A nemzetközi hitelminősítő este Londonban közölte, hogy az eddigi "BB plusz"-ról egy fokozattal "BB"-re rontotta a hosszú futamidejű magyar hazai és külső államadósság besorolását. Az NGM szerint komolytalan a döntés.

Az új osztályzatra a cég ugyanakkor az eddigi negatív helyett stabil kilátást állapított meg, vagyis levette a napirendről a magyar szuverén adósosztályzat további leminősítését. A Standard & Poor's megerősítette egyben a rövid lejáratú állami forint- és devizaadósság "B" szintű osztályzatát.

Az S&P a hosszú futamú szuverén kötelezettségek besorolásának rontását egyebek mellett azzal indokolta, hogy véleménye szerint továbbra is romlik a magyar gazdaságpolitika kiszámíthatósága, és ez hatással lehet a középtávú növekedési kilátásokra.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint komolytalan a döntés. Magyarországot nem a hitelminősítők, hanem azok a befektetők minősítik, akik az elmúlt években működőtőkét hoztak Magyarországra - reagált a minisztérium.

A szaktárca hangsúlyozza: a jövő nem a spekulánsokról, hanem az országokról és a termelésről fog szólni. Magyarországot azok a befektetők minősítik, akik tőkét hoztak ide, mint például a Daimler, az Audi, a Knorr-Bremse, az Alcoa vagy a Coca-Cola.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.luigilongo60
@sólyomszem: Én meg azt utálom a legjobban, mikor saját honfitársaim rabolnak ki fényes nappal az általuk hozott törvények mögé bújva és közben kajánul vigyorognak a pofámba.

Előszőr rakjunk rendet a saját portánkon melldöngetés és a kifelé mutogatás helyett.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tekla
A nagyobb baj az ,hogy mi is leminősítjük magunkat! Elkéne már zavarni a francba ezt a népnyúzó bandát ,bent is kint is. Az állam adósság vissza fizethetetlen ,az újra tárgyalásról ,meg még a kormánnyal sem lehet tárgyalni. A törlesztésünk ,folyóba sírt könnyeket se ér.
Ha vissza jön ez a Szerencsétlen li-bajnai ,az meg még tovább ront az ország kiárusításán .
silber13
@scandináv: Ne pánikolj! A csúti mélynövésű Belizár már simglizi a fakardját a konyhában, hintalova in indulásra kész, papírsisakja az asztalon, a gyógyszereit meg már összeszedte a földról.
nyanya001
Matolcsy minisztériuma szerint a hitelminősítők komolytalanok. Kérdés: akkor Matolcsy György micsoda?
silber13
@nyanya001: Hááát... Mongyuk: Benedek Elek elfuserált reinkarnációja.
silber13
@silber13: Francba! simglizi= smirglizi!
Feraj49
Nekem "tetszik" az utolsó bekezdés :'A szaktárca hangsúlyozza :a jövő nem a spekulánsokról hanem az országokról és a termelésről fog szólni... Ez olyan mint a vallásban -most szarul élsz,de majd a túlvilágon gazdag leszel,mindig a jövőben !!!/ami egyre kilátástalanabb /
Már többször leírtam Én most akarok jól élni /min ahogyan az ország "vezetői" teszik/ és nem a "túlvilágon" !Úgy látom ehhez már nem dolgozni hanem politizálni kell,nap mint nap hülyeségeket mondani,majd cáfolni !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.