Újabb műtéten esett át a szlovák miniszterelnök, állapota stabil.

Újabb műtéten esett át pénteken a hét közepén lőfegyveres merényletben súlyosan megsebesült Robert Fico szlovák miniszterelnök, állapota stabil, de továbbra is súlyos

– jelentette be Robert Kalinák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes Besztercebányán a helyi Roosevelt kórház igazgatójával közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Friss hírek érkeztek Robert Ficóról: Így van most a súlyosan megsebesült szlovák miniszterelnök

Robert Fico szlovák miniszterelnököt életveszélyes állapotban szállítják kórházba Besztercebányán (Banská Bystrica), miután lőfegyveres támadás érte egy kihelyezett kormányülést követően a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvő Nyitrabányán (Handlová) 2024. május 15-én. Ficót több lövés érte a mellkasán és a gyomrán. A feltételezett tettest őrizetbe vették. MTI/AP/TASR Slovakia/Jan Kroslák

A műtét során eltávolították a lövedék okozta sebesülésben roncsolódott szövetet. A páciens eszméleténél van, állapota stabil, de továbbra is az intenzív osztályon van. Állapota igazán komoly

– mondta Miriam Lapuníková, a kórház igazgatónője, akinek szavait a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség idézte. Hozzáfűzte: a műtétet az ellenőrző CT vizsgálat eredményeinek ismeretében végezték el. Mint mondta: ez a megszokott eljárás ilyen helyzetben.

Robert Kalinák a sajtótájékoztatón azt mondta: a műtéti beavatkozás rendben ment, ugyanakkor a lövedék okozta sebesülések esetében a páciens számára az első négy nap a legnehezebb. Hozzátette: a kormányfő állapotában előrelépés tapasztalható, s bár állapota súlyos, de reményteli.

A szlovák miniszterelnököt az ellene szerdán elkövetett lőfegyveres merénylet során négy lövedék találta el.

A merénylőt a helyszínen őrizetbe vette a rendőrség, amely már csütörtökön elindította a büntetőeljárást is: a feltételezett elkövetőt védett személy előre kitervelt meggyilkolásának kísérletével gyanúsítják, amiért akár életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés is kiszabható rá.

A szlovák belügyminiszter csütörtöki bejelentése szerint a merénylő politikai indítékkal cselekedett, motivációja az volt, hogy ellenezte a kormány több döntését, és nem fogadta el az áprilisi államfőválasztás eredményét.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Siessen meggyógyulni, mert a nagy barátja olyan kis árva és magányos a békéért küzdő harcában.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Fico kezelés alatt áll!
csak ennyi
barátilag
J.L.
namihami
Ez még talán a Tápai Szabináéknál is kevésbé érdekel! Pedig...
Horizont
Siessen meggyógyulni, mert a nagy barátja olyan kis árva és magányos a békéért küzdő harcában.
Eladott Ország
Miért lőtt az elnök úrra? A magyaroknak üzenek ezzel. Remélem értik…
x.com/KisKutyauto/status/1790850899859874202/photo/1
Ha Magyarországra jössz pontosan kell céloznod! Csak ez az egy mocskos hazaáruló, csak a tavalyi évben 27,4 milliárdot lopott el a közös kasszából. És mindenki csodálkozik, hogy nem működik az egészségügy az oktatás és úgy általában az ország. Nem elég még?!
x.com/gergo_z/status/1791339508312489988/photo/1
sokanvagyunk
Azért a szerencsétlenül járt Fico annyit megérdemelt volna barátjától hogy figyelmeztesse, zárt magtárban, helyi híveivel parolázzon a baj elkerülése érdekében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.