A diákok lázadásáról szólt a szerdai nap az ország több városában. Budapesten több ezren vonultak a Műegyetemtől a Kossuth térig, megbénítva ezzel a belváros forgalmát. Az Országház előtt rendőrsorfal állt fel. Szegeden plakátokkal ragasztották le a Fidesz-iroda portálját, Győrben és Debrecenben új felsőoktatási törvényt követeltek. Komolyabb rendbontás sehol sem történt. A diákok azt ígérik, lesz folytatás. Megszólalt az ügyről az Országgyűlés elnöke és a kormányszóvivő is. Kövér László szerint a kabinet kész a párbeszédre, de a diákok egyelőre nem éltek a lehetőséggel. Giró-Szász András azt mondta, nem is azok tüntettek, akiket érintenek a változások.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
Az egyik oldal, hogy voltak érdekes dolgok a tüntiken. Azt a blogbejegyzést tegnap hoztam. Viszont ugyanott van egy poszt arról, ami a tandíj egyik megoldásáról is szól. Aszerint lenne lehetőség vmi átjárásra:
"
A formális önköltségesség és az állami finanszírozás egyébként összeegyeztethető lenne. Például az alábbi paraméterek mentén:

Mindenki egy egységszámláról fizet (Neptun, EKTF is kezelni tud ilyet);
Ezt megfelelő tanulmányi eredmény esetén az állam tölti fel, az alatt a tanuló;
Az iskola csak innen veheti le a pénzt, tehát számára minden tanuló ügyfél, és mindenki számára szolgáltató. Ennek az előnye az lenne, hogy amennyiben az iskola színvonaltalan, akkor a diák nem tud teljesíteni, tehát saját zsebből kell fizetnie. Valóban kiverhetné a teljesítményt a tanárokból;
Az említett pénzfeltöltésnél lehetne érvényesíteni szociális szempontokat, ha szükséges és a céges támogatásokat, ha másutt ösztöndíjas a gyermek;

Azonban csak ez utóbbiak szigorúan egyidejű, vagy akár az önköltséges felsőoktatást megelőző bevezetés esetén lehet kompenzatív és nem a szegényebbeket az oktatásból kizáró, diszkriminatív és társadalomellenes. "
endresy.blogspot.hu/2012/12/uzen-az-oktatas.html

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.