A rendőrség szerint valótlan állítások, csúsztatások, szándékos ferdítések, hangulatkeltés szerepel a csütörtöki hatvani rendőri intézkedésről szóló tájékoztatásokban. A rendőrség azt követően közölte ezt a honlapján szombaton, hogy a Társaság a Szabadságjogokért arról tájékoztatta az MTI-t, feljelentést tesz, mert a csoportos garázdaság felszámolása ürügyén a rendőrök indokolatlanul bántalmaztak gyanúsítottakat és vétlen járókelőket. A Hatvani Rendőrkapitányság munkatársai november 22-én összehangolt bűnügyi akciót hajtottak végre, amelynek során 12 főt állítottak elő pszichotróp anyaggal, illetve kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt. Az előállítottak családtagjai, ismerősei összeverődtek a rendőrkapitányság épülete előtt, agresszív magatartást tanúsítva megpróbáltak behatolni a rendőrség területére.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

marlin
A videón látottak alapján a rendőrök intézkedése jogszerű volt, és "arányos"-nál kisebb kényszert alkalmaztak!!
Egyébként pedig, aki odamegy a fa alá, és "rázogatja a pofonfát", az ne csodálkozzon, ha ráesnek a pofonok!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sza
Mocskos csürhe! A piros nadrágos nőt de képen vágnám!
csikknorisz
Ezt fújták fel annyira? Nagyobb a füstje, mint a lángja.
marlin
A videón látottak alapján a rendőrök intézkedése jogszerű volt, és "arányos"-nál kisebb kényszert alkalmaztak!!
Egyébként pedig, aki odamegy a fa alá, és "rázogatja a pofonfát", az ne csodálkozzon, ha ráesnek a pofonok!!
almosd
A háttérben ordibálónak se ártott volna egy saller a füle mögé.
sólyomszem
Tipikus cigány szokás: ordítani,ajvékolni, fájdalmat színlelni. Ezt csinálta egy pár évvel ezelőtti esetnél is a cigány p...a, amikor bejött hozzánk a haverja mobilt lopni a céghez. Elkaptuk a rohadékot. A csaj meg ordítozta, a karon ülő purdéval, hogy megakarjuk erőszakolni...ja, 3 méterről, meg amúgy is...fujj.
lbs
@sziráki ágnes: Valószínűleg meg is történt - jogosan... A világ össze normálisan működő rendőrsége különben hasonlóan, vagy keményebben járt volna el.
Különben ezt a mindig a zavarosban "vitézkedő" TASZ-t sem árt egy kissé móresre tanítani!

Egy dolog politikai tüntetők mellett kiállni, kettő, ha drogterjesztéssel gyanúsítottak hozzátartozói randalíroznak és ellenük teljes joggal erélyesen fellép a rendőrség.
Ez ellen rágalomakciót szervezni bűnpártolás.
Talán azt sajnálom, hogy a TASZ rémhírterjesztői közül nem kaptak el néhányat a derék rendőrök egy kis négyszemközti felvilágosításra...
sza
@lbs: Felháborító hogy mit meg nem engednek maguknak! És még nekik áll feljebb! Mindig a jogaikat szajkózzák! Ezekkel valóban erélyesebben kell fellépni! Nem csak a cigány kábszeresekre értem , hanem mindenkire .
gabrella
Az a röhej,hogy a rendőrök is félnek tőlük legtöbb esetben.
kecskes laszlo
A rendőrök nem tőlük félnek, hanem a médiától, mert túlzónak tartják az intézkedéseiket.Ilyen esetben nincs mérce .
marlin
@gabrella: (ma, 18:32)
A cigány IS(!), de ott van még a Fidesz felső vezetése IS(!)!!
Mobil123
Azért kíváncsi lennék, ha a TASZ-os gyerekét környékezné meg a cigány kábítószerrel akkor is neki esnének a rendőröknek?
lbs
@sziráki ágnes:
A kábszeresekkel szemben mindig erélyesen kell fellépni!

Nálunk - sajnos - működik a fajta-diszkrimináció.
Elég ha valaki az adott etnikumhoz tartozik, már bocsánatos bűnné lényegül át az amiért normális esetben huzamos ideig való fegyintézetben letöltendő szabadságvesztés a kiszabható és kiszabandó ítélet.

Ráadásul az ügyeletes emberjogvédők TASZ, meg a hasonszőrű bagázsok még "okosítják" is a deviánsokat, sőt maga a deviáns viselkedés is piedesztálra van általuk, meg annak a holdudvarnak az alkotó köreiben emelve akik a minden ellen lázítanak, címkéznek, ami a renddel, az egészséges nemzeti tudattal kapcsolatos.

Elrettentő példa, a rendőrgyilkos Hummeres ügyvédjének a védekezése, hogy a védencén eggyel több lyukat vélt felfedezni, mint amennyit a rendőrök leírtak az esemény után.
Ha ezt a viselkedést pl. Ausztráliában adta volna elő a drog hatása alatt álló gyilkos, annyit lőttek volna bele a derék ottani zsaruk, hogy csíkmákszűrőnek is lehetett volna nézni!
sza
@lbs: Itt az a baj hogy ha egy rendőr intézkedik akkor neki kell magyarázkodni! én nem mindig neki adnak igazat!!! Ha nagyobb hatalommal rendelkeznének akkor ilyen esetek meg se történhetnének!
lbs
A legnagyobb baj, az, hogy a Rendőrség el lett szennyezve, mindenféle korrumpálható alakkal.
Magának a mostani belügyminiszternek is vannak nem teljesen tisztázott ügyei.

Annak idején a Horthy-féle Rendőrségről és Csendőrségről hetet-havat összeírtak, egy dolog viszont soha nem szerepelt ezek között, a megvesztegethetőség!
Különben 1990 óta Hazánk erkölcsi szintje és az emberek mentalitása az erkölcsi alapnormák iránt, hihetetlen mértékben leromlott és ez rendkívül riasztó!
Ezt csak hosszú ideig következetes neveléssel, jó példák sorozatos felmutatásával lehet valamennyire visszaállítani az eredeti szinthez némileg hasonlóra.

A fő baj, hogy ez a nyugati kultúrájú világban mindenütt jelen van.
Ezért is versenyképesebb Ázsia, illetve az ott élő népek.
sza
@lbs: Na igen , mert a gyerekek csak a jogaikkal vannak tisztában... sajnos felnőtt korban is! A kötelesség valahol hátul kullog... Ezzel nem azt akarom mondani hogy ne legyenek jogaink , vagy ne álljunk ki a saját érdekeinkért, de elborzadok attól hogy egyes " gyerekek " hogyan viselkednek a tanáraikkal , felnőttekkel , szüleikkel! Mi soha nem mertünk így viselkedni. Nem mondom régen is voltak " rossz " kölkök , én se voltam matyóhímzés, de mások voltunk!
lbs
A szabadság nagyon szép dolog, de fel kell hozzá nőni.
Akik erre képtelenek, azok csak a szabadosságig jutnak el.

De ne várjunk túl sok jót, ha az EU parlamentbe olyan alakok beleférnek mint Daniel Cohn Bendit, hogy már más hasonlókról már szót se ejtsek!
sza
@lbs: én azért várok... , remélem nem hiába, ha másért nem akkor a gyerekeimért!
lbs
@sziráki ágnes: Ez nemes és szép gondolat és magatartás! Ráadásul - gondolom - megfelelően tisztelettudásra, kitartásra, szorgalomra, következetességre, tudatos-logikus gondolkodásra és egészséges életvitel iránti igényességre neveled őket!
sza
@lbs: Nem csak én az apjuk is! :-) A két nagy nevelését már úgy ahogy befejeztem... , fölnőttek lettek! Rendes lányok mind ketten. :-) A kicsi fiam színe java most jön! 8 éves múlt!
lbs
Ez így helyes! A családon belüli harmónia már eleve egyfajta életviteli mintaként szolgál és egy védőburkolatot biztosít egyben a külvilág mocskai ellen.

Olyan ez, mintha hazaérve már a lépcsőházban, vagy a lakás előterében lábat törlünk, levetjük a cipőnket, meg a felső ruhánkat és átöltözünk a kézmosás után az otthoniba.

Ezzel eleve megakadályozzuk a fizikai értelemben a kórokozók jelentős részének a behatolását, lelki értelemben ugyanígy a külvilág vulgáris és vizuális szennye kinn marad.
sza
@lbs: De szépen megfogalmaztad! De most elteszem fáradt testemet holnapra! reggel csörög a vekker. :-( Jó éjt neked!
lbs
@sziráki ágnes: Szép álmokat! Én még dolgozom egy ideig a gépeimen. Holnapra rajzcsomagot kell, hogy emailban elküldjek. Holnap majd folytatjuk.

Üdv!
lbs
batukán
Amikor egy bűnöző Ernőt, Jenőt, Aladárt elvisznek, mert kábszerrel kereskednek, jogos. Az is, amikor a bűnöző szembe száll a rendőrrel és a rendőr elkalapálja...helyesen. A sok síró-rívó, szánszándékkal ajvékoló, magát direkt vonszoltató cigány asszony színpadias melodrámája nevetséges. Kik ők? Miért ne kellene őket olyan bánásmódban részesíteni, mint bárki mást.
lbs
@batukán: Abszolút igazad van!
Az a piros nadrágos mázsás antinő látni lehetett, hogy kifejezetten a jelenlévő kamerák kedvéért hempergett, magával rántva azokat, akik be akarták kísérni.
batukán
@lbs: Így igaz! A kameráknak ordítottak, hatásvadász banda volt, lejáratták a normális romákat is...
lbs
Egy ismerősöm mondotta, hogy állítólag Magyarországon nyolc féle cigány kaszt létezik.
A krémet a népzenészek, és a más stílusban játszó muzsikusok alkotják. Velük soha semmi probléma nem volt, sőt a mindenkori társadalom megbecsült tagjai voltak. Elég ha Dankó Pistára gondolunk, pl.
Azután a kismesterségek űzői, egy másik társaság.
A rendszerváltás előtt a Nagykörutat és a belvárost a cigány virágárusok uralták, elfogadható árakon adták a valóban szép virágokat, Mikuláskor, Karácsonykor, meg Szilveszterkor az aktuális kellékeket.
Viszont ezek a kasztok viszonylag kis létszámúak.

Sokkal nagyobb létszámúak a vándorló életmódot folytatók, vagy letelepülve is hasonló körülmények között élők.
És ezzel a viszonylag nagy-létszámú réteggel van állandóan probléma, nem csak Hazánkban, de szerte a világban ahol előfordulnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.