Politikai karaktergyilkosságnak nevezte a miniszterelnök-helyettes szombati országházi sajtótájékoztatóján a szakdolgozatával kapcsolatban kirobbant ügyet. Semjén Zsolt kijelentette: politikai ellenfelei "fekete PR-ral" karaktergyilkosságot készülnek elkövetni ellene. Szerinte nem találtak fogást rajta, és most ezt az ürügyet használják fel ellene. "Azt gondolom, szerénytelenség nélkül, hogy a szakmai kompetenciám és a hozzáértésem, az nem kérdőjelezhető meg" - mondta.

"Politikai vitára, politikai harcra készen álltam és készen állok" - fogalmazott a kormányfő kereszténydemokrata helyettese, aki ugyanakkor minden erkölcsi természetű vádat visszautasított.

Családi, személyes, privát életbeli, vagy akár egy húszéves dolgozat ürügye mögé bújva politikai harcot folytatni tisztességtelen - jelentette ki Semjén Zsolt, aki ugyanakkor azt mondta: elviseli, mert életcélja és küldetése a magyar nemzet újraegyesítésének szolgálata. Úgy fogalmazott: "Évi 150 ezer új magyar állampolgár, akikért mindent elviselek."

Semjén magyarázza a bizonyítványát

Kiemelte: szakdolgozata elkészítésekor mindenben az ELTE oktatóinak iránymutatása szerint járt el, és senki elől nem titkolt el soha semmit. A kormányfő helyettese emlékeztetett arra, hogy kezdetektől (miután a hvg.hu hírbe hozta - a szerk.) teljes nyitottsággal és nyíltsággal járt el ebben az ügyben, és az összes létező dokumentumot - indexeket, szakdolgozatokat - nyilvánosságra hozta az interneten. Semjén Zsolt megjegyezte: az ELTE-dolgozata az egyetemnek meg sem volt.

Kitért arra is, hogy tíz féléven keresztül az összes bizonyítványa vagy jeles, vagy kitűnő volt, és a diplomája is jeles minősítésű "noha az ELTE oktatói nem vádolhatók sem most, sem akkor jobboldali elfogultsággal".

"Azt gondolom, szerénytelenség nélkül, hogy a szakmai kompetenciám és a hozzáértésem, az nem kérdőjelezhető meg" - mondta.

A vitatott szövegek tekintetében a politikus kiemelte: az érintett oktatóknak ezeket szükségszerűen ismerniük kellett. Semjén Zsolt feltette a kérdést: ha bármilyen tudományetikai vétséget követett volna el vagy bármilyen probléma lett volna, miért nem jelezték akkor, miért most, húsz év után akarják pellengére állítani? Semjén Zsolt kijelentette: teljes jóhiszeműséggel járt el akkor és most is, és ezért minden erkölcsi természetű vádat visszautasít.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

marlin
Nem kellene "megvédeni"!!
Megírni kellett volna, - és nem lopni!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
satan666
A "kdmp" a "fidSS" segéd csapata. A kereszténység nevében hevesen bólogat a gazda minden mozdulatára és Kutya módjára csóválja a farkát a boldogságtól ha a "fidSS" belerúg a NÉP be.De mit várjunk kirúgót papoktól,részeges újságíróktól, kántoroktól,sírásoktól.Ezektől még a "jobbik" jobb,mert ugyan a Parlament alja.De van saját álláspontjuk.
coni
Feltételezem nagyon senki nem lepődött meg a fejleményeken, ugyanúgy ahogy annak idején Schmittből, ugyanúgy Semjénből sem nézett ki senki egy doktorit, nemhogy két diplomát. Azon se lepődik meg senki, hogy az egyértelmű bizonyítékok láttán is tovább hazudoznak, bár Semjénnek látszólag a doktorija korábbi keltezésű mint ahogy a Pázmány hivatalosan egyetem lett.

Ugyanakkor mindkét ügy teljességgel JELENTÉKTELEN MANŐVER A FIDESZ RÉSZÉRŐL azért, hogy az emberek ezen csámcsogjanak és mire észbe kapnak átcsoportosítja az ország vagyonát Simicska zsebeibe, a hatalmat pedig a sajátjába, hogy még véletlenül se lehessen felelősségre vonni őket.

Inkább ezen csámcsogjunk egy kicsit! És lépjünk, amíg lehet.
silber13
@marlin: Helyénvaló javaslat, mármint, hogy Tömjén vonuljon kolostorba,ám én nem kolostornak ismerem a hamleti javaslatot! a " Get thee to a nunnery " egészen más helyet jelentett Shakespeare esetében és mást Arany Jánosnál. Mellesleg, oda is való ez a mókus. :-))))))))
lajospapa
@A Tündik bündije: Ez nagyon szép idézet ! Csak az a baj vele hogy a nép az igen szűk körűnek tűnik. Csak SAJÁT HÁZA NÉPÉRE vonatkozik szent Zsolt úr értelmezésében.
A Tündik bündije
@lajospapa: Valójában nem idézet, én írtam. Érezd az iróniát :-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.