A pocsaji román nemzetiségi önkormányzat mintegy 1,4 millió forint pályázati közpénzt kapott kisebbségi közügyek ellátására. Csakhogy a pénzből a helyi elit nyaralni ment: a polgármester, az alpolgármester és több képviselő feleségestül elutazott a Fekete-tengerhez, ráadásul önkormányzati busszal. A résztvevők mindössze 20 ezret fizettek fejenként a csaknem egyhetes útért. Felháborodást keltett a Hajdú-Bihar megyei Pocsajon, hogy a település egyes vezetői és a helyi polgármesteri hivatal több dolgozója egy csaknem egyhetes nyaraláson vett részt a Fekete-tenger partján abból a pénzből, amelyet a helyi román nemzetiségi önkormányzat nyert el az idei feladatalapú támogatás keretében. Megütközést keltett az is, hogy az önkormányzati autóbusszal lebonyolított kirándulásra a politikusok és a dolgozók a családtagjaikat is elvitték, miközben a nagyközség idei, mintegy 715 millió forintos költségvetése 65 millió forintos működési hiányt tartalmaz.,

Forrás: nol.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

91 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.luigilongo60
"Az ügyről meglérdeztük Kecskés Gyula polgármestert, aki kérdésünkre elismerte a kirándulás tényét. Hozzátette: a forrást valóban a feladatalapú támogatás keretében nyerte el a helyi román nemzetiségi önkormányzat. Kérdésünkre, miszerint milyen feladatot láttak el a tengerparton, Kecskés Gyula - aki 2010-ben a Fidesz-KDNP színeiben lett a falu vezetője - szó szerint ezt válaszolta: "nem tudom, de biztosan volt valami feladat, hiszen a pénz a feladatalapú támogatásból jött". Kérdésünkre, hogy nem lát-e kivetnivalót a történtekben, a polgármester azt felelte: szerinte nem történt semmi különös, de ha az újságíró kutakodni akar az ügyben, akkor kutakodjon."

Nem semmi, a szokásos fütyeszes pökhendiség, ezek soha nem hazudtolják meg magukat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
marlin
@entero: Azért érthető és találó ugye??
entero
@marlin: Szinte minden politikusra találó, maradjunk ennyiben. Szerintem senki ne várja azt el egy politikustól hogy először ne a saját zsebét tömje meg. Az emberek utánuk következnek. A mérleg nyelve pedig majd afelé billen hogy ki lopott kevesebbet a másiknál, és mennyiben érdekelte őket az emberek helyzete. Bármelyik pártra is szavaznál, akármelyik is ígérne kánaánt, a valóság az amit leírtam.
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Neked is. Egyébként ott is alszol ahová bújtál? Vagy okod volt rá mert nem otthon vagy???:-)))
marlin
@entero: Akkor viszont nem itt kellene "összekeverni a valóság és a valótlasnság közötti határvonalat", hanem a politikusaid társaságában!!
Tudod én két dolgot nem teszek - és utálok!! Nem lopok és ha nem muszáj nem hazudok!! (és nem muszáj)
Valahol olvastam a Szerbiába költözött Bakátstól, hogy ő sajnálja az itt élő embereklet, ti. ő "csak" szalámit lopott, akik viszont az országot irányítják(?) azok nem "csak" . . . . . . . . .
És - sajnos - EZ a jellemző a mai magyar állapotokra!!
QQCSI
@entero: "Sajnos csak ezüst metál autóm van. Ha gondolod azt érted küldöm, csak adj egy címet.."
Nem mondod, hogy a család minden autója ezüst metál színű?
Ez gáz. :(
Akkor hagyjuk a fenébe, járok továbbra is BKV járművekkel:
azok legalább változatos színűek!
:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.