Tíz pontban foglalta össze a mecseki uránbányászat újraindítására készülő Wildhorse Kft. a beruházás melletti érveket, ezeket ma délutáni lakossági fórumán fogja ismertetni.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Biztos munkahelyet teremt a politikusaink számára!
Darthon1
A nagymértékű gépesítés miatt alig pár száz munkahelyet teremt. A lefejtett és visszatömedékelt vágatok a befejezés után itt maradnak a Wildhorse vállalattal ellentétben. Még el sincs döntve, hogy milyen módszerrel bányásznak, de már tudják, hogy az nekünk jó lesz. Ha a savazásos eljárást használják, akkor a bányászat befejezése után amikor a vizek feltelítik a föld alatti üregeket, a szennyeződés a felszinen jelentkezik. Ez a másik művelési módra is vonatkozik. Ekkorra azonban a Wildhorse KFT már nem lesz elérhető. Hogy nem a levegőbe beszélek azt bizonyítja a bonyhádi vízbázist ért szennyeződés esete is, amikor a hidasi lerakóba lerakott mérgező anyagok elkezdték a vízadó bázist elszennyezni, az eredeti azt hiszem Budapesti Vegyi Művek névre hallgató cég már nem is létezett. Ezt a mérgező anyagot próbálták előbb Garéban elhelyezni, majd, miután a Villányi Borvidék elértéktelenedését kockáztatták ezzel, az északon, talán Ózdon található hulladék égetőbe szállítani. Közben három helyszínt tettek tönkre. Ugyan milyen garanciát tud adni egy cég a lakosságnak? Helyi iparűzési adó? Ez nem lesz más, mint az indiánoknak adott üveggolyó. A környék elértéktelenedése, az ott élők egészségügyi kockázatai, az ott dolgozók egészségromlásából fakadó ellátási kötelezettség, a későbbi környezeti károk helyreállítása a magyar államé. A haszon a Wildhorse-é. És néhány politikusé.
Megéri ez nekünk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok