Jövő júliustól állami monopóliummá minősül a dohányértékesítés, a Nemzeti Dohányboltokban pedig addig nem lehet majd cigarettát eladni, amíg 18 éven aluli van az üzlethelyiségben. Kedden mindössze 36 nem ellenében és 26 tartózkodás mellett fogadta el az Országgyűlés a már februrárban a parlament elé került, Lázár János nevéhez kötődő indítványt a dohánytermékek kereskedelmének újjászervezéséről. A törvényjavaslat elfogadásáról azért kellett ennyit várni, mert a kormány a végleges döntés előtt megvárta az Európai Bizottság állásfoglalását az ügyben, ám határidőig az nem emelt semmilyen kifogást az átküldött javaslat ellen. Így az elfogadott törvény értelmében 2013. július elsejétől kizárólag az állami engedéllyel nyitott közel 7000 trafik egyikében lehet dohányáruhoz hozzájutni. Jelenleg egyébként több mint 42 ezer értékesítési ponton lehet cigarettát vásárolni. Mire készüljenek a dohányosok? Februárban, a javaslat benyújtásakor már írtunk erről az elképzelésről, ám több...

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyafüle
Nagyon érdekes ez a hozzáállás a fidesz kormány részéről. Cigizni tilos, de az asszonyt jól elverni szabad, törvény nem tiltja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
QQCSI
@batukán: :(
Attól tartok, nem ez a legnagyobb problémád...
QQCSI
@KöBüKi: Lennél szíves nagy kezdőbetűkkel írni:
Nemzeti Nyilvános Kupik!!!
:)
QQCSI
@Csizmás Kond: Bepötyögtem a gugliba a "magyar nemzeti" kifejezést és nem győztem olvasni...
Tudod, a reformkor idején, meg a Habsburgok elleni jogos berzenkedés okán teljesen helyénvaló volt, hogy-- az akkori tehetősebb réteg pénzén elkészült művek-- nevében is kihangsúlyozták a magyar, a nemzeti szavakat.
A mai politikai elitnek nincs joga hozzá, hogy így tegyen!
Ezek nem, hogy egy évi, de egy napi jövedelmükről sem mondanának le egy országos közös ügy érdekében! Sőt!
batukán
@QQCSI: Nem probléma, csak bosszúság...a problémám Orbánnál kezdődik és a banknál végződik. Amúgy jól meg vagyok...
X-ray
Ki kell tolni velük! Mindenki szokjon le a bagóról!
jancsik68
@nmaria:van egy ilyen szóval kezdődő üjságunk,azóta undorodok e diszitő jelzőtől!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.