Kövér László szerint a falu, a vidék agrárnépessége az, amely ezer esztendőn át megtartotta ezt az országot, a szó fizikai, politikai értelmében, és a hagyományok, a kultúra fenntartása tekintetében is. Az Országgyűlés elnöke erről szombaton beszélt újságírók előtt Békéscsabán, a Kisgazda Polgári Egyesület - Kisgazda Polgári Szövetségpárt országos vezetői értekezlete után.

A házelnök rámutatott arra: a vidéki társadalom az elmúlt évtizedekben jelentősen átalakult, és a világ ma is jelentős átalakuláson megy keresztül, ennek egyik velejárója, hogy szemlátomást felértékelődik a mezőgazdaság, felértékelődnek a természeti kincseink és az ezekkel való gazdálkodás jelentősége.

Úgy fogalmazott, "ma még ellentétes irányú változásokat látunk a világon, azonban főleg a népességrobbanással néhány évtizeden belül világossá válik, hogy stratégiai kincs lesz az élelmiszer és az ivóvíz, jelentőségük az energiahordozókéval vetekszik majd, miközben Magyarországon még mindig az ellen kell küzdeni, hogy a magyar mezőgazdaság, a magyar vidék veszítsen a súlyából, jelentőségéből, a népességmegtartó képességéből".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.