Kölcsön formájában kaphatnának önkormányzati segélyt ezentúl a rászorulók a kormany.hu oldalon olvasható előterjesztés szerint és azt is csak akkor, ha vissza tudják fizetni. Az előterjesztést a kormány társadalmi vitára bocsátotta, ennek határideje tegnap járt le. Az általunk megkérdezett szakemberek és érdekvédő szervezetek jó része azonban még nem is hallott róla. Az MSZP felháborítónak tartja a javaslatot.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Akinek nincs munkahelye és előreláthatólag nem is lesz,
mert a vállalkozók, munkáltatók inkább elbocsájtanak, mint alkalmazzanak,
akkor miből törlesszék a kölcsönt a rászorulók?
Mikor és kiknek bocsájtották társadalmi vitára ezt az eszement ötletet ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Akinek nincs munkahelye és előreláthatólag nem is lesz,
mert a vállalkozók, munkáltatók inkább elbocsájtanak, mint alkalmazzanak,
akkor miből törlesszék a kölcsönt a rászorulók?
Mikor és kiknek bocsájtották társadalmi vitára ezt az eszement ötletet ?
verőce21
Ha már egyszer minden segélyezési formát kimerítettek az érintettek, még rendes, hogy a kormány valamilyen formában támogatja a rászorultakat.(Úgyis leírják ezt az adósságot)
zabhegyező
Amint azt többen leírták:
Orbán célja az inaktív lakosság megsemmisitése, kivégzése.
A nácik hozzá képest kezdők voltak.
QQCSI
@nyanya001: "Mikor és kiknek bocsájtották társadalmi vitára ezt az eszement ötletet ? "
Akkor és azoknak, akiknek az összes többit: semmikor, senkinek.
Ezt hívják demokráciának.
A képviselők a parlamentben és az önkormányzatoknál
a Te érdekedben eldöntötték, oszt'jónapot!
silber13
Ha ez MÉG NEM hivatalos álláspont, hogyan került fel a kormány.hu oldalra? És melyik popóért lihegő, nyelvét sebesen lóbáló baromarcú terjesztette ezt a gazemberséget elő? Ha pedig ezt a "kölcsönt" felvevő munkahely, fizetés híján visszafizetni képtelen, akkor mi fog történni, Viszik a lakását, a hűtőt!? Na, ugye, milyen rendes, segítőkész qrmányunk van? :-)))
marlin
És milyen kamatra??
Ez nem "jogosulatlan pénzügyi tevékenység??
Mit szól ehhez a PSZÁF?? Vagy ők zsebben vannak??
Melyik lábos lehet kezes??
Ki fogadja be a "nemfizető adóst" ha kilakoltatják?? A polgármester??
Mikor képezték ki (át) az önkormányzat dolgozóit "hitelügyintézőnek"??
És "tovább is van, ... "!!
marlin
A legfontosabbat meg lefelejtettem!!
Nem segélyt, meg kölcsönt kellene adni a "szegényeknek"? hanem tisztességes munkát és tisztességes megélhetést biztosító munkabért!!
Bár az "eszement kétharmad" erre is feljogosította ezeket a "zsákmányszerzőket"!!
overdose
Munkát kellne adni !És nem a népet szapulni:Mtatolcsy hogy a magyar nem akar dolgozni !Hol van az 1 milla munkahely?
Mobil123
Már azt hittem, csak én maradtam ki a társadalmi vitából!! De ezek szerint Ti is. (már mint hozzászólókra gondoltam, és nem a kormányra és családjaikra!!)
bundi
@verőce21: na azért erre ne vegyél mérget (mármint hogy leírják az adósságot, ha nem tudod visszafizetni)nem bogarásztam át most az előterjesztést, de tényleg ezt írják:
"45. § (1)...Önkormányzati segély pénzügyi szolgáltatási tevékenységnek nem minősülő kamatmentes kölcsön formájában is nyújtható."
modjuk itt feltételes módban van, de kevés az az önkormányzat, amely, ha már lehetőséget kapott rá ne használhatná ki azt, mert nagyon kevés a pénze, és sok a tartozása. és tudod ezt lali király mondta, és nem a balos sajtó:
www.vg.hu/gazdasag/onkormanyzatok/kosa-lajos-leallhat-az-onkormanyzati-rendszer-386223
egyébként így egyszerűbb lesz, csak annak adnak akinek van, és vissza is tudja adni, tehát nem kell azzal vacakolni, hogy egyesek nem tudják majd visszaadni.
és külön aranyos ez a visszamenőleges vitárabocsájtás, de hát ez az új divat, erre kaptak felhatalmazást nem?
ha valakit zavar a dolog, hogy mégis kivel egyeztettek, akkor csak ki kell jelenteni, hogy régebben és azzal akivel akartak. egyébként is mi közünk hozzá, hogy ilyet merünk kérdezni, mert már lejárt a határidő, és kész.
jancsipapa
Nagyon helyes .(Mint minden eszement ötletelés ) Kölcsönt kap . Aztán amikor berendelik közmunkára és megkapja a tökéletesen elegendő 48000 forintot ,majd megadja. Így kell elejét venni az uzsorának .(is )
gabrella
Tetszik. Kisemmiztek bennünket 25 év alatt és most a semmire kölcsönt adnak!
verőce21
@bundi: Olcsóbb ez a megoldás, mintha betörésből, vagy bűnözésből szereznék meg a pénzt!
bundi
@verőce21: lehet, de mondjuk ha azt nézzük:"Olcsóbb ez a megoldás, mintha betörésből, vagy bűnözésből szereznék meg a pénzt!". megoldásnak azért következményi is lehettek. és ehelyett dalolva és önként adjuk nekik azt a pénzt, amit akarnak, akkor még dolgozniuk (betörésből, vagy bűnözésből szereznék meg a pénzt) sem kell érte. számomra elég furcsa megközelítése a dolognak az, ha látom hogy valaki rabolni, lopni, bűnözni fog, mert rákényszeríti a szükség inkább adjam oda önként és előre a pénzt, amire igényt tart, mert ez az olcsóbb megoldás. itt egyesek olyasmit ígértek hogy évente legalább 100 000 új munkahely ( és pluszzban, nem minuszban). és akkor talán a delikvens sem a bűnözésből próbálna megélni. ja és a cikkre visszatérve : "és azt is csak akkor, ha vissza tudják fizetni." ami szöget üt a fejembe az, hogy aki mégis bűnözésre kényszerül, az nem mindig az, aki vissza is tudná fizetni a segélykét. tehát felvetődik a kérdés bennem, ez nem olyan, mintha a segélyek összegét is a pénzes haveroknak akarnák átjátszani?
nem tudom. szerinted?
gabrella
@verőce21: Tényleg nagy hülyeséget írtál. Munkahelyteremtés nem jutott még eszedbe amit a Fidesz ígért a választások előtt?
Egy közmunkás bére 120 ezerbe kerül,egyik nap olvasom, akkor miért nem adják ide?
Miért csak 7600-at kapok?
Hol veszik el a többi?
gabrella
Arról nem beszélve,hogy aláírattak velünk egy papírt,hogy hajlandók vagyunk évente egy hónapot ingyen dolgozni,hogya 22.800-as segélyt kapjuk, ha nem tudnak közmunkát biztosítani.
De közmunka is alig van vidéken.
verőce21
@bundi: @gabrella: Higgyétek el, olcsóbb így az államnak egyelőre, mintha embereket zaklatnának, vagy fosztanának ki! (Hátha egyszer tényleg vissza tudják fizetni.)
bundi
@verőce21: tudod nem azzal van gondom aki megigényli, és megkapja, mert van annyi pénze, vagy jövedelme, hogy visszafizesse, (a cikk szerint csak ő kaphat "azt is csak akkor, ha vissza tudják fizetni.") hanem azzal akinek semmilye sincs és esélytelen a visszafizetés, tehát nem kaphatja meg. na ő megy el bűnözni, egyébként melyik az az önkormányzat ahol a hivatalnokok ezt felvállalják:"Hátha egyszer tényleg vissza tudják fizetni.". és így adják kölcsön, az egyébként is kevés pénzt? ahogy a felszámolóbiztosok, rendőrök szokták mondani, amikor a bevételről érdeklődnek, ez nem életszerű.
sza
Így akarják megszüntetni a segélyt! Tehát akit elengednek, vagy ne adj isten ebbe a nagy erős gazdasági helyzetben nem akar elhelyezkedni, mert ugye csak az nem dolgozik aki nem is akar, az dögöljön meg!
manocska1
ezek nem ebben az országban élnek,olyan messze vannak a valóságtól akik ezt kitalálták mint Makó -Jeruzsálemhez, látszik hogy a való életből nem sokat tudnak ezek íróasztal mellett született ötletek
manocska1
@zabhegyező: Orbán meg van sértődve így törleszt a két vereségért
paszulyka
Óóóóóóóóóó én is kaphatok? Ma elloptam Gábriel trombitáját hogy egy kis pénzhez jussak..Alig adtak, ebből nem lehet megélni! Nem is értem miért maradnak itt az emberek!Az igaz hogy trombitálni nem tudok...
vörösfuvalat
Egyszerűen nem akarom elhinni. Ilyen pofátlan érzéketlen antihumánus, antiszociális gondolkodása még a több csíkot rendszeresen felszívó fideszes vagy kdnp-és politikusok se képesek.Ha ennek a javaslatnak van valóságalapja nemzeti elmegyógyintézetet kell sürgősséggel felállítani mert akut betegek vannak 267-en + a kormánytagok.
orogordog
@verőce21: De ha lenne munkahely uniós bérel akkor, nem lenne szükség ekkora baromságokra.
human
Drága jó Hofitól: "Tukmáltam. Nem kellett."
Avagy adtam is meg nem is.
human
Abszurdisztán ez kérem. Pénz kell? Akkor fizess!
Nem az ingyenélőket védem én, hanem azokat akik tényleg bajba kerülnek, ha nem fizetik a számlájukat. Vegyük például egy árván maradt testvérpár esetét (az egyik még iskolás korú). Anyjuk után apjuk is meghalt. Mit örököltek? Adósságot, amit nem ők halmoztak fel. Ilyen esetben mikor és hogyan fogják tudni visszafizetni a kikoldult segélyt?
kkalman
Ezek aljas, érzéketlen tömeggyilkosok!
Ha ezt bevezetik, azt hiszem, cuccolnom kell ebből a ganéból. És nem azért, mert érintett vagyok segélyügyileg.
Akárki is terjesztette elő ezt az ötletet, megérdemelne egy bitót.
Először munkahely kellene, tisztessége fizetéssel, utána lehetne, kellene a segélyezési rendszer átalakításán gondolkodni.
Megint fordítva ültek a lóra, jó félázsiai szokás szerint.
human
Biztos van valami logikájuk vagy ideológiájuk, ami miatt lenézik az alsó rétegeket, de nem tudtam még rájönni, hogy mi az. Mintha nem is értenék, hogy mi is az napra pontosan beosztani a pénzt. Megtakarításról még csak álmodni sem lehet. Valahogy nem látnak bele ebbe a világba.
verőce21
@bundi: Nincs jobb megoldás jelenleg hidd el. Élni kell mindenkinek! És munkahelyek egyelőre sajnos nincsenek. :(
Itt többségében magyarokról van szó úgy gondolom. Miért csináljon belőlük a társadalom "megélhetési bűnözőt"? Bízzunk benne, hogy egyszer vissza tudják fizetni, úgy tudom tíz évre szokták az ilyet adni.(Lenne erről egy aranyos történetem, de hosszú) :)
papaiart
Nem feltétlenül rossz ötlet, ha ezt a segélyezés mellé adnák mint lehetőség.
És ha csak bizonyos dolgokra lenne igényelhető (elszámolható dolgokra) Pl: Képzések, apró beruházások.

De szerintem az is elég lenne ha a pályázatokat (pályázati pénzeket) kiterjesztenék a rászorulók felé is "így egymást karolnánk fel..."
sport50
micsoda marhaság!aki kér segélyt[a mi városunkban 2éve nincs!]nem azért kéri mert van neki pénze!munka nincs,miből adná meg???megint egy pihent agyú,jó pénzért ezt találta ki??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.