Állítólag csökkenti a koleszterinszintet, mások azt mondják, hogy megóv a szívinfarktustól, sőt egyesek szerint a rák ellen is hatásos. De mi az igazság? A hetvenes évek végén fedezték fel tudósok a következő jelenséget: bár dél- és délnyugat-francia emberek sokkal több kalóriát és zsiradékot tartalmazó ételt fogyasztanak, mégis kisebb eséllyel kapnak szívinfarktust, mint más iparosodott országban élők. A 90-es évek elején a „francia paradoxon” okára végre fény derült, s a borivók is igen örültek az eredménynek: Serge Renaud, egy francia orvos volt az első, aki rámutatott az összefüggésre a borfogyasztás és az egészségmegőrzés között, ő állította fel azt a tételt is, hogy a szőlőital segít megelőzni a szívinfarktust. Ma már majdhogynem úgy áll a dolog, hogy a Chiantit ajánlják szívinfarktus ellen, a rizlinget meg az Alzheimer-kór megelőzésére.
Borban az egészség? 6 kérdés - 6 válasz
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Kapcsolódó cikkek
Népszerű az Interneten
Itthon
- 2024. May 7., 21:12
Karikatúrában figurázzák ki a szlovénok a magyar hadsereget, ahogy katonai kiképzésre toboroznak jelentkezőket szlovén és szlovák hívószámokkal
Itthon
- 2024. May 7., 21:36
Se tanár, se posta, mi lesz a következő? A gyógyszerész
Itthon
- 2024. May 7., 19:20
Nyakunkon a világháború – Miért kezd fokozott toborzásba a Honvédség?
További ajánlatok
Szórakozás
- 2024. May 7., 13:37
Curtis teljesen kikészült – Ez durván rányomja a karrierjére a bélyeget
Szórakozás
- 2024. May 7., 08:54
Kipróbálná a tekerőlantot? Szerényi Béla népzenész a HangFeszten mutatja meg a recsegő hangszer fortélyait
Itthon
- 2024. May 7., 06:16
Őrület, hogy ma sem fogjuk látni a napot
Új hozzászólás