Riasztó adatokat tett közzé nemrég a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet a magyarok migrációs szándékáról. A felmérésből kiderült: a fiatalok közül minden második fejében megfordult a kivándorlás gondolata.

Forrás: zalaihirlap.hu
Feltöltő: gigi007
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@nemecsek: Azokra is.
Egyik ismerősöm kislánya a tavaly végzett valami élelmiszer-ipari egyetemet. Azóta három-helyt próbálkozott, valami cukrászlaborban, ahol két év múlva kapott volna komolyabb pozíciót,persze ha addig bizonyított volna, nem volt türelme kivárni majd elment egy sütőipari céghez ahol az eladási osztályon vették fel de ott az eladás után fizettek miáltal nagyon keveset keresett és azért hagyta ott. Most Londonban pincérkedik, ahol állítólag elég jól keres.
Idáig a történet. Az én véleményem szerint ezért nem föltétlen kellet volna egyetemet végezzen...
Kutyafüle
@nemecsek: tudod, aki kimegy külföldre dolgozni, nem mindegyik elkeseredett, és mindenáron dolgozni akaró szakmunkás. Vannak meggondolatlanok, képzetlenek, hamar gazdagodni akarók. Innen az utcából kiment egy karosszéria lakatos fiú Németbe. Jól keresett, de amikor hazajött szabadságra, elverte a pénzét. Lejárt a szabi, nem ment vissza dolgozni, hanem lement az Adriára . Egy hét múlva telefonált, hogy beteg voltam.
Naná, hogy a német azonnal kirúgta. Azóta vett fel helyette mást. Ez a hülye azóta is itt ül a kocsmában és szídja a bal(fék) tokosokat. Dolgozni ott is kell, méghozzá keményen.
nemecsek
@Csizmás Kond: @Kutyafüle: kérdem én miért kell ide ennyi egyetemet
végzett pincér szobalány és még sorolhatnám!
A szülei nem tudták hogy nincs jövőjük??Lényeg az hogy a gyerekem
iskolázottabb legyen nálam! Hova tünt a józan paraszti ész???
Csizmás Kond
@nemecsek: ...mert sokan a műveltséget összetévesztik a diplomával.
Dr.luigilongo60
Én úgy látom, a fiatalok többségének elege lett Magyarországból, az acsarkodó emberekből, politikusokból, a szobrokból és minden olyanból, ami nem a normális életről szól.
Csupán azt szeretnék, ha megfizetnék becsülettel a munkájukat és egy normális egzisztenciát megteremtve élhetnének és nem pofázna bele a magánéletükbe mindenféle szarházi, aki a keresztényi értékrendek mögé bújva hinti az ökörségeket.
Ráadásul nagy ívben leszarják a szobor állogatókat és a leöntőket is, sőt a Trianonon sírdogálókat is, ugyanis Nekik is csak egy élet adatott a sorstól és azt szeretnék ember módjára leélni.
A nagy dumákkal már rég teli a padlás, abból nem telik megélhetésre, a zászlólobogtatásból, sőt a székely himnusz obégatásából sem.
gibgab
Ha így haladunk, eljutunk odáig, hogy aki normális körülmények között akar élni, menekül ebből az országból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.