Drasztikusan szűkítik az új Nemzeti alaptanterv (NAT) alapján készült, 2013-tól érvényes kerettantervek az általános és középiskolai informatikaoktatás óraszámát és lehetőségeit. A XXI. század egyik legfontosabb ismeretanyagát az iskolákból száműző döntés ellen aláírásgyűjtésbe kezdtek az érintett szaktanárok.

Forrás: MSN Mai Nap
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
de lesz helyette hittan, meg nyilazás, meg egyéb fontos dolgok. el tudom képzelni, milyen lesz, ha a friss munkaerő ezekkel a képességekkel fog munkát keresni:
gondolom a hittan is meg az erkölcstan is bekerül majd az érettségi tárgyak közé.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sza
@QQCSI: Én is szociálisan vagyok érzékeny... Érzékenyen érint minden igazságtalanság, abból meg rengeteg van! De megtalálom az emberekben a jót is. Már ha van! :-)
Pilóta
@sziráki ágnes: Kommunisták, mint személyek léteztek.
A kommunizmus, mint eszmerendszer azonban soha nem valósult meg sehol a világon! Ennek a szlogene az volt, hogy "bőség kosarából majdan mindenki egyaránt vehet":-)))
sza
@Pilóta: Az az éden kert! De az nem itt van! :-)
gibgab
Csak sejteni vélem, mi a háttere az info' háttérbe szorításának:
1. Drága (eszközigényes, infrastruktúra-igényes)
2. Túl nagy szabadságot ad, ami a mai kormánynak nem érdeke, nem tudja korlátok közé szorítani az információáramlást és a gondolkodást. Ellenőrizni is nehézkesen tudja.
Pilóta
"A magyarok közel fele digitális analfabéta

Szakértői becslések négymillió közelébe teszik Magyarországon a digitális analfabéták számát, azaz közel minden második magyarra igaz, hogy nem képes kezelni a számítógépet. E szám csökkentése, illetve a jelenség felszámolása a hazai gazdaság szempontjából is kiemelt kérdés, ennek első lépése pedig a számítógép-ellátottság és a széles sávú internethez való hozzáférés bővítése. A PC-használathoz nem értők nyilvánvaló hátrányt szenvednek el a munkaerőpiacon, illetve szociális szempontból a közösségi kapcsolattartás terén is. Az "írástudatlanság" visszaszorítása az e-kereskedelem és az e-közigazgatás felfutásának is előfeltétele."

www.sg.hu/cikkek/92462/a_magyarok_kozel_fele_digitalis_analfabeta

Mindezt egybevetve, akkor miért is lenne törekvés az ilyesféle ellehetetlenítő képzésre?!
Én azt hiszem, hogy a rosszindulatú cím végén egy nagyon nagy kérdőjel van!
gibgab
@Pilóta: Lehet, hogy a cím sarkít, de a hír igaz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.