Szerinte több tanulmány is érinti a cigányok közötti szellemi fogyatékosság jelenségét. "Még egy elfogult roma jogvédő sem találhat semmi kifogásolnivalót a téma bemutatásában, könyvemet magyar és külföldi diákok százai használták és találták hasznosnak" - reagált Jeszenszky Géza oslói magyar nagykövet az Index pénteki cikkére, melyben a Roma Sajtóközpont információi alapján egyetemi jegyzeteiről írtunk. Ebben többek között azt írta, "azért van, hogy olyan sok roma szellemileg leépült, mert a roma kultúrában megengedett, hogy testvérek, vagy unokatestvérek házasodjanak, vagy akár anélkül szexuális életet éljenek egymással". Két egyetemi oktató és egy LMBT-aktivista levelet írt Jeszenszky Gézának, amiben felszólították arra, hogy írja át a könyvét, és kérjen bocsánatot. Jeszenszky szerint több tanulmány, szociológiai felmérés érinti a cigányok között is fellelhető szellemi fogyatékosság jelenségét, és általában ezt a belterjes közösségek létével, és az ezzel járó gyakori...

Forrás: index.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KöBüKi
Valójában a cigányok rasszisták.!Mert ellenkező esetben nem a magyarok testén élősködnének,hanem fejlődnének,dolgoznának,próbálnának segiteni magukon.!!!
sza
Az eszem megáll!!! Mióta kell az igazságért bocsánatot kérni???
Dr. Felipe
Szerintem meg a szellemi fogyatékosság nem bőrszín függő. Lehet egy fehér ember is idióta lásd JG és lehet egy fekete is annyira okos hogy akár az USA elnöke is lehet lásd BO.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.