Kölcsön formájában kaphatnának önkormányzati segélyt ezentúl a rászorulók a kormany.hu oldalon olvasható előterjesztés szerint és azt is csak akkor, ha vissza tudják fizetni. Az előterjesztést a kormány társadalmi vitára bocsátotta, ennek határideje tegnap járt le. Az általunk megkérdezett szakemberek és érdekvédő szervezetek jó része azonban még nem is hallott róla. Az MSZP felháborítónak tartja a javaslatot.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Akinek nincs munkahelye és előreláthatólag nem is lesz,
mert a vállalkozók, munkáltatók inkább elbocsájtanak, mint alkalmazzanak,
akkor miből törlesszék a kölcsönt a rászorulók?
Mikor és kiknek bocsájtották társadalmi vitára ezt az eszement ötletet ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Abszurdisztán ez kérem. Pénz kell? Akkor fizess!
Nem az ingyenélőket védem én, hanem azokat akik tényleg bajba kerülnek, ha nem fizetik a számlájukat. Vegyük például egy árván maradt testvérpár esetét (az egyik még iskolás korú). Anyjuk után apjuk is meghalt. Mit örököltek? Adósságot, amit nem ők halmoztak fel. Ilyen esetben mikor és hogyan fogják tudni visszafizetni a kikoldult segélyt?
kkalman
Ezek aljas, érzéketlen tömeggyilkosok!
Ha ezt bevezetik, azt hiszem, cuccolnom kell ebből a ganéból. És nem azért, mert érintett vagyok segélyügyileg.
Akárki is terjesztette elő ezt az ötletet, megérdemelne egy bitót.
Először munkahely kellene, tisztessége fizetéssel, utána lehetne, kellene a segélyezési rendszer átalakításán gondolkodni.
Megint fordítva ültek a lóra, jó félázsiai szokás szerint.
human
Biztos van valami logikájuk vagy ideológiájuk, ami miatt lenézik az alsó rétegeket, de nem tudtam még rájönni, hogy mi az. Mintha nem is értenék, hogy mi is az napra pontosan beosztani a pénzt. Megtakarításról még csak álmodni sem lehet. Valahogy nem látnak bele ebbe a világba.
verőce21
@bundi: Nincs jobb megoldás jelenleg hidd el. Élni kell mindenkinek! És munkahelyek egyelőre sajnos nincsenek. :(
Itt többségében magyarokról van szó úgy gondolom. Miért csináljon belőlük a társadalom "megélhetési bűnözőt"? Bízzunk benne, hogy egyszer vissza tudják fizetni, úgy tudom tíz évre szokták az ilyet adni.(Lenne erről egy aranyos történetem, de hosszú) :)
papaiart
Nem feltétlenül rossz ötlet, ha ezt a segélyezés mellé adnák mint lehetőség.
És ha csak bizonyos dolgokra lenne igényelhető (elszámolható dolgokra) Pl: Képzések, apró beruházások.

De szerintem az is elég lenne ha a pályázatokat (pályázati pénzeket) kiterjesztenék a rászorulók felé is "így egymást karolnánk fel..."
sport50
micsoda marhaság!aki kér segélyt[a mi városunkban 2éve nincs!]nem azért kéri mert van neki pénze!munka nincs,miből adná meg???megint egy pihent agyú,jó pénzért ezt találta ki??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.