A tandíj bevezetése a kormánypártok által a magyar fiatalok ellen indított büntetőhadjárat része - jelentette ki a Fidelitas még 2007. szeptember 27-én Szegeden, ott, ahol ma már a Szegedi Tudományegyetem a bezárással számol, az államilag finanszírozott képzési helyek jelentős csökkentése miatt.

Csepreghy Nándor, a szervezet akkori országos alelnöke a Gyurcsány-kormánynak felrótta, hogy "a kormányzat a tandíj bevezetésével párhuzamosan 30 milliárd forintot vont ki a közoktatásból". Ezzel szemben most az Orbán-kormány csak a felsőoktatásban, csak októberben 49 milliárd forintot zárolt.

A Fidelitas öt éve még úgy fogalmazott, "garanciát vállal arra, hogy egy esetleges kormányváltást követően - a Fidesz 1998-2002 közötti intézkedéséhez hasonlóan - újra megszünteti a tandíjat" - mondta az alelnök. "Az uniós országok felében nincsen tandíj, s ott is, ahol fizetnie kell a hallgatóknak, alacsonyabb a költségtérítés mértéke mint a hazai, annak ellenére, hogy a bérek lényegesen magasabbak" - mondták ugyancsak öt éve.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.