Lázár János közlekedési és építésügyi miniszter arról beszélt egy podcatben, hogy a közéletben az érzelmek felülírják racionalitást, az értelmet a gyűlölet és az irigység jelentős mértékben befolyásolja. Ilyen környezetben nem könnyű az állami szektorban vagy a poitikában alkotni vagy építeni. 

A 444.hu szerint meglepően kiábrándult hangulatban beszélt a politikai jövőjéről Lázár János közlekedési és építésügyi miniszter  a Spakli című podcastban.

Az, hogy a politikában maradok-e egyáltalán, vagy mit csinálok a politikában, az még egy nem eldöntött kérdés

- mondta arról, hogy a 2026-os választáson már biztosan nem indul el egyéniben. „Nagyon régóta vagyok a politikában, és könnyen lehet, hogy másban is szívesen kipróbálnám magam. Tehát nem ragaszkodom a politikai pályához. Amit eddig csináltam, az elég intakt és kerek. Majd meglátjuk, hogy mire lesz lehetőség, milyen munkára, milyen kooperációra lesz lehetőség 2026 után.” – tette hozzá. 

Azt mondta, hogy a helyi képviselői munkáját befejezettnek és lezártnak tekinti. Úgy látja,  megújulásra van szükség a választókerületében, mert sok fiatal és sok tehetséges ember van, és időben kell átadni a helyet, hogy egy nagy csapat és egy nagy közöség épüljön fel.

„Érzékelem és látom, hogy a politika változóban van és a nemzeti oldalt és a nemzeti többséget meg kell erősteni” – érvelt a politikus, aki sajnálatosnak tartja, hogy a nyugati világban a politika abba a irányba változott, hogy a cselekvés, az alkotás és az építés lehetősége csökken, sok eseten a teljesítmény nem számít.

Az érzelmek felülírják racionalitást, az értelmet a gyűlölet és az irigység jelentős mértékben befolyásolja. Ilyen környezetben nem könnyű az állami szektorban vagy a poitikában alkotni vagy építeni. Meg kell fontolni, hogy máshol erre nagyobb tér vagy lehetőség nyílik-e. Nagyon éles politikai és társadalmi viták jellemzik ezt az országot az utóbbi években, és azt hiszem, hogy ezek fokozódni fognak az egész világban a következő évtizeben, tehát egy nehéz étized elé néz a világ.” – tette hozzá. Ezért meg kell fontolnia, hogy politikai csatákban égeti-e el az energiáit, „vagy megpróbál épetíni mondjuk a magánvilágban”.

„Ahelyett, hogy két választási kampány között az alkotás föltételei meglennének, így most már minden nap egy választási kampány, és ez nem könnyíti, hanem nehezíti az építkezés.” Hozzátette, hogy ugyanekkor ez nála még nem lefutott kérdés, csak meg kell fontolnia, mire használja fel az energiáit.

Lázár szerint 2023 volt a magyar építőipar fekete éve, mivel csak az ő minisztériuma 5000 milliárdnyi beruházást, vagyis több mint 300 építkezést állított le.

Emiatt leépítések és cégeladások történtek az építőiparban. Úgy látja, 2024-ben már konszolidálódni kezdett a helyzet, mert egyrész már nincs 15-20 százalékos infláció az építőiparban, másrészt a magánberuházások is meglendültek. Ugyanakkor az állam még nem szállt vissza az építőipari paicra.

Kiakadt? – Ijesztő dolgokat mondott Lázár János Magyarországról – Lehet, hogy emiatt hagyja el a politikát

Lázár János lehet, hogy kiszáll a politikából Fotó Facebook/Lázár János 

Ennek az egyik eszköze lenne az otthonteremtési támogatás, amivel számításai szerint nagyjából 200 milliárd forintnyi forgalmat generálnak. Bejelentette, hogy felújítják a magyar vasúti pályákat, mivel a jelenleg használt 6 ezer kilométernyi hálózatból körülbelül 3000-3500 kilométer áll sebességkorlátozás alatt. Jelenleg európai befektetési bankokkal tárgyalnak, hogy hitelt vegyenek fel, és a következő négy évben több milliárd eurót fordítsanak a vasúti pálya felújítására, és megszüntessék a késéseket.

Arra számít, hogy 2025 második felében és 2026-tól újra felfutnak az állami beruházások. Jelentős út, vasút és műtárgy építések lesznek. 

Forrás: 444.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Jól teszed mocskos szarházi ménösgazda', mond meg a többi tróger gerinctelen hazaáruló, politikai prosti ganénak, hogy ők is ugyanezt tegyék! A qrvaanyátokat! Nem fogunk sajnálni benneteket b@szod alásan!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
colibri
Nem érdekel, hogy miket zagyvál össze-vissza ez a rosszindulatú kapzsi féreg. Az biztos, ha végre eltakarodik, akkor pezsgőt bontok, pedig nem szeretem (egyiket sem)!
Havanagi
Gründolj egy akármilyen gyárat cselédestől és majd eligazgatod.Mint tolvajtársad Varga dr nő.Méghogy ez is asztalosnak tanul és a végén bútorgyárat vesz.Don orbántól úgysem tudsz megszabadulni,rajtatok tartja a szemét és ha neki nem tetsző dolgokat művelsz,megy a lófej a ménesből!
justhpeter
Talán egyszer azt kellene megtalálni, hogy mihez ért a Jani, mert a lusta, semmihez nem értőkből a hazai piacon már most túltermelés van és bizony így egy kezdő naplopó nem sokra viheti. Politikai múlttal terhelt egyéneknek alapból csökkennek az esélyeik.
Dr. Proktor
A mocskos nyugaton nem számít a tehetség és a szorgalom, ott nem úgy mennek a dolgok mint nálunk... ez default ostoba vagy csak a pénzért csinálja?
Amúgy Palágyi Eszter miért menekül Magyarországról? wmn.hu/wmn-life/62918-palagyi-eszter-sef-ez-az-orszag-annyi-mindent-elvett-tolem-hogy-mar-nincs-mit-elvegyen--exkluziv-interju
dr.rézbagoly
Lézerannyitisér jankó!!! NE VÁRJ HOLNAPIG,MINÉL ELŐBB TAKARODJ!!!Loptál már eleget!!!Nem fog az ország gyászba borulni miattad!!!
Eladott Ország
@dr.rézbagoly: ma, 08:43 Rézhegy? Ott lakik a bubo cuprumpenis, vagy anyám szokta mondani, fiam, Elvis a rézfaszú bagoly!
uploads.disquscdn.com/images/f8ea845f3380114330da2f3aa98a34e5b8c2f5bc5e630956974e5255a982a8eb.jpg?w=800&h=450
Ma még elképzelni sem tudjuk, mit fognak művelni 4 évig. Ahogy 2010 előtt sem tudtuk. Szó sem volt magánnyugdíj einstandról, orosz atomerőműről, alkotmányozásról. Valamit most is kénytelenek elvenni, hogy a működjön a rendszerük. Ez a rézfaszú bagoly? Nem ez a gonosz törpe.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/300284787_1410822716064298_1632197489067798358_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=127cfc&_nc_ohc=5OI-6Xluhb8Q7kNvgEqeE51&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AYDQrFX03z3V3x9Myx_xaKgiDx_EVCM1kiasBjA8nxHIAg&oe=668D563F

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.