi munkát keresni. Egyre szélesebb rétegnek lesz itt rosszabb.
kukac50
Szegény embernek nincs más munkahely csak a közmunka ,és azt csinálja amit az uraság mond neki. Ezért kap 47 ezer forintot ami az éhenhaláshoz talán elég de a számlák befizetésére már nem jut belőle.
KöBüKi
Oda vitetném az összes 2/3-ot a fütykösök érdekeltségeibe dolgozni,napi egy tányér levesért.
Gebednének meg ott ahol vannak.!
Legalább gyakorolnának önkritikát és csinálnának össznépi megmozdulást.!!!
bundi
@Darthon1 AZT HISZEM ÉRTEM AMIT ÍRSZ, ÉS EZÉRT IS ÍRTAM ANNÓ EZT:
"A pusztaottlakai önkormányzat többszöri kérésre sem adta ki az agrár Start-program pályázatát és szerződéseit Szél Bernadett LMP-s képviselőnek, aki a helyszínen folytatott tényfeltáró munkát. Mivel közérdekű adatokról van szó, feltehetőleg ezzel törvényt sértett az önkormányzat."
és mondjuk így utólag most már gázos dolog magyarázgatni ezt, mert mivel ő a polgármester, gondolom pecsétje is van akár le is papírozhatják visszamenőlegesen. nem gondolod?" Tehát az állam által fizetett rabszolgákat oda küldöm dolgozni, ahova akarom. mivel állami rabszolgák, a munkaügyi felügyelet úgysem vegzál ezek miatt.
( lásd a fenti példa)
a másik, ha netán valaki elkezd hőzöngeni amiatt hogy kinél, és milyen jogcímen dolgoznak az állam által eltartott "rabszolgák", max utólag írunk egy szerződést, és csókolom ( félek emiatt nem tudták egyből kiadni a szerződéseket)
gabrella
@KöBüKi: A "fütykös" szavazók sem kapnak munkát csak a "fütykös" rokonok.
KöBüKi
@gabrella: De tőlem kapnának napi egy tányér levesért!!!
Meg a hátuk mögé kancsukás hajcsárt.!!!
Magvasabb gondolatok: - nézem az országgyülés "munkáját" és nem értem hogy olyan impotens képviselők mint az ellenzékiek,mi a fenének járnak egyáltalán be!!!
Két év alatt csak egy "épkézláb "javaslatuk volt ez azt mutatja hogy egyenesen degeneráltak! - legalább is a fütykösök szerint!!Az az utolsó szemétláda fütykös banda
arrogáns megnyilvánulásaival,szavazó gazemberségeivel! - hát amikor vesztenek az a minimum hogy hulljanak a fejek.!!!
KöBüKi
Ezt a visszamutogatást,amit a fütykös urakok csinálnak! - eszméletlen.!Hisz minden lopásnál,rablásnál,garázdálkodásnál ott voltak,részesei voltak a koncnak!!!
Miért is??? - azért mert a maszopnak nem volt 2/3-a,igy kénytelen volt a fütykösökkel egy gyékényen árulni.!!!
TEHÁT AHOL A FÜTYKÖS URAKOK VISSZAMUTOGATNAK,OTT BIZONY MINDIG MAGUKRA IS MUTOGATNAK.!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.