Vizsgálat indult annak a fogyatékos kiskorúnak az ügyében, akinek fogászati ellátását több, arra kijelölt intézményben is elutasították, így féléves várakozásra ítélték az akut fogfájástól szenvedő gyermeket - olvasható a Népszavában.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rézfánfütyülős
Azt hiszem már az első orvost komoly sérülések miatt kellett volna ellátni!
Ha én megtámasztom akkor lehet rendelni a hamvasztást és a gyerekek miatt be tudok borulni agyilag.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jancsik68
Ilyen a keresztény magyar egészségügy, a kerezstényi ember szeretet.Majd imátkoznak érte kövérseggü papjaink.Előre Viktori uton.!
sza
Az eszem megáll hogy lehet ezt megtenni?
rézfánfütyülős
Azt hiszem már az első orvost komoly sérülések miatt kellett volna ellátni!
Ha én megtámasztom akkor lehet rendelni a hamvasztást és a gyerekek miatt be tudok borulni agyilag.
kkalman
@rézfánfütyülős: Nálam azt hiszem, az első után a másodiknak és az utánuk következőknek is, amelyik nem látta el a kislányt, a kecske is csak engedéllyel merné lelegelni a sírjáról a gazt.
Nesze neked Hippokratészi eskü.
entero
@sziráki ágnes: A népszavában jelent meg, szóval a valóság alapja egyenlő a nullával. Az akut fogfájást nem lehet még egy óra hosszáig sem kibírni, nemhogy több hétig. Ez a hír kacsa.
Pálinkafőző Rézüst
@entero: "..vizsgálatot indított az Országos Tisztifőorvosi Hivatal annak a fogyatékkal élő kislánynak az ügyében, akit akut fogfájása ellenére 21 hetes várakozásra köteleztek az állami egészségügyben."
Vagyis megtörtént. Téged ennyire nem zavarnak a tények, füllentős barátom??
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Te el tudod azt képzelni hogy egy akut fogfájással ki lehessen bírni heteket, főleg egy 14 éves kislánynak? A szülők meg nem tettek semmit ez idő alatt? Azért elég sok fogorvos van ahhoz hogy egy megoldja a problémát. Egy tömés mindössze 4 ezer forintba kerül, kétlem hogy ez nem lett volna megoldható valahol. Bűzlik nekem ez akkor is, főleg hogy a szülő bejelentése alapján indult, na meg ott van a képben az ombudsman is, még ha egy előző bejelentés kapcsán is. Kiknek az érdekeit is képviselik ők?
pictor
Ezeknek az orvosoknak akik elutasítják a kezelést, csak egy fogukat hagynék meg, azt is csak azért, hogy fájjon!
szaboria1
@entero: Saját esetem írom le igaz nem most történt de sajnos ez meg esik többször. A két első fogamat kezelték gyökér töméssel. Két nap múlva olyan fájdalmaim voltak,hogy majd meg zavarodtam. Orvos azt mondta szedjek fájdalom csillapítót,egy kis fájdalmat kilehet bírni. A fájdalom nem szűnt ezért éjszaki ügyeletre kellett mennem. Isteni szerencsém volt a klinikai tanársegéd volt ügyeletes aki már másnap felvett a klinikára és szombati napon már operáltak is mivel a gyökér kezelésnél megfúrta az fogorvos a szájpad csontomat ami elfertőződött.
Te nagyon könnyen tudsz beszélni mert nálad a pénz megnyit minden kaput, ha netán a Magyar Nemzet is leírná akkor talán elhinnéd.
Dr plágium
" Szócska Miklós egészségügyi államtitkár tavaly azt közölte: "kétségtelen, hogy a fogyatékos személyek egészségügyi ellátása jelenleg súlyos hiányosságokat mutat", sőt "a jelenlegi helyzet méltánytalan, és sürgős intézkedést igényel"."
És azóta sem történt semmi!
@entero: Találkoztál már fogyatékos fiatallal? 16-17 éves korukra szinte minden foguk elrothad a szájukban mert nem kezelik! A cikkben leírtak miatt! Kivétel ha a szülőnek van pénze privát orvosra, ami bizony tetemes összeg altatás nélkül is! Sajnos nem csak a fogászat területén hátrányosak, hanem mindenhol. Úgy kezelik őket mint a leprásokat, nem vizsgálják meg őket rendesen, mert félnek vagy undorodnak tőlük. A fiam 10 évesen kórházban volt, a mellette fekvő gyerek nem tudott önállóan enni, a nővérek nem tudták megetetni, de nem is nagyon próbálták! Annyi eszük sem volt hogy az intézetet ahonnan beszállították felhívják és megkérdezzék ők hogy szokták etetni. A véletlenen múlt, hogy az egyik gondozónőnek arra volt dolga és meglátogatta, megetette, megmutatta, hogy kell. Ezek után sem törték magukat össze a nővérek, naponta a feleségem etette!
sza
@entero: Nem hinném hogy kacsa lenne! Bár én a szűk köreimben ilyennel még nem találkoztam, talán azért mert a helyi kórház nem veszteséges...
szaboria1
@sziráki ágnes: Szerencsés vagy a hellyel. A komám testvére fogyatékos az is sokat panaszkodott hogy fáj a lába mi lett a vége mire hinni kezdtek neki, lekellet vágni a jobb lábát először térd alatt aztán meg combközépen. Az anyukának azt mondták értelme miatt képzeli a betegséget. Sajnos egy beidegződött felfogás volt az értelmi fogyatékosokkal szemben. Volt olyan aki azt mondta az ilyeneket nem kell ápolni.
entero
@sziráki ágnes: Szerintem meg arról van szó hogy az emberek kiragadnak mondjuk 1000 példából egyet ami negatív, és ettől zeng a sajtó, a másik 999 meg feledésbe merül, hiszen az természetes ugye. Annak idején kapus voltam kispályás fociban és a döntő mérkőzésen az ellenfél szemét is kivédtem, bravúrok tömkelegét mutattam be, majd az utolsó percben kaptam egy potya gólt. Szerinted mi maradt meg mindenkiben? Hogy miattam veszítettünk. Egy orvos aki már több ezer műtétet megcsinált sikeresen, a lehetetlennek tűnőt is, majd eggyel nem boldogul, nem sikerül jól, az kerül a nagykönyvbe. Gyere Rézüst, írd meg hogy most sincs igazam, kritizálásban te vagy az egyik legjobb a nagy hármas fogatból.
marlin
@entero: Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal-t talán még neked se kellene lehülyézni, ugyanis ők indították a vizsgálatot!!
Te melyik doktorátusod alapján állítod, hogy ez "kacsa"??
gergely
A barmok!Pedig az nagyon tud fájni.Én csak tudom.Remélem fájdalomcsillapítót kapott legalább.
sza
@szaboria1: Hogy mondhat valaki ilyet hogy nem kell ápolni? Ez akkora igazságtalanság amit nem szabad eltűrni. Nekem még szerencsére nem akadt dolgom olyan orvossal aki ne látott volna el engem vagy a gyerekeimet...De ez nem azt jelenti hogy másnak akivel ilyesmi előfordul ne adnék igazat.
sza
@entero: De ez a példa orvosi eset!!! Nem lehet azzal összehasonlítani amit leírtál. Az orvosnak kötelessége hogy ellássa a beteget!
Pálinkafőző Rézüst
@entero: te tényleg kispályás vagy. De őszinte öröm számomra, hogy legalább ebben az egy dologban nem hazudsz! Már ez is valami egy fannál. A tények pedig makacs dolgok, sem mellébeszéléssel, - amit profi fideszes módon adsz itt elő - sem a pénzeddel nem megváltoztatható! Szerencsénkre. És a ti bánatotokra...:)
Pálinkafőző Rézüst
@sziráki ágnes: " Nem lehet azzal összehasonlítani amit leírtál"
Az őt nem zavarja! :)) A lényeg a csúsztatás...
sza
@Pálinkafőző Rézüst: Ha nem zavarná nem válaszolna! Egy baj van vele, az hogy nem vette még észre hogy amit tőlünk elvettek azt a gazdagok kapják! De ha észreveszi és elismeri nem menthetetlen...-:)
Pálinkafőző Rézüst
@sziráki ágnes: mivel ő kapja, amit az alsóbb rétegtől elvettek, (lásd 16%, meg a többi) egyáltalán nem érdekli, és nem akarja észrevenni..:)
sza
@Pálinkafőző Rézüst: Csak nem ennyire érhetetlen? Talán csak nem jogosnak tartja...?
Pálinkafőző Rézüst
@sziráki ágnes: de, ezt már megírta többször is. Csak Te még újabb vagy nála is, valszeg nem olvastad veretes műveit! :))) Ezért viszont irigyellek!! :)))))))
sza
@Pálinkafőző Rézüst: Azért én nem adom még fel...-:)
Pálinkafőző Rézüst
@sziráki ágnes: sok szerencsét! És ha elvesznél a hazugságainak tengerében, akkor Isten véled...:)))
sza
@Pálinkafőző Rézüst: Akkor visszatérek hozzád és iszom veled egy kupicával , hátha kitisztul az agyam! -:)
sza
@Pálinkafőző Rézüst: El ne temess már ember4 -:)
sza
@Pálinkafőző Rézüst: De csak akkor ha hazahozol! -:)
sza
@Pálinkafőző Rézüst: Jó szám ismerem...-:)
rézfánfütyülős
@entero: Van a régi cimboraságban aki kamiont vezet, van akinek a fia és buszvezető is van köztük.
Nos elmehet egy kamionos húszmillió kilométert is gond nélkül, de ha az utolsó munkanapján eltapos valakit akkor elítélik.
Ugye ez a természetes szerinted is?

Ha elballagok a dokihoz akkor legjobb tudása szerint lásson el.
Van sérült gyerek a rokonságban, tehát látom mint mennek tönkre a szülők a tehetetlenségbe!
Néha viszem őket be a nagyfaluba (Szögedébe) a klinikára vagy Pestre a Petőbe, elkeserítő az a nemtörődöm belefásult, trehány, érdektelen, embertelen hozzáállás amivel szembesülök ott.
Megyek, mert segíteni kell,de utána hetekig rossz álmaim vannak.
Ezeket a gazembereket kellene tisztelnem?
Ezek élősködnek rajtunk és még azt is elvárják hogy külön borítékot kapjanak?
Komolyan keresek kontakt mérget és legközelebb preparált lóvét kapa doki!
Bocs, a héten voltam a Pethőbe és még nyomaszt az emléke.
jancsik68
@entero: ha a hazug Magyar Nemzetben nevü förmedbényben olvastad volna.elhitted volna.Te igaz magyar-magyar vagy
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Te meg ahogy elnézem magadat nem nagyon akarod észrevenni. Megint hadjáratot indítottál ellenem? Nagyon rosszul teszed. Kíváncsi lennék ugyan mennyi pénzt vettem én el tőled. Szerintem semennyit, ahogy mástól sem. Egy kötözködő senkiházi vagy, aki abban leli az élet egyetlen örömét hogy a gép előtt ül és másokat cseszeget. Gyere már be egyszer hozzánk az üzembe, és nézzük meg ott is ekkora lenne e a szád.
entero
@sziráki ágnes: Ne ülj már fel ennek a pálinkaivónak. Ennél téged én sokkal értelmesebb embernek tartalak.
entero
@marlin: Hol hülyéztem le őket, nem látom? Csak annyit írtam hogy bejelentés alapján indult a vizsgálat, azt meg tudjuk már jó ideje hogy valótlan bejelentéseket is lehet tenni bármikor, amit akkor is ki kell vizsgálni hivatalból. Várjuk meg a végét, rendben? Nem tudom egy cikk alapján hogyan lehet mindenki ennyire okos.
entero
@jancsik68: Kár jönnöd a Magyar Nemzettel. Én csak a végleges eredményeknek hiszek, akárhol is olvasom.
marlin
@entero: A "lehülyézés" ott kezdődött, amikor a tőled elvárt egyszerűséggel közölted, hogy a tisztifőorvosi hivatal vizsgálata kacsa!!
Tudod, (vagy nem tudod) a magyar nyelv azért is szép, mert árnyaltan ki lehet fejezni vele bármit!!
És tudod, (ugye tudod), hogy nagyon szar dolog amikor valakinek utólag magyarázkodni kell!!
Részemről nyugodtan várom a végét!!
Tudod, (ugye tudod) én hülyéskedni szoktam, nem okoskodni!!
Azt meghagyom másoknak!!
sza
@entero: Mindenki véleménye érdekes! A tied kicsit más mint a többség, ez talán abból fakad hogy magasabb életszínvonalon élsz mint mi! Te valószínűleg nem kerülhetsz ilyen helyzetbe mert megfizethetsz magánorvosokat. Nem nagyon tudod azt elképzelni hogy az átlag és átlag alatti magyar hogyan és miből él. Sajna ez a baj a politikusokkal is. Teljesen más helyzetben vannak mint az emberek többsége.De van arra lehetőség hogy megtudd.Nem azt mondom hogy költözz ide egy kis időre meg ilyen badarságok..., Hanem csak azt hogy minden hozzászólás annak az élethelyzetéből fakad aki írta! Elhiszem neked hogy te a saját erődből kapaszkodtál fel, nem semmi! De ha nem sikerül? Gondolom te is a semmiről indultál. Na emlékezz arra vissza! Az emberek többségének megélhetési gondjai vannak, ez minden mást a háttérbe szorít!
rézfánfütyülős
Úgy látom @entero: kartárs nem tudott érveket gyűjteni.
marlin
@sziráki ágnes: Az erkölcsi-, etikai-, morális-felfogás és az értékrend, értékítélet, vélemény ne életszínvonal függő, hanem csoporttartozás és életszemlélet(!) eredménye!!
sza
@rézfánfütyülős: Én is ! @marlin: a csoporttartozás és életszemlélet pedig életszínvonal függő!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.