Korábban arról írtunk, hogy a Jobbik lemondásra szólítja fel Ertsey Katalint annak kapcsán, hogy az LMP-s országgyűlési képviselő Novák Előd Jobbik-alelnök írásbeli kérdésére úgy nyilatkozott, izraeli állampolgársággal is rendelkezik. Ertsey később nyilvánosságra hozta Nováknak küldött levelét, eszerint nem csak izraeli, hanem piréz is.

Novák Előd csütörtöki sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, elfogadhatatlan, hogy az LMP-s politikus eddig ezt "eltitkolta".

Ertsey Katalin később a Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra, hogy szó szerint mit válaszolt Novák Elődnek:

"Rég köztudott, hogy izraeli-piréz állampolgár vagyok, magyar állampolgárságomat vásárlás útján szereztem be kevéssel a jelöltségem előtt. sőt, nem csak az állampolgárságom izraeli-piréz, de az identitásom is, egyszerre érzem magam képesnek a zsidó érdek, valamint a piréz életérzés képviseletére, hiszen mindkettő lényege a magyargyűlölet. Nagy örömömre szolgál, hogy ilyen kis szerencsétlen nácik, mint te, találnak végre valami elfoglaltságot az életükben az identitásom kutatásával, különben még véletlenül önálló gondolat születne a fejükben, de erre még nem volt példa. Hadd kérdezzek vissza: régóta érzem, hogy előszeretettel hozol elő homoszexuális témákat. kérdezem hát: látens buzi-e vagy?"

Ertsey Katalin az Indexnek azt mondta, az ironikus hangvételű levéllel a jobbikos politikus kérdésének abszurditásra akarta felhívni a figyelmet. A portálnak azt mondta, természetesen nem izraeli állampolgár, a levelével csak arra akart utalni, hogy Novák elvesztette a kontrollt.

"Értettem én a viccet, csak nem szeretem, ha hazánk Izrael általi gyarmatosításáról van szó" - így reagált közleményében Novák Előd Ertsey Katalin szerinte "humorosnak szánt, de az adatvédelmi biztos szerint törvénysértő" válaszára.

"Bár sajnos életszerű, hogy az LMP képviselője izraeli állampolgár, leveléből nyilvánvalóan tudtam, hogy válaszadási kötelezettsége alól ilyen polgárpukkasztással akar kibújni. Én azonban képviselői eskümet komolyan véve tájékoztattam a nyilvánosságot nyilvánvaló hazugságáról, s magyarázkodjon ő, ha akar. A jelek szerint már Ertsey Katalin is minimum cikinek érzi az izraeli állampolgárságot, mely fejleményt örömmel fogadok" - írja Novák Előd.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

honeykiss
Uram Atyám hát kik ülnek a T.Házban?...Kik kipviselik az országunk népét?...döbbenetes!
és még amikről nem tudunk !...mocskolódás megy széltében hosszában,közben az ország ül a nagy katyvasz közepén...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
keresztapa
@nemkati: Én csak a biztonság szempontból közöltem mondandómat, ami perest illeti, a valóságot közölte ha nem vetted volna ki a közléséből, hogy miért azt attól kérdezd aki üzletből még nem csinált be abba az alsó nadrágba, amit a cionisták adtak rá, mert a biztonság követelménye kényszerítené rá az alsó nadrág levételére, örökre történő elhagyására. Párt ideológia képviseleteddel annak felfogásával ,továbbvitelével meg lehet érteni, de a valóságérzettel nagy távolságot kell még leküzdeni, hogy a nemzetbiztonság alapjaival tisztában lehessenek az illetőségek, de ez nehéz követelmény egy pártimádó részére.
Darthon1
@nemkati: az ön által kívánt büntetés a szólásszabadság beszüntetése. Lehet így is, csak akkor vállalni kell a diktatúra nevet. Másrészt az okfejtése is sántít, de nagyon. A rendszerváltozáskor nagyon sok külföldre szakadt hazánkfia jött haza és osztotta az észt itt. Példa rá Kopácsi Sándor. Volt vele egy riport amikor is a floridai házának teraszán a fürdő medence mellett magyarázta el nekünk szegény ideológiailag megtévedt magyaroknak, hogy hogyan is kellett volna tennünk amikor a viszonyok egy kicsit keményebbek voltak nálunk. Éppen itt van a problémám, nem vagyok rá irigy, amit elért bizonyára megérdemelte. Viszont elment innen és más viszonyok között teremtett egzisztenciát, számomra nem hiteles ember. Nem élt köztünk, nem fenyegette a politikai rendőrség, nem akarták elvinni a rendőrök kokárda viselésért. Nem ismeri azt , hogy fortélyos félelem igazgat. Tehát, ha idegenként idejön az észt osztani, jogosan mondhatja bárki, hol voltál amikor az ég zengett? Ezt a hovatartozási kérdést feszegeti a Jobbik. A kettős állampolgár képviselők, melyik országnak és melyik népnek akarnak megfelelni? Tudják-e egyáltalán, hogy mi a magyar ember baja, hogyan lehetne jobbítani? Vagy csak a vízbázis, termőföld, mint jövőbeli stratégiai erőforrás megszerzése miatt vannak itt? A Kádár rendszerben akinek külföldi rokona volt, nem lehetett például lokátoros Taszáron. Nemzetbiztonsági kockázata van,-mondták. Ezeket a szempontokat nézve igenis van joga a magyar embernek megtudni a képviselői hozzáállását az ország alapvető érdekeihez. És, ha ehhez például a Vona/ Zazrivetz (remélem jól írtam) urat kell átvilágítani, akkor ne fogják vissza magukat! De a többi se kérje ki magának!
moiszikf
@Dr.luigilongo60: @nemkati: @jancsik68: @leszúrt rittberger: @nehogymá: Csak egy apróság. A NBH minden OGY.-i képviselőt KÖTELEZŐEN átvilágít,mindegyikről tudnak és feljegyeznek mindent. Nekik már réges-régen VAN LISTÁJUK arról,ki a "zsidó", "1-2-3-as állampolgárságú","buzi-e", vagy "UFO". Akár tetszik,akár nem. A képviselőség ezzel jár,akinek nem tetszik,az ne legyen képviselő.
A kérdés az,hogy véletlenül nem összeférhetetlen-e,a kettős állampolgárság,az OGY.-i képviselőséggel?
KöBüKi
@Pálinkafőző Rézüst: Kb lassan egy éve hogy szörföltem a TV csatornákon,amikor az ATV-re kapcsolva : simonperez állt az emelvényen és egyenes forditásban hangzott el! - Lengyelország egy részét már megvettük,most folyik Románia majd Magyarország részeinek megvétele.!HÁT DOBTAM EGY HÁTAST.!Sajnos este 23 ó után volt,igy sokan nem látták.!!
scandináv
Két buznyák strandol !
-Milyen a víz ?
-Fasza!
-Akkor ugrok egy seggest ! :D
keresztapa
@Darthon1: @KöBüKi: Egy kis emlékeztető: Az Európai Parlament épületében 2012 február 16 - án megalakult az Európai Zsidó Parlament 120 fő képviselőből, ezzel beteljesedett Simon Peres álma, kérdés ként vetődik fel, hogy ezt minden tagállam megvalósíthatónak tartja - e, hogy saját parlamentje legyen az EP épületében,vagy csak a zsidóknak adatik meg, Ez miért nem képez sajtó hírt, és miért nem háborodtak fel akkori honatyáink, az meg csak egy mellék zönge, hogy ezt követően indítottak 9 országban felmérést, hogy a zsidók mennyire tapasztalják az antiszemitizmus jeleit
köztük Magyarországon is. Az meg oszt mindennek a teteje hogy a jelenséget csak nálunk találták kiemelten aggasztónak. Ugyan miért? de abban is van némi avagy teljes igazság,hogy az EU parlamentet zsidó parlamentnek hívják sok tagországban, ez nem a gyűlölködés jele, de az igazságot tárja, a gondolkozásra képes emberi igazságérzettel rendelkezők elé. Az ENSZ szavazása Palesztin kérdésnél tükrözi a felismerést Izrael tevékenységének káros voltára! Az országok többsége miért ne szereti a zsidót, a cigányt az okok eredetét létrejöttét miért nem beszélik meg az országok? Hogy ne lehessen a gyűlölködésnek utat biztosítani, kinek nem érdeke a kibeszélés?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.