A kezdeményezők szerint a semmisségi törvény ellentétes a jogállamiság, a hatalommegosztás és a bírói függetlenség elvével, sérti a tisztességes eljáráshoz és a jogorvoslathoz való jogot. Ombudsmani indítvány az iskolakerülők védelmében. A Taláros Testület legfrissebb döntései, legközelebbi ülésének napirendje. Az Alkotmánybíróság keddi ülésén kezdi tárgyalni a 2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggő elítélések orvoslásáról szóló úgynevezett semmisségi törvény ellen benyújtott indítványokat.

Forrás: gondola.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Az Országgyűlés 2011 márciusában fogadta el Balsai István országgyűlési képviselő –Fidesz, jelenlegi alkotmánybíró – javaslatára a semmisségi törvényt. Ez alapján semmisek a 2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggésben hivatalos személy elleni erőszak, rongálás, valamint garázdaság miatt meghozott, kizárólag rendőri jelentésre, rendőri tanúvallomásra alapozott ítéletek. A döntés a 2006. szeptember 18. és október 24. között elkövetett cselekményekre vonatkozik. A Legfőbb Ügyészség tavaly áprilisban jelezte, hogy 22 embert érintenek a semmiségi eljárások."
Dr.luigilongo60
Milyen érdekes törvény ez Balsai kartárs által jegyzett zagyvaság.
Utólagosan tekint semmisnek demokráciában meghozott bírósági döntéseket, ezzel megkérdőjelezve a magyar igazságszolgáltatás egészét, különös tekintettel a bíró karra.
Reméljük neki és bandájának is lesz része hasonló eljárásban.
overdose
Elöször a kik voltak a felbújtók? akik az ablakból nézték a balhét fideszes úrak Orbán,Hej fürrer Tamás stb!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.