A francia külügyi szóvivő szerint Csatáry Lászlónak bíróság előtt kell felelnie tetteiért. Bernard Valéro hétfői nyilatkozatában arra hivatkozott, hogy a náci bűnök elévülhetetlenek. Közben a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ vezetője a dpa német hírügynökségnek azt mondta: kétséges, hogy a magyar hatóságok felelősségre akarják-e vonni a kassai zsidó gyűjtőtábor egykori parancsnokát.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ernokiss
Elvtelen, senkiházi, vén tróger. Bújócskázzon csak, addig is félelemben és rettegésben telnek a napjai. Most ugyanúgy vadásznak rá és ugyanúgy menekülnie és bujkálnia kell mint azoknak akiket ő szedetett össze. Isten megmutatja neki milyen az amikor vége van a xarházi csatáry bácsinak...
moiszikf
Na akkor most antiszemitizmus van Mo.-on,vagy anti-antiszemitizmus???
ernokiss
A jegyzőkönyvek tanúsága szerint a rendőrök a zóna néhány más hírhedt gettójában is kivették a részüket a kegyetlenségekből.[10] Különösen Kassán bántak embertelenül a zsidókkal. Ebben főszerepet játszott Csatáry László rendőrtiszt, a gettó parancsnoka. "A gettóban napirenden voltak a botrányos verések, melyeknek több halálos áldozata is volt, sajnos a nevekre nem emlékszem." - mondta később V. M., aki a körülbelül 450 kassai túlélő egyike volt.[11] F. L. így emlékezett Csatáryra: "Dr. Csatári (sic!) rendőrfelügyelő állandóan kutyakorbáccsal verte az embereket. Amikor eszébe jutott, bement a blokkba, és akit ott talált, azon végigvert a korbáccsal."[12] Ö. L-nek is rossz emlékei voltak a gettó parancsnokáról: "Csatáry gettóparancsnok egy napon kiadta az utasítást, hogy kézzel ássunk árkot...A németek közbenjárásának tudható be, hogy megszüntették pár napon belül ezt az intézkedést."[13]
ernokiss
Volt azután olyan személy, aki úgy emlékezett, hogy Csatáry megparancsolta volna a gettóból szökést megkísérlő foglyok azonnali lelövését, valamint azt is, hogy a csendőrök a nők nemi szervét is vizsgálják meg, amikor megmotozzák őket. (Ez utóbbi motívum a magyarországi deportálások állandóan emlegetett szörnyűsége.) Több szemtanú is beszámolt arról, hogy Csatáry olyan zsidókat is deportáltatott, akiket a törvények értelmében nem kellett volna, egy másik "túlélő" szerint pedig Csatáryhoz képest még a náluk elszállásolt SS-százados is filoszemita.
Az egyik volt női fogoly azt állította, őt levetették vele a szoknyáját, és egy kereveten meggumibotozták. Legalább 18-20 csapást mértek rá, azonban Csatáry hatvanéves édesanyját és két leánytestvérét is megkínoztatta. "Majd mindannyiukat mezítelenre vetkőztették, megmotozták őket, levitték a pincébe, Csatáry irodájába, ahol jobb kezüket bal lábukhoz kötötték, és órákon keresztül így hagyták őket. A pincében még további 30 személyt kínoztak ilyen módon."
ernokiss
Randolph L. Braham holokauszt-történész könyvében az alábbit írja: "A gettóba tömörítés Pohl Sándor polgármester és Horváth György rendőrfőnök felügyeletével történt. Az utóbbi a gettó hivatalos parancsnoka is volt, noha feladatait gyakran helyettese, egy Csatáry nevű rendőrtiszt végezte. Mind Horváth, mind Csatáry kiélte szadista hajlamait az elrejtett értékek utáni kutatás, valamint a zsidók bevagonírozása során."
ernokiss
Egyéb szörnyűségek innen:
www.degob.hu/index.php

DEGOB=Deportáltakat Gondozó Országos Bizottság

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.