Több mint 65 ezer beteg áll sorban ma Magyarországon valamelyik intézmény várólistáján. Jelenleg már harminc, nem sürgős orvosi beavatkozásra kell rövidebb-hosszabb ideig várni Magyarországon - derül ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár honlapján immár online is elérhető országos várólista adataiból.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rézfánfütyülős
@marlin2: Nem esett szó arról a kő kemény aknamunkáról melyet Orbán mint szabadságharcos az ország lakossága ellen vívott nyolc éven keresztül!
Mert ugye nem kell tandíj, nem kell a 300 forint és semmi nem kell mert minden szar!
Persze most nekik azt a szart kellene velünk megetetni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
marlin2
A tény az, hogy a több mint 30 féle műtétre éveket, hónapokat, heteket kell várni a több mint 65 ezer kiszolgáltatott betegnek a Fidesz-Kdnp felelőtlen, a forrásokat gátlástalanul lenyúló egészségpolitikája miatt az Orbán-Semjén kormány, meg a lófa szócska dicsőségére!!
Szép új világ!!
entero
@marlin2: Persze ehhez a világon semmi köze nincs az mszp 8 évének, gondolom...
marlin2
@entero: Neked nem szóltak(!), hogy 2010 májustól a fidesz-kdnp pártkoalíció lop az Orr bán, Sem mijen vezetésével és nem az MSZP??
entero
@marlin2: Igazad van, az mszp idejében minden nagyon gördülékenyen ment, csodatévő Horváth Ágnes a betegek megmentője lehetett volna. Valamiért mégis sokan a magán klinikákat választottuk már akkor is. Ez a folyamat nem most kezdődött.
marlin2
@entero: Majdnem igazad van!! :))
2006-ban pl. a "nyitott szívműtétre" nem kellett várólista!!
Októberben diagnosztizáltak (és az invaziv vizsgálatra sem kellett várni) ezt követően találkoztam az opratőrrel aki azt mondta: "uram az ön állapota nem igényel azonnali beavatkozást 3 hét múlva be tudna jönni!! Szerdán bementem, pénteken műtöttek, vasárnap már az osztályon sétáltam a látogatókkal!!
Bizonyos, hogy akkor is voltak problémák, volt pénzhiány, de a gyógyszertárban "kiemelten támogatott"-an kiadták a Plavix-ot, most meg már az Atrombin támogatását is megvonták!! Megvehetem teljes áron!!
Na, azóta annyi változott, hogy jött a fidesz-kdnp jégtáncospár!!
És néhányan - itt is - elvesztették a visszapillantó tükröt, már nem látják, hogy honnan jöttek!!
marlin2
@marlin2: Bocs, hogy nem írtam "végig"!! Szóval akkor nem kellett várni a szívműtétre, most 208 nap a várólista!!
Természetesen akiknek nem felet meg a szolidaritáson alapuló állami eü. ellátó rendszer az akkor is, most is mehetett a magánklinikára!! De ugye (megint) nem arról akarsz bennünket meggyőzni, hogy az a természetes!!
entero
@marlin2: Persze hogy nem. Ráadásul teljesen egyet is értek veled a szívműtéttel kapcsolatban. A gyógyszerek támogatása megint egy más kérdés, a mai napig vannak olyan háziorvosok akik simán felírnak receptre bármit, csak "szólni" kell nekik előtte. Utána a delikvens eladja teljes áron annak akinek viszont nem akarják felírni. Nem tudom tudod e hogy egy gyógyszer végső engedélyeztetése dollár milliókban mérhető. Testvérem immunológus és gyógyszerkutató, innen tudom. Túl sok támogatás volt már az mszp idején is a gyógyszereken, talán ebben az egyben egyetértettem az akkori vezetéssel hogy be akarták vezetni a csökkentésüket, ill. a vizitdíjjal, kórházi napidíjjal kapcsolatban sem volt semmi kifogásom. Gondolom ez most furán hangzott el az én számból.
marlin2
@entero: Csalók mindig voltak, vannak, lesznek,
de ha a gyerekek a harmadik osztályba dolgát írnak számtanból és a Pistike puskázik, szerinted az egész osztálynak egyest ad a tanítónéni??
Szerinted egy normális rendszerben pl. a cukorbetegeket gyógyítják, vagy büntetik??
rézfánfütyülős
@marlin2: Nem esett szó arról a kő kemény aknamunkáról melyet Orbán mint szabadságharcos az ország lakossága ellen vívott nyolc éven keresztül!
Mert ugye nem kell tandíj, nem kell a 300 forint és semmi nem kell mert minden szar!
Persze most nekik azt a szart kellene velünk megetetni.
kedwes
Amíg listán vannak, még élnek, de meddig lista, a lista?
Dr.luigilongo60
@kedwes: Aki feldobja a tutymorgót közben, azt lehúzzák róla, így is halad előre egy kicsit a lista.
KöBüKi
@entero: Amit most "lejtessz" az bizony egy SZAKADT VAKER DUMA!!!Csak csendben emlékeztetlek!!!2002,választási év,és pech a fütykösöknek.!!A maszop a 13-ik havi nyugdij igéretével eldöntötte a választást.!
Ez 2010-ben nem következhetett be ujra,ezért jött a szlogen.! Ismerik a problémákat és ők tudják a frankót.!Semmi köze a maszop-nak az elmult két évhez!!!
KöBüKi
@KöBüKi: Mert aki tudja a megoldást,annak teljesen mindegy hogy kik és hányan baxták el előtte az egyenlet megoldását.!
VAGY HAZUDTAK!!!
entero
@marlin2: Kezelik, amiért magának a cukorbetegnek is sokat kell tennie, főleg együttműködnie a diabetológus orvossal. A cukorbetegség részben meg is előzhető, mivel ahol a családban már előfordult, ott fokozottabb a veszély, és a szénhidrátokat a lehető legminimálisabbra kell csökkenteni. Ezzel szemben mi a nagy valóság? Még a cukorbeteg is sokszor édességet eszik, nem tartja be az előírásokat, nem méri a saját vércukrát, és egyre több inzulinra lesz szüksége, több társbetegség léphet fel, amit meg is lehetne előzni, de legalábbis évekkel kitolni. A társadalombiztosítás terhére pedig egyre több kell a betegnek, holott nem lenne szükségszerű. Azért nagyon sok betegséget magunk idézünk elő a helytelen táplálkozással, és mellette pedig ott vannak a valóban örökletes és kivédhetetlen betegségek. Ezek között kellene kicsit jobban szelektálni, hogy ki az aki saját magát teszi tönkre, és ki az akinek elkerülhetetlen egy adott betegség. Ezt a hajlamot például a rákra a PET CT már jóval előbb jelzi, csak el kellene menni legalább 5 évente egyszer 40 éves kor felett. Az a gond hogy az emberek többsége csak akkor megy az orvoshoz ha már valami nagyon fáj, de akkor már sokszor késő. Megelőzni könnyebb volna.
entero
@KöBüKi: 13. havi nyugdíj, meg a pedagógusok 50 % - os béremelése a fedezet nélküli pénzekre. Ezzel ki is merítették azt amit a Fidesz meghagyott, sőt még nem kis hitelt is vettek fel rá. Hitel hitel hátán, na ennek is a következménye többek között hogy most szarban van az egészségügy. Meg más is.
gyevi_biro
No ezt egy non inzulindependens betegnek és kezelőorvosának meséld el!
Úgy osztod az észt mintha lenne belőle.
Nem értesz te semmihez csak az ide író emberek megosztásához senkifia módjára.
Egyet el kell ismerni, a te módszered intelligensebb.
eva1215
A cukor betegség igen csak pénz függő 1kg liszt 500Ft és vajon meddig elég? 1kg glukoz 1300Ft.étkezzen zsir szegényen mert nem szabad hízni tehát ki engedheti meg magának azt ,hogy egészségesen táplálkozzon?az aki 80ezerből él szerintem sehogyan..A teszt csik1500ft 3x az 50 db os nem elég 2 doboz már 3000 és holvan a többi gyögyszer ami 18 ezer .Nos abból a jövedelemből számolj kedves enteró mire is fussa? mert van még rezsi is és élni is kellene valamiből.Orbán csak azt nem tudja mit is keres a magyar emberek többsége bagó bér van sajnos amiből szinte már csak lassan éhen lehet hakni.Had hulljon a férgese annyival kevesebb nyugdijat kell fizetni szomorú,hogy maguknak 3x is bért és kiváltságokat megszavaztak semmi szolidaritás a kis emberekkel mint más országokban 30/ francia -román -spanyol de máshol is itt meg megemelik a bérüket mert nekik jár az ami jár.)be tett az 1 kulcsos adó is de ől azzal is jól jártak a végtörlesztéshez meg lett a lóvé Lali királynak é-13 millió a Rogán nak -16 millió pluszt jelentett jól ki lett találva ez a vég törlesztés is maguknak és a jól kereső haveroknak.A kis embert meg kipakolják a motyókávak az utcára és van pár milliomos aki arra szakosodott hogy meg veszi fillérekért a több milliót érő házakat és majd jól megél belőle még az unokája is.Szomorú ez a nép nemzeti rabló gazdálkodáskeresztényi hamuval megszórva meakulpáznak ők milyen mély magyarok??!!
entero
@gyevi_biro: Valóban, aki saját szabadalommal bír, több mint 200 embernek biztosít átlagon felüli fizetést, kifejlesztett egy világon egyedülálló technológiát, az tényleg semmihez sem ért. Az irigyeknek ez persze nem ér semmit, mert csak annyit érzékelnek ebből hogy többre vitte mint sokan mások. Nem akarok én itt senkit megosztani, van egy véleményem, lehet más mint a többségé, de én nem leszek soha megalkuvó. A Fideszt is bíráltam már ugyanúgy, mint a többi pártot. Az egészségügyről meg a betegség megelőzésről meg valós dolgokat állítottam. Persze nem kell vele egyetérteni, hiszen akkor miről is vitatkoznánk?
másvirág
Mekkora "káosz"lenne ha mind a 65 ezer ember meggyógyulna..
kedwes
@Dr.luigilongo60: Ez akkor, egyfajta eutanázia?! Nem büntetendő véletlenül?
Feraj49
Közülük vannak akik sohasem fizettek az eü.pénztárába,de vannak akik a nyugdíjazásukig hatalmas összegeket.Nekem ne szolidaritás alapú ellátást adjanak,amikor már jó előre kifizettem a majdani műtétem későbbi költségeit.Ne várólistákat lobogtassanak felém,amikor a nyikhaj miniszter uraknak nem nevezhető személyeknek ,VIP.kórház és ellátás jár.
marlin2
@entero: Ezt amit most (tegnap, 23:53) írtál, próbáld meg valamely értelmes emberrel, esetleg diabetikussal átbeszélni és nagyon sok valós(!), számodra új ismeretet szerezhetsz!!
A hsz.-edben írt propagandaduma pedig "a parasztvakítás fideszfanoknak", és köze nincs a cukorbetegek(?), a cukorbetegség gyógyításához"!!
marlin2
@entero: Csak itt, csak most, csak neked!!

PET/CT vizsgálat 230.000 Ft/vizsgálat

A díj tartalmazza
az onko-team szakértői tevékenységét,
előzetes állapotfelmérést és egyéni szakmai konzultációt (közvetlenül a vizsgálat előtt)
a PET/CT vizsgálatot
az elkészült vizsgálati anyagi, PET/CT képeket, névre szóló CD-re írva.

Ugye elhiszed, hogy ezt az összeget a 47000.- Ft-os közmunkabérből nehezen lehet kigazdálkodni, a várólista 90-110 nap,
de mint te is tudod(!) a PET/CT szűrővizsgálat-szerű alkalmazását nem finanszírozza az OEP!!
Ezért gondolom - a várólistáktól, meg a cukorbetegségtől elkanyarodva - a rák prevenciójával kapcsolatos megjegyzéseid is a fidszfanoknak szánt parasztvakítás kategóriába tartoznak!!
sasi1115
@marlin2: Hogy mondhatsz ilyet? Orvosaink alig várják a betegeket hogy beutalhassák őket PET/CT-re, de ezek a fránya betegek csak nem akarnak gyógyulni, nem akarják megelőzni a bajt, ezek meg akarnak halni.
A kommentedet kiváltó hozzászólásról csak ez jut eszembe:
„Ha nincs kenyere a népnek, egyen kalácsot!”
gyevi_biro
Fejet hajtok az ostobaságnak ezen Nobel díjasa előtt!
Hiába no, nélküle nem lenne jó a napom :)
Lehet, hogy én csak egy ostoba utolsó polgára vagyok ennek a társadalomnak, de az t azért én nem hiszem el, hogy ide tolná a képét olyan emebr akinek @entero: kartárs beállítja magát :)
Szerintem az OPNI-t kár volt bezárni!
Dr. Felipe
65 ezer beteg van a várólistán továbbá egy másik cikkben olvastam hogy a kurmány 2.5 milliárd ft értékben ír ki közbeszerzési pályázatot kurmányzati kommunikációra. Gondolom majd azt is elkommunikálják nekünk ebből a pénzből hogy miért is jó hogy ilyen hosszú a várólista.
Hókuszpók
@kedwes: Jobban teszik, ha a nagy várakozás alatt elkészítik a Bakancs listát, legalább még néhány dolgot elintéznek, mielőtt leveszik őket a listáról (exitált).
entero
@marlin2: Tudom mennyibe kerül a PET CT vizsgálat. Egyik ismerősöm is már vagy egy éve halogatja, róla tudni kell hogy 20 ezret pöfékel el egy hónapban. Egy év a cigi nélkül és már meg is van az ára.
entero
@sasi1115: Marlin 2 - nek írtam az imént valamit, azért olvasd azt is el. Kicsit másként is lehet értelmezni a dolgokat.
entero
@gyevi_biro: Ha akarod, megadom neked a gyár honlapját priviben, és akár személyesen is várlak egy csevejre. Szerinted fórumozgatni csak azok szeretnek akik trágárkodni szeretnének meg a Fideszt gyalázni? Nem egészen így van, bár ZOZO barátom hamar megunta ezt a stílust, de én még maradnék ha megengeded. Lehet?
KöBüKi
@entero: Már megbocsáss,de a fütykösök évekig a Bokros csomagból profitáltak,azért emelték most a tizedik hatványra.!Aztán amikor vesztettek,boldog boldogtalannak gyors pályázatokra sepregették ki az utolsó tiz milliárdokat.!!!Van egy közeli ismerősöm,800 milliót kapott egy sebtében összeütött semmire,mint jó pártkatona.!!!
Igy fütyiszék csak adósságokat hagytak hátra,,ill.biankó váltókkal is megterhelt üres kasszát.!Megkötött előnytelen szerződések tömegét,amelyet azután rendezni kellett.!!!
kedwes
@Hókuszpók: Félő, hogy a Bakancslista egy névsor lenne, ami többeknél egyezést mutatna!
marlin
@entero: És ha a haverod leszokik a cigiről abból lesz a fideszista népegészségügy??
marlin
@zetor: Gárdonyi szerint senki nem szerette ingyen a Habsburgokat!!
Szerintem a Fideszt se!! :))
marlin
@entero: Bocs, de "közben" nevet váltottam!!
KöBüKi
@marlin: Nem mindegy hogy miből nincs,és miből nem lesz???
sasi1115
@entero: Kedves Entero!
Elolvastam amit írtál. Csak tudod ha fizetem a tb-t, de orvoshoz azért nem járok, meg beteg sem akarok lenni, mert akkor túró a pénz amit hazaviszek. Ezért szeretném azt, hogy ingyen járhassak PET/CT-re. Talán nem stadionokat kellene építgetni, meg tereket átépíteni milliárdokért. Abból mennyi gépet vehetnének, hány embernek adhatnának munkát?
Talán akkor valami értelmeset is csinálhatnának. Talán ott nem lehetne lopni annyit, ez igaz. De talán nyerhetnének valamit vissza a becsületükből, mely eléggé megtépázódott mostanra.
Ajánlom az "Ez sok nyugdíjasnak fájni fog" téma facebook-os hozzászólásait. Az emberek megosztása, a bűnbak keresése már megvan, de az emberek többsége egyértelműen kimondja a reális véleményét. Ők nem annyira optimisták, de nézd el nekik, nem azon a szinten élnek ahol te, ezért máshogy látják a dolgokat.
Ja és ha itt mindenki irigy a propelleren, akkor Te miért turkálsz mások zsebében?
Én sem határozom meg neked hogy mit tehetsz és mit nem. Szóval Te is próbáld meg másként is értelmezni a dolgokat. Bár nem tudom, mennyire tudod átérezni mások problémáját. Legfőképpen olyankor, amikor neked a 320 közel 400. Én másként értelmezem... 80 ezret mellőztél, ami sok ember havi pénze. És ez tény, nem pedig másként értelmezés kérdése...
sasi1115
@entero: 16.42-re!
Én nem voltam trágár, csak kérdeztem azt az embert, aki simán tehetetlennek nevezett rengeteg embert, teljesen ismeretlenül. Aztán kérdeztem párat, de arra sem méltatott hogy válaszoljon. Ja és a realitástól kicsit lerugaszkodott.
De amúgy nem hiányolta azóta senki (előtte sem) rajtad kívül, úgyhogy valahogy még ellesznek szerintem itt a népek Zozo kartárs dagadó önbizalma nélkül.
entero
@sasi1115: ZOZO külföldön nyaral már vagy két hete, ezért tűnt el. A jövő héten jön haza. Tudom hogy nem érdekel, de gondoltam leírom.
entero
@marlin: Nem, de én veled ellentétben azokat az embereket is látom akik ilyesmikre nem sajnálják a pénzt, viszont ha 400 forinttal többe kerül a telefonálás máris sopánkodnak. Látom azokat akiknek eszük ágában sincs dolgozni, valahogy mégis egész jól megélnek, persze folyton sopánkodnak. És persze látom azokat is akikről te beszélsz. Soha nem lehetett arról meggyőzni engem hogy az egyén abszolút nem tehet a saját sorsáról. Kivéve ha egy betegség végérvényesen ledönti a lábáról és munkaképtelenné válik.
entero
@sasi1115: Próbálom másként értelmezni. Csak tudod látom nap mint nap ahogy emberek a kocsmákban töltik az egész napjukat, a boltban a karton cigi mellett ott a karton sör, a gyerek meg csak hogy ne sírjon kap egy darab kakaó mentes olcsó szemetet. Annyira gyűlölöm az italt meg a cigit, sőt még a kávét is, hogy nem tudok szemet hunyni afelett ha valaki ezekre nem sajnálja a pénzt miközben a gyerekre meg a rezsire alig futja. Ilyen vagyok, és nem is akarok más lenni. Persze felőlem mindenki arra költi a pénzét amire csak akarja, csak utána ne reklamáljon ha valamire nem jut. A cigi, a pia meg a kávé nem szükséges az élethez, sőt...
verőce21
A 65 ezres várólistával a kórházak csak zsarolják az államot a betegeken keresztül.
kkalman
@entero: A kávéval azért vitatkoznék egy csöppöt, ha nem bánod.
56 éves koromban pofátlanul alacsony a vérnyomásom. Időnként eléri a 70/30-at is. Drága háziorvosom erre mit mondott? Igyon kávét! Ha kell akkor négyet, ötöt naponta. Nekem azóta létszükséglet a kávé. Esetleg nem tudsz egy helyet, ahol OEP támogatással juthatnék hozzá? :-)
szaboria1
@entero: Akkor most bebizonyítom neked ki a legnagyobb hazug. A Horn kormány 1998-ban olyan fedezetet hagyott 20%-ost , hogy a nyugdíjasok is a reál értéken legyenek amit a Fidesz is megszavazott. Na itt jött az első nagy hazudozás 1999 januárjában már csak 8%-lett.?ert azt hazudták nincs rá fedezett. Te írtad ha jól emlékszem de azért nem vagyok biztos, hogy az MSZP 2002 ben túl vállalta magát azzal, hogy korrigálta a nyugdíjakat. És most itt jön az a bizonyos de ha a Fidesz Te szerinted 2002-ben jó kasszát hagyott hátra akkor mitől is vállalta túl magát az MSZP.Van egy kérdésem 2010 ben a Bajnai feltette az átadás eredményeit az internetre mire sokan észbe kaptunk, hogy le kellett volna tölteni addigra Orbánék semmi perc alatt eltüntették. A jó bedumált szöveg látom sok ember megfertőzőt azzal, hogy az elmúlt 8 évet emlegeti ha jől tudnál számolni akkor az elmúlt 2 év alatt nagyobb kér érte a magyarokat mint az össze előtte 20 év. Ja és egy jó tanács ne dicsekedj nagyon a találmányoddal mert azt is trükkösen lefogják nyúlni mint a volt telekszomszédomét.
engem
@entero: add meg nekem priviben a gyárad nevét, címét... Mert mi itt egy szavadat sem hisszük el, te 5 gyerekes, éjjel nem a feleséged mellett alvó, de a Propellerre írogató polgár...
engem
@entero: szabad kérdeznem, hogy vizet ihatunk még? Vagy az is káros?
marlin
@entero: (tegnap, 23:34)
Én azokat az embereket is látom, akik nem kapnak munkát, és azokat, akik nem kapnak tisztességes munkát, és azokat az embereket is látom, láttam, akik egy multinál, (vagy mikrovállalkozásnál) tanári és sok más diplomával operátorként dolgoznak!!
És igazad van(!), látom azokat az "ügyes" egyéneket, akik klf. pártkapcsolatokat kihasználva állami támogatásból, klf. pályázatokból megvagyonosodva szőlőbirtokossá, fuvarozóvá (logisztikus) vagy "jólmenő" vállalkozóvá válva tengeti életét, az üzletében 8-10 órát robotoló, de 6 órára "bejelentett" alkalmazottaknak meg ad 60 000.- nettót!! (utalva a Horvát tengerapratról) (A példák a saját környezetemből!!)
Tehát, sem egyikből, sem másikból nem kellene általánosítani!!
A témára visszakanyarodva, ha elnézem a Lajtán túl született és élő(!) szerencsésebb történelmű kortársainkat azonnal felmerül a kérdés, - nekik miért nincsenek "ilyen" problémáik?? Mennyivel másabb lenne náluk is az egészségügy, ha a betegek gyógyítása, gyógyíttatása helyett pl stadionokat építenének, és a törvényekkel biztosítanák az "öngyógyítás", meg az "önköltséges gyógyítás" lehetőségét!!
Ha jól értette te erről beszélsz!!
A többinek meg - mint a mohácsi vésznek is - a Gyurcsány az oka!! :))
verőce21
@marlin: Na dehát csak fel kell újítani a Kossuth-teret, ... csak építeni kell néhány stadiont... :)
marlin
@verőce21: Kinek a dicsőségére?? (és hasznára??)
sasi1115
@entero: Kedves Entero! A cigi kérdésben érdekelt vagyok, tekintve hogy dohányzom, de ezért sok minden másról lemondok. Bár most a Coca Cola-t és a Mcdonalds-ot vezérünk egészséges hungarikumnak tartja, de ezekkel nem élek. Alkohollal sem. A havi költésem cigire jelenleg 10 ezer körül van (töltöm a cigit), de ez emelkedni fog, mert kormányunk nem a davidoff árát emeli kellőképpen(amit vélhetően az a szimpatikus ember is szív, aki a dohányzással kapcsolatos törvényeket módosítgatja fideszéknél (hiteles ember)), hanem az olcsóbb, vágott dohány árát. Ami amúgy szemétség...
Ja a kocsmák szerintem is bezárhatnának, semmi szükség rájuk.
De a Tb-hez és PET/CT vizsgálathoz visszatérve, nem dohányzó embernek is joga van szűrővizsgálatra, úgyhogy a hangulatkeltés remek, csak éppen az igazságot fedi el, amit éppen Te próbáltál megvilágítani, azazhogy az emberek megelőzzék a bajt.
Meg persze azokat a cégeket is meg kellene szüntetni, akik a kakaómentes olcsó szemetet és a tartósítószerekkel teli szarokat árulják. És nem csak az olcsó szarra gondolok, mert sokszor a drága is szar. Csak tudod 80 ezerből azt is nehéz megvenni, de gondolom erre is vannak ötleteid, hogyan tudnám megspórolni (világítsak gyertyával, biciklivel termeljek áramot, fürödjek hideg vízben stb.)
Ja a Zozo témát meg Te hoztad fel, hogy unta a banánt meg a stílust azért nincs itt (de gondolom már akkor is tudtad hogy nyaral).
sasi1115
@entero: De ha utálod a cigit és a piát, miért nézed nap mint nap nap az embereket a kocsmában egész álló nap?
verőce21
@marlin: Gondolom költői a kérdés csak...
KöBüKi
@marlin: Akik itt irogatunk - "tisztelet a kevés kivételnek" - pártállástól függetlenül drukkoltunk,és drukkolunk hogy országunk sikeres legyen!!!Mert normális ember nem tehet mást.!De sajnos már még középiskolai végzettség sem kell ahhoz hogy lássuk: - már helyenként el sem rejtve,nyiltan folyik a diktatura kiépitése a törvények,álkotmánybiróság ügyészség stb "átépitésével.!Pártkatonák százezreinek jutalmazásával.!Csak egy eklatázs példa: entero cége 20milliós segitséggel,60 milliós beruházást hajtott végre.!Kötelessége,értetlenkedni,fütyisz mellett kampányolni.!!!
A kerámia iparnak több fellegvára volt országunkban az "átkos"-ban.!!!Tehát - érzésem szerint -legalább részben idegen tollakkal ékeskedik.!
Nos a fütykösöket,fanokat és fannékat a 2/3-ad erre is felhatalmazta,és adott nekik egy különös képességet.!Csak azt látnak meg amit akarnak,és amit nem látnak meg az NINCS.!!!
ZOZO-hoz pedig csak annyit: - ha nekem abból kellene megélnem amiből Ő,kifordulna a kenyér a számból.!
Mert jó hiszemü emberek becsapásából él,és ott kezdődik a bibi amikor a biztositónak helyt kellene állni!Lásd árvizek!
Én minden ügynöknek kitekerném a nyakát!!!
Mert néhányszor bizony átbaxtak.!!!
marlin
@KöBüKi: Nem megyek végig, igazad van!! :))
A ZOZO kérdésben is!! :))
Én anno. Brókerneteztem, (már elmúltam 50, és nem kaptam "normális" munkát)!! Majdnem fél évig!! Fél év alatt többet kerestem, mint máskor egy év alatt, és még "aranyjelvényem" is volt!! :))
Aztán "elegem lett"!! Nem irigylem sem a Kostevc, sem a Kósa milliárdjait, és nem akarok "utánuk menni"!!
A ZOZO után sem!! :))
A gond nem a biztosítással, hanem a "jutalékrendszerrel" van, az teszi gátlástalanná az ügynököket!!
Mindenki "ügyes" akar lenni!! És ahhoz valóban gyomor kell!!
entero
@KöBüKi: Sajnálom hogy egy komoly vállalkozó, szakember ennyire agresszív és erőszakos mint te vagy. Kitekernéd a nyakát valakinek, akit nem is ismersz. Ha megkérhetnélek, a közeljövőben sem engem, sem ZOZO - t ne vedd a szádra, vagy legalábbis ne minősítsd egyikünket sem. Ezt a jobbikos stílust tartogasd a barátaidnak.
entero
@engem: Ha tisztítod, erre vannak különböző berendezések, akkor nem káros. Ha egy sima vízbe beledobsz egy gyümölcsteát, akkor azt hiszed hogy olyannak kell lennie a színének és az ízének, de ha egy tisztított vízbe teszed nagyon meglepődnél szín és íz tekintetében is. Most ráérek mert én is szabin vagyok a héten, az meg hogy éjfél után nem alszok a feleségem mellett, egyrészt semmi közöd hozzá, másrészt meg éppen ezzel hagyom őt aludni, mivel az ikrek van hogy felsírnak néha egy óra tájban, és én megyek be gyorsan hozzájuk visszaaltatni, ami szerencsére jó alvók révén max. egy perc ha az ember azonnal ugrik. Kettő körül viszont már én is le szoktam feküdni. Amúgy meg én sem szoktam megkérdezni hogy hét közben délelőtt és délután miért nem inkább dolgozik itt a többség az írogatás helyett. Délután 4-5 óra előtt engem ritkán lehet itt látni.
entero
@marlin: Neked is elmondom, nem ismered ZOZO - t, ne ítélj meg senkit látatlanból. Én is annál a biztosítónál vagyok, nála kötöttem meg a biztosításomat, ő kivételesen nem tartozik a csaló és másokat átverő emberek közé. Még olyan sem volt hogy ne fizessenek ki valamit ha jogos volt. Persze volt már olyan hogy valaki a jégkárt akarta kifizettetni miközben arra sajnálván a pénzt nem kötött biztosítást. Általában ilyenkor is a biztosító a szemét. Azok a biztosítók a problémásak akik kicsik, olcsók, ott viszont senkinek nem kötelező biztosítást kötnie.
marlin
@entero: Természetesen nem vitatkozom!! Ha te meg vagy elégedve, akkor én is!!
Amiről "általánosságba beszéltem", az, hogy a biztosított által befizetett biztosítási díj része az ügynöki jutalék is!! (És ez nem minden esetben "arányos" a "szolgáltatás tartalmával"!!)
entero
@marlin: Nem véletlenül említettem meg a kis és olcsó biztosítókat.
Disznópofa
Örüljön az, aki most 65 ezredik, jövőre már lehet 90 ezres lesz a szám,. Na, akkor most örülnie kell a hatvanötösnek, hogy nem kilencvenes. Minden rosszban van valami jó! Nem kell a depis magyarnak negatívnak lenni, mosolyogni kell, mint a hülye távol-keletiek...még ha a kés a hátunkban áll, akkor is...:-))
engem
@entero:"mivel az ikrek van hogy felsírnak néha egy óra tájban"... Ezek a gyerekeid, vagy az unokáid?
Múltkorában azt mondtad, hogy már felnőtt gyerekeid vannak...
entero
@engem: Nagyon el vagy tévedve. Az ikrek ovisok, kettő iskolás, egy meg egyetemista. Linkeld már ide hol írtam én ilyet.
szaboria1
@entero: A férjem második szívműtétjére 2008-ban csak annyi volt a várakozás míg a katéterezési időpontját kellet újból meg várni mivel a mentősök potom 3 óra késéssel vitték Szegedre a mag adott idő helyett a katéterezés után másnap már műtötték is. Most meg még a kontroll vizsgálatok is csúsznak május helyett már szeptember lett.
entero
@szaboria1: Ebben egyetértek, a sürgős vizsgálatokat, műtéteket nem volna szabad várólistára helyezni. Remélem ebben változtatások lesznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.