Magyarország gazdasági növekedési lehetőségei a még világszerte húzóágazatnak számító autóiparban vannak - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a kuplunggyártással foglalkozó, szombathelyi LuK Savaria Kft. sajtoló automatájának üzembe helyezési ünnepségén pénteken.

A kormányfő példaként említette a Mercedes kecskeméti beruházását és a szentgotthárdi Opel-gyárat. Az utóbbira utalva kijelentette: a nyugati határszélen komoly autóipari fellendülés van kibontakozóban, és "egy új autóipari háromszög sarokpontjai jönnek létre".

Orbán Viktor úgy látja, a világszínvonalú magyar munkateljesítmény fogja megújítani Magyarországot, és ez mutat kivezető utat a válságból is. A válságot ugyanis csak olyan emberek győzhetik le, akik nem félnek a jövőtől, akik nem várnak arra, hogy a sült galamb a szájukba repüljön, hanem cselekszenek, befektetnek, mennek előre, hogy mozgásba hozzák a világot.

Hende Csaba honvédelmi miniszter - aki egyben Szombathely egyik egyéni országgyűlési képviselője - beszédében azt hangsúlyozta, hogy "ha munka van, minden van, de ha munka nincs, semmi nincs".

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Mindig ahol felavat valamit, annak az iparágnak nyal be. Ha sertéstelepet, akkor a mezőgazdaság a szent grál, ha iskolát akkor az oktatásügy, ha valami gumis üzemet Bivalybasznádot, akkor az autóipart... Hát persze. Csak az ország mégsem halad semerre.
nehogymá
az nem probléma hogy mind külföldi cég.vagy van már nemzeti autó¿
eberti
Már csak azt kellene megtudni,hogy az autóipar kinek a zsebében van...
Mobil123
Én meg azt hittem, hogy a mezőgazdaság kapálási ágában.:-)
bundi
azért tessék mondani azok ugye nem multik?
és ott nem leszünk ugye rabszolgák?
Nakimaga
"Orbán: Ez fogja megújítani Magyarországot"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.