Egyenesen a teológiáról küldték a KDNP alapítói közé, pár évvel később pedig 35 évesen már az egyház jelöltje volt a párt élére. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek a Fidesz sokáig túl szabadelvű volt, inkább az MDF-fel lépett volna frigyre, de aztán mégis Orbánnal kötött szövetséget, akihez a 2006-os választási vereség után is hűséges maradt. A KDNP elnöke fő feladatának a kereszténység politikai képviseletét tartja, de ma már nem egyértelmű, hogy képes-e erre.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
Tömjén Zsolti nem rossz ember, de most éppen szív, mint a torkosborz.
Hogy ez aztán mennyire a véletlen műve, mennyire a bosszúszomjas ellenzéké, vagy mennyire a Vezér személyes érdeke, az egyelőre még nem egészen tiszta.
A véletlen lehetőségét szívem szerint kizárnám, igen aberráltnak kell lennie annak, aki éjszakánként kéjes lihegéssel hasonlítgatja össze a Semjéni életművet egyszerű halandók firkálmányaival.
Az ellenzék bosszúszomja meg e tekintetben igen visszafogott, a baloldal lelkesen cipeli stigmáit a sztálini vallásüldözésért, a liberálisok el vannak foglalva a hála lerovásával egyházuk történelmi voltának felismeréséért – marad tehát a Vezér.
Ha átgondoljuk, akkor azért neki érdeke is lehet az, hogy a következő, feleakkora Parlamentben ne nagyon kelljen osztozkodnia a mandátumokon senkivel, hát hulljon a férgese, ha már egyszer olyan idióta volt, hogy még egy szakdolgozatot se tudott saját kútfőből megírni, oszt még saját magától is lopott, mint hajdani szolgálatvezetőnk a petróleumlámpát a saját folyosója faláról…
Az Egyházzal meg bármikor meg lehet egyezni, legfeljebb majd kap minden püspökség negyven-ötvenezer hektárt meg tíz-húsz falut, úgyis ballagunk vissza a feudalizmus felé.
Az ország első zászlósúra meg kompromisszumkész.
Gondolom, azért a mi Zsoltink nem fog majd éhenveszni, csak mostmár azért szólni kellene neki, hogyha valaki beleesik a pöcegödörbe, annak nem célszerű csapkodnia, szép békésen meg kell várni, míg valaki leengedi neki a mentőkötelet.
A KDNP – ami amúgysincs egyébként – a következő választásokon majd önállóan indul, hogy hova, azt most nem taglalnám, a Fidesz meg majd ismét átkeresztelkedik, lesz belőle Fidesz Keresztény Párt, oszt jónapot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.