Az informatikatanárok katasztrofálisnak tartják a számtechórák számának drasztikus csökkentését, a diákok azonban úgy érzik, informatikai ismereteikhez eddig sem nagyon tett hozzá az iskola. A munkaerőpiacon a Google ismeretével már nyert ügye van az embernek, de a HR-esek arra panaszkodnak, hogy a jelentkezők nem tudnak rendesen gépelni. Digitális analfabetizmus fenyegeti Magyarországot - legalábbis ezt állítják az informatikatanárok. Egy közel háromszáz oktató által nemrég kiadott közlemény szerint az átlagosan ötven-hatvan (bizonyos évfolyamokon száz) százalékos óraszámcsökkentés katasztrofális eredménnyel járhat a jövő őszi tanévtől. Az óraszámcsökkentés egyelőre csak a jövő évi Nemzeti alaptanterv tervezetében él, végleges döntés később születik róla. A jelenleg hatályos NAT szerint az informatika központi szerepet játszik korunk társadalmának működésében, az oktatásnak pedig lehetővé kell tennie, hogy a diákok megismerkedjenek az információs technológiák jogi és etikai...

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zabhegyező
Maradjunk abban, hogy ma egy tízéves megeszi reggelire a frissen végzett tanárát!
Volt sulimban idegrohamot kapott a számtech tanár, mert más a való élet mint amit vele az egyetemen és a Ságvári gyakorlóban tanítani akartak.
Amellett azt is látom, hogy az irány sem teljesen jó, mert nem a szoftver érdemi használata amit tudnia kell egy vizsgázónak hanem a windows használatával kell ismerkednie.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.