Rogán Antal szerint nincs szükség kötelező lakcímnyilvántartásra Magyarországon, a Fidesz frakcióvezetője erről az ATV vasárnap este sugárzott, Szabad szemmel című műsorában beszélt. A frakcióvezető hozzátette, hogy szeretne egy ilyen indítvánnyal élni a parlamentben.

Véleménye szerint az államnak nem kell nyilvántartania senkinek a lakcímét, ez a helyi önkormányzatok feladata lehet. Bőven elegendő, ha az állam arról tart nyilván adatokat, hogy az állampolgár befizette-e az adót, vagy sem - mondta a frakcióvezető. Rogán Antal úgy fogalmazott: a kötelező lakcímnyilvántartás "egy szocialista csökevény, egy maradvány abból a korszakból, amikor az állam mindent nyilvántartott a polgárairól és mindent leszabályozott."

Minderről a választási törvény, illetve a regisztráció kapcsán nyilatkozott a Fidesz frakcióvezetője. Kifejtette, hogy a választói névjegyzék abban különbözik a kötelező nyilvántartástól, hogy az ember maga dönti el, bekerül-e egy ilyen adatbázisba vagy sem. A regisztrációhoz a lakhely szerinti jegyzőhöz kell fordulni, ahol a helyi önkormányzat le tudja ellenőrizni a lakcímadatok helyességét. Hozzátette, hogy ha valaki nem regisztrál, akkor értelemszerűen a választási jogával sem élhet.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gibgab
Mi lesz orbán leveleivel, ha nem tudja kinek hova küldje? Mert ugye ő névre szóló levelekkel szeret konzultálni. Fuccs lesz a nemzeti konzultációnak? Vagy csak úgy ex has fogja küldözgetni a leveleit, mint szórólapot? :))) Na ne! Nem fér bele az image-ébe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
overdose
Hülye gülüszemű de a leveleket kitudjátok küldeni. ill a TV-ben jól tudsz ugatni a fönököd jól betanitott hazug disznó .2 munkahelye van mikor nem lehet segg!
dr. prédikátor
Arrogáns tóni! te meg egy fütyeszes csökevény vagy!!!
taglo
Valamint...Az evés ,ivás ,lakásépítés ,a tanulás,a munkalehetőség,mind- mind -ronda csökevény , igaz ?? Vakegér !
RAMBO
Ha csökevény a lakcímkártya, akkor a Rogán által benyújtott törvény szerint hogyan lehet a külföldi rendszámot használó magyar LAKOS (lakcímkártyához van kötve) jogosulatságát ezen csökevény alapján vizsgálni? Vagy akkor, amikor a szlovák rendszámosokat kellett baszogatni nem volt csökevény, csak most, amikor a kötelező regisztrációhoz kell érveket gyűjteni?
gergely
Ti vagytok a csökevény tónikám,egy rákos daganat!De már dolgozunk rajta hogy ne legyetek!
Dr. Felipe
A tóninál nagyobb szocialista csökevényt már festeni sem lehetne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.