A Tárki októberi pártpreferencia-kutatása szerint mind a Fidesz-KDNP, mind pedig az MSZP támogatottsága nőtt ebben a hónapban, miközben csökkent a bizonytalanok aránya szeptemberhez képest.

Az intézet az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, a Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népességen belül a szeptemberi 15 százalékot követően októberben 18 százalékra, az MSZP-é pedig 11-ről 15 százalékra nőtt. Megjegyzik, hogy a két nagy párt támogatottságában egy évvel korábban 12 százalékpont volt a különbség.

A pártpreferenciájukat tekintve bizonytalanok vagy azt el nem árulók aránya 56-ról 50 százalékra csökkent az elmúlt hónap alatt - tudatták.

A Tárki adatai szerint a pártválasztók körében a Fidesz-KDNP támogatottsága 34-ről 37 százalékra, az MSZP-é pedig 24-ről 30 százalékra nőtt.

A többi parlamenti párt népszerűsége lényegében változatlan maradt, legalábbis a mérési hibahatáron belül változtak.

A Tárki megjegyzi, hogy adatfelvétele az október 23-i nemzeti ünnep előtt zajlott, október 10-17. között. A kutatás során ezer választókorú állampolgárt kérdezték meg életkor, nem, iskolai végzettség és lakóhely szerint reprezentálva.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Zárul az olló elvtársak pedig a felméréskor még Bajnai sehol nem volt. Megy is ám az agyalás az elvtársaknál hogy tudnák Bajnait kizárni a választásokból.
profon
Mikor lesz ,pártok 30, Magyarország 70 százalék ?
Dr. Felipe
Zárul az olló elvtársak pedig a felméréskor még Bajnai sehol nem volt. Megy is ám az agyalás az elvtársaknál hogy tudnák Bajnait kizárni a választásokból.
kacsa0707
@Dr. Felipe: A gordonka már régen kizárta magát.
Bár lehet, hogy ha egyéni jelöltként elindulna a Hajdúságban az emberek a keblükre ölelnék.
Legalábbis azért, hogy kiszorítsák belőle a szuszt.
Dr. Felipe
@kacsa0707: Tévedsz. Bajnai még csak most fog belelendülni a kampányba, istenkirályod viszont e hír hallatán be is rezelt nem kicsit. A jogászai gyorsan neki is láttak jogászkodni hogy mit is tudnának tenni ellene, hogy tudnának egy lejárató kampányt megszervezni ellene. Csak közlöm hogy már semmiféle ármánykodásotok nem fog táptalajt találni mert az embereknek tökéletesen elege van már ebből a baltás kurmányból, úgyhogy ha kirobban a proletárforradalom nektek végetek van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok