Jelentős összeg tűnt el augusztusban a kormány jegybanknál elhelyezett betétállományából, így gyakorlatilag a két hónappal korábbi szintre csökkent le a tartalék, csak átmeneti volt a júliusi több hónapos rekord. Persze még így sem kell aggódni, hiszen 1647 milliárd forintnyi tartaléka még így is van a kormánynak, amivel gazdálkodhat. Csak átmeneti volt a júliusi csúcs Július végére 2058,8 milliárd forintra emelkedett a kormányzat jegybanknál elhelyezett betéteinek összege, ez majdnem egyéves csúcsot jelentett. Augusztusban azonban 411,7 milliárd forinttal visszaesett a kormányzati tartalék, így 1647 milliárd forintot tett ki. Érdekesség, hogy ez gyakorlatilag megegyezett a júniusi 1665 milliárd forintos értékkel. A 411,7 milliárd forintos csökkenés úgy jött össze, hogy az átértékelődés 12,2 milliárddal növelte az állományt, viszont tranzakciók miatt 423,9 milliárd forinttal csökkent a kormány betétállománya.

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
2014 ig el is fog tűnni ez a sok sok milliárd.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
@Mobil123: Meg a Hawaii, dizsé, napszemüveg...
sport50
még gyorsan kiosztogatnak pénzeket,meg félre tesznek maguknak rosszabb időkre!!úgysincs aki merne utána nézni hova lett!!
gabrella
@sport50: Nem, nincs aki utánanézzen. Ha a szocik győznének akkor cserébe ők sem számoltatnak el majd.
Az egész ország egy kft.
nemkati
@kedwes: "...az állam képes magát finanszírozni a piacokról, nagy a devizatartalék, és az előző hitelprogramból még van 3,5 milliárd euró – ez derült ki, amikor munkatársunk kormányzati politikusokkal beszélt a napokban a tervezett hitelszerződésről." - Népszabi

Akkor mi a frásznak kellett ezt e játékot eljátszani, hogy kipateroljuk őket, behívjuk őket, mindent teljesítünk vagy teljesítettünk, semmit nem teljesítünk, nem is kell nekünk, meg fogunk állapodni őszig, az év végéig, tavaszra, nyárra, megint őszre...? Van valaki a kormányban, aki tudja, mit is akar?
Carpediem
@nemkati: Utolsó mondatra - NINCS! Véleményem szerint egyvalamiben teljes az összhang a kormányban... mint is lehetne még ellopni az alattvalóktól???
Az én magánnyugdíj megtakarításom is bevándorolt az adósságkezelő alapba, pofátlanul lenyúlták, és még büszkék is rá!
Sóbányába velük!!! dolgozni, és nem lopni!!!
kedwes
@nemkati: Na, pontosan ez, az én kérdésem is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.