Mintegy 110 milliárd forinttal nőtt szeptemberben a központi költségvetés bruttó adóssága - derül ki a legfrissebb adatokból. A növekedés teljes egészében a forintadósságnak volt köszönhető, mely több mint 300 milliárd forinttal lett magasabb egy hónap alatt. Inflációra felkészülni? 20 653,9 milliárd forint volt szeptember végén a központi költségvetés teljes bruttó adóssága, ez 109,7 milliárddal volt magasabb az augusztusi értéknél. A forintban fennálló tartozás egyetlen hónap alatt 11 484,8 milliárd forintról 11 799,6 milliárdra emelkedett, míg a költségvetés devizaadóssága 88,3 milliárd forinttal csökkent. Vagyis hiába törlesztette hazánk a Nemzetközi Valutaalap (IMF) felé a 2008-ban felvett hitelcsomag aktuális részletét, a forintkötvények kibocsátása jócskán ellensúlyozta azt.

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Na tessék...itt a nagy harc az államadósság ellen.
Igazsagoszto
Ez ám a növekedés, ja hogy minuszban?, az nem számít !
Don Quijote
Ja tudjuk a "zemúttnyócév" miatt van...
dr. prédikátor
Fütyesz fanok ,fannék, faékek!!! Akkor hogy is van ez??? Ki adósította el az országot??Ilyenkor mélyen kussoltok mi???Két év alatt 110 milliárd ft adósságnövekedés!! Ja és hogy el ne felejtsem, fütyesz banda kormányoz, élén a cigus fecalicus és a kuszaszemű gerinctelen patkány!!!

Ja ugye és az elmult nyócév! Mi!!!Miért nem húztok már el a sunyi 3.14 csába???

C I G U S F E C A L I C U S!!! T A K A R O D J a bandáddal együtt!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.