Állítólag csökkenti a koleszterinszintet, mások azt mondják, hogy megóv a szívinfarktustól, sőt egyesek szerint a rák ellen is hatásos. De mi az igazság? A hetvenes évek végén fedezték fel tudósok a következő jelenséget: bár dél- és délnyugat-francia emberek sokkal több kalóriát és zsiradékot tartalmazó ételt fogyasztanak, mégis kisebb eséllyel kapnak szívinfarktust, mint más iparosodott országban élők. A 90-es évek elején a „francia paradoxon” okára végre fény derült, s a borivók is igen örültek az eredménynek: Serge Renaud, egy francia orvos volt az első, aki rámutatott az összefüggésre a borfogyasztás és az egészségmegőrzés között, ő állította fel azt a tételt is, hogy a szőlőital segít megelőzni a szívinfarktust. Ma már majdhogynem úgy áll a dolog, hogy a Chiantit ajánlják szívinfarktus ellen, a rizlinget meg az Alzheimer-kór megelőzésére.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.