Tiltakozást szervez a Hallgatói Hálózat (HaHa) hétfő délután négy órára az Eötvös Loránd Tudományegyetem lágymányosi épületei elé - jelentette be a szervezet Facebook-oldalán. A helyzet tarthatatlan, ezért feljogosítva érezzük magunkat az ellenállásra, a szembefordulásra, a mostani és leendő egyetemisták, valamint az oktatók érdekeinek megvédésére. Országszerte önszerveződésre és cselekvésre szólítunk fel minden érintettet” - olvasható a Hallgatói Hálózat (HaHa) Facebook-oldalán.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: SwordFish
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedwes
Kezdődik! Mint anno! Pedig akkor "Ellenforradalom"- nak hívták!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kerék
@entero: ma 18:18

Ez igaz, de a lehetőséget mindenkinek meg kellene adni!
Ki tudja? Lehet, hogy az a fiú aki szegény családból származik, és ezért nem tud továbbtanulni kiváló orvos lehetett volna, ehelyett vízvezeték szerelőnek kellett állnia.

Vagy csak gondold Magadat a helyükbe...ha fiatalabb korodban nem tudtál volna továbbtanulni, mert nem lett volna pénz rá, most nem ott lennél ahol vagy.
sasi1115
@Csizmás Kond: Bárkinek joga van tüntetni. Amit meg a munkahelyteremtésről írtál az egy maszlag...
entero
@Dr. Felipe: Nem én harcoltam a tandíj ellen, sőt mellette voltam akkoriban is. Persze leginkább abban a formában hogy teljesítmény alapján legyen meghatározva kinek és mennyit kelljen fizetnie. Az állam és a mi pénzünkön bejárni az órákra és semmire sem vinni felesleges.
entero
@kerék: Ez igaz, de a tandíj mentességhez az is kellene hogy a diák tényleg mutasson olyan teljesítményt ami alapján érdemes támogatni.
dzurinda
@entero: A helyzet úgy áll, ha tandíj lett volna, akkor én ma nem állnék itt. Ha tandíj lett volna akkortájt, Önök közül nagyon sokan nem ülnének ma itt. Beszéljünk ismét egyenesen: a tandíj a magunkfajtákat kirekeszti az egyetemekről. A tanulás a mi időnkben sem volt ingyenes - én emlékszem -: albérlet, kollégium, különórák, nyelvórák, tankönyvek.
...
Ha azonban tandíj lett volna, kedves Barátaim, az már egy elkerülhetetlen és kivédhetetlen csapást jelentett volna a számunkra. Gondoljanak bele abba, mit érezhet ma egy diplomás házaspár, vagy mit érezhet egy munkás, aki látja a gyerekében a tehetséget, észreveszi a felvillanó észt, mit érezhet, amikor azt kell mondania, jövőre nem tudom fizetni az egyetemi tanulmányaidat. Ha nincs pénzed, nem tanulhat a gyereked! Ezt jelenti egész Magyarország számára a tandíj.
...
Én öt gyermeket nevelek. Ha bármelyik közülük azért nem tanulhatna, mert én nem volnék képes előteremteni a tanulásukhoz szükséges összeget, ha nem tudnám kifizetni a tanulás árát, akkor ezt én az életem kudarcának érezném, és ezért sohasem fogok belenyugodni abba, hogy Magyarországon tandíj zárja el a gyerekek előtti felemelkedés lehetőségét.
...
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Nem tudom, Önök közül kik azok, akik elgondolkodtak a tandíj távlatosabb következményeiről. A tandíj ugyanis nemcsak az egyetemekről szorítja ki az okos, de szegény családba született gyerekeket, hanem előbb-utóbb a gimnáziumból is. Mert minek járjon gimnáziumba a gyerek, ha úgysem tudjuk majd utána fizetni az egyetemet? Az út vége belátható, nem a tudás alapú iparágakba, nem az igazi európai jövőbe kapcsolódunk be, még csak nem is az idetelepített gumigyárakban fogunk dolgozni, hanem a végén majd szemetet fogunk égetni, mint ahogy a harmadik világ országaiban teszik."

(Orbán Viktor, a "Jövő Igennel Kezdődik" című beszéde, 2008.)
marlin
@entero: Nincs valami újabb metodikád??
Mert ezeket már a pöttyösseggűek is kiröhögik!!
vastagbor.blog.hu/2012/12/07/a_kurva_internet_hat_nem_megoriz_mindent?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook&utm_campaign=blhshare
Azokat az "okosságokat" amiket most "megpróbálsz közkincsé tenni" miért nem mondtad el például 2008-ban az alcsuti köpcösnek, meg annak a sok egyszerűnek aki elhitte a pávatáncosnak, hogy a Fidesz nem fog tandíjat szedni!!
megmondanád nekünk, hogy a zorr bán által kivetett "tanadó" hányszorosa a lenépszavazott "képzési hozzájárulásnak??
Tudod ezeket a bejegyzéseket nem csak a faékek látják, bár gondolom most se fogsz érdemben válaszolni!!
A kérdés nem az, hogy te mit támogattál 2008-ban!! :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.