Intézkedéscsomag készül Franciaországban a romák munkaerőpiacra történő bevezetésére. Manuel Valls belügyminiszter bejelentette, hogy a romák integrálásához szükséges intézkedésekről a napokba...

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sonderkommando
@nemkati: Értelek, szeretet, tolerancia, elfogadás, stb. Nálunk már ezek a sehova nem vezető tiszteletkörök rég lementek. Ezekkel a lényekkel így sajnos nem lehet bánni, teljesen másképp kell viszonyulni hozzájuk a meglehetősen egyedi magatartásformájuk miatt.
Az egészen kicsi gyermekkorú koherókból megfelelő neveléssel, családi háttérrel talán lesz valami, de a felnőtt, utcán szocializálódott, állatként élő illetve viselkedő populáció egyedeiből kizárt, hogy a többségi társadalom normáit elfogadó teljes értékű, értéket előállító és azt megbecsülő polgár váljon.
A gond ott van e téren, hogy a társadalmi integrációjukhoz nem elég a többségi társadalom pozitív hozzáállása. A sikerhez a familiárisan hiperpigmentált orkok is kellenek, nekik is akarni kell. Ez azonban soha nem sikerül, erre a magyar helyzet az egyik példa.
nemkati
Én tudom, hogy ez egy ördögi kör, hiszen hogy várjuk el attól a családtól, aki a szavaiddal " utcán szocializálódott, állatként élő illetve viselkedő populáció", hogy a gyerekeit másképp nevelje. A Jobbik és a jobbikos gondolkodás áll tőlem a legtávolabb, de valahol lehet, hogy kellene megtalálni a megoldást, amit ők már pedzegettek, csak nem úgy, ahogy ők elgondolták, hogy el kell venni a gyerekeket a cigányoktól és elfogadott környezetben megfelelő(nek tartott) neveléssel létrehozni a romáknak egy új, másfajta generációját. Nem, nem így. De az biztos, hogy valahol a gyerekeknél, és az oktatásnál, a nevelésnél kell kezdeni. Persze közben a szülőknek meg kell adni a munkalehetőséget, párhuzamosan több feladat is van.
nemkati
Kimaradt, hogy ott. Ott kellene megtalálni a megoldást...
human
Csak egy a baj, hogy munka nincs. A franciáknál több a munkahely ezért ott hamarabb jelentkezhet eredmény a roma integrációban. A közmuka programmal nálunk az a baj, hogy nem hozza meg a kedvet a munkához, mert kiábrándító a fizetség.
nemkati
:))
Az jutott eszembe, hogy akkor lehet, hogy egyszercsak kivándorlás kezdődik Franciaországba? (na most nagyon csúnya voltam)
sonderkommando
@nemkati: Így van, a gyerekek, az oktatás, a nevelés az alapja a történetnek. A kicsikkel még lehet boldogulni megfelelő környezetben, feltételekkel.
A felnőtt populáció az igazi gond. Nagyon remélem, hogy sikerrel járnak a franciák, mert az igazi sikertörténet lenne.
Ha a felnőtteket sikerül rendszeres munkába járásra, normális munkavégzésre bírni, az már félsiker. Ha abból a jövedelemből normálisan meg tudnak élni, amit ők keresnek meg, akkor a társadalmi elvárásokhoz is más lehet a hozzáállás.
A képzetleneket képezni kell, majd munkát biztosítani minél többnek, de ezt nekik is akarni kell.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.