A jövőben nem csak a villany-, hanem a gázszámlákon is kWh-ban szerepel majd a fogyasztásunk. Az új -legkorábban 2014 októberében életbe lépő - uniós szabályozás hatására könnyebben össze lehet majd hasonlítani a gáz- és áramfogyasztást....

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

QQCSI
@entero: Nekem, mint átlagfogyasztónak teljesen mindegy, hogy kWh-ban, kJoule-ban vagy bükkfamagban tünteti-e fel a szolgáltató az áram, a gáz árát, ha a rárakódott ilyen-olyan különdíjak, adók, mifenék miatt a tényleges bekerülési költségnek a tripláját kell fizetnem.
Arról nem is beszélve, hogy az ár-bérarány nem a Te pénztárcád szerinti.
Amivel nem azt akarom mondani, hogy tőled sajnálom, amid van, hanem azt, hogy nekem kevés a pénzem a gáz, a víz, a csatorna, a BKV áraihoz képest.
És nem vagyok egyedül.
És egyre többen leszünk.
És ez nem lesz attól jobb,
hogy két oldalon tünteti fel már most is az ELMŰ például, miből áll az áram ára!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
orogordog
@entero: Nem nyertél! Újra légnemű, fűtő érték meg egy kitalált ködösítés, mint amit az óra mutat még szorozzuk m3 nél is.
Komolyra fordítva, nem szükséges a "bohóckodás", mert m3-nél is felemelheti a szolgáltató az árat, ja vagy úgy nem tud menetközbe változtatni csak áremeléssel.
entero
@orogordog: Márpedig a fűtőérték (mj/m3) átszámítható így kwh/m3 - be. Miért lenne ez ködösítés? Mert légnemű? :-))))))))
szaboria1
@gabrella: Mi is Szegedhez tartozunk amikor vidékre költöztünk mi is mindent a fiunk nevére íratunk mivel Ő lett a tulajdonos. De nem volt semmi gond az én nevemre írattam át mivel én vagyok a fizető, mindkét szolgáltató átírta minden gond nélkül.
KöBüKi
No nem kell ezt komolyan venni!!!
Itt van pld. a villanyszámla.!!!A tényleges fogyasztásunk a számla ötven %-át sem éri el,a másik rész több beépitett faldijból áll,köztük a legnagyobb a rendszerhasználati dij.!!!
És kérdezem hogy milyen alapon!???
Ugyanez van a gáznál is.A kiszámlázott energiamennyiség a valósággal köszönő viszonyban sincs.!!!De mind a mai napig nincs megoldva,hogy a gázátemelőknél legalább legyen teljesitménymérő beépitve,mely monitoringszerüen
rögziti a teljesitményt,és a havi ingadozásokat átlagolva számlázna.!
Másik: - a falvak gázvezetékelését uniós pénzek tették lehetővé.!Az ország kapta!Milyen alapon számláznak vezetékhasználati dijjat,készenléti dijjat,miközben sok millió köbméter tárolása megoldott.!!!
Ezek legális lopások,kartelezés,stb.
QQCSI
@entero: "1 MJ megfelel durván 0,28 KWH - nak. A számlákon ez az érték fel van tüntetve, vagyis ha a fogyasztásod az adott hónapban 60 MJ, akkor az KWH - ban 16,8 - nak felel meg."

Fáradozásodat köszönjük, kedves Emese!
Elárulnád esetleg azt is, mitől lesz ettől nekem jobb?
Nappal, abban a helyiségben, ahol tartózkodom, 20 fok van,
éjszaka 17, mivel konvektorral fűtök.
A meleg vizem kb.45-50 fokos, mivel villany bojlerből kapom.
Az ételt villanytűzhelyen készítem.
Így, ha esik, ha fúj, a havi villany-gázszámlám cca.22.000 Ft.
Ezt már jobban nem tudom csökkenteni.
És ezen az sem változtat, hogy megazsülben vagy kilovattórában látom-e a fizetendő értéket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.