Szakmai alapok nélkül vágott bele a kormány a rezsiköltségek 10 százalékos csökkentésébe, ráadásul a terve valójában nem is a leginkább rászorulókon segít. A költségek nagy részéről ugyanakkor elképzelhető, hogy nem a magántulajdonban lévő egyetemes szolgáltatók, hanem például az állami tulajdonú Magyar Villamos Művek "nyeli be". A válságban mindenkinek viselnie kell valamit a terhekből – kommentálta Orbán Viktor hétfőn a rezsidíjak 10 százalékos csökkentésére vonatkozó kormányzati terveket Salgótarjánban. A kormányfő szerint a gáz- és a villamosenergia-szektor befektetői veszteséget fognak elkönyvelni az árcsökkentés miatt, "na de vannak ebben az országban még pár milliónyian, akik az elmúlt években veszteségeket szenvedtek el". Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán emellé már azt is odabiggyesztette, hogy a lépés ráadásul igazságos is, mivel az 1995-ös privatizációt követően az energiaszolgáltatók 350 százalékos profitot értek el.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

overdose
Igen a gazdagoknak segit akiknek 100-ezer a havi gázszámjájuk ,olyan mint a végtörlesztés csak a gazdagok nyertek több millót pl a fideszes kormánytagok, nem kell a népet etetni külföldön a reszia fizetés 6%-a nálunk mennyi? erről beszéljenek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
yazo64
@entero: Bravó... emberek sokasága fagyoskodik otthonában, némelyik kihűlés közeli állapotban van, ne adj Isten megfagy, Te meg itt dicsekszel azzal hogy az 5 macskádnak külön fűtött szobája van... Nem irigyellek, ne ért félre, de talán ilyen infót nem az ilyen cikk kapcsán kellene velünk megosztanod...
kkalman
10% rezsicsökkentés, nesze semmi fogd meg jól.
A szomszéd Mari néni, aki egy 25W-os égővel világít, PB gázt használ, majd 20-30 Ft-al fizet kevesebbet havonként. Hol is van akkor a százezres megtakarítás?
Ismét, mint mindig a gazdagok járnak jól.
Egyszer végre hozhatnának egy olyan intézkedést is, ami a szegények anyagi helyzetén lendítene egy nagyon jó nagyot.
lajospapa
@kkalman: Azt nem lehet! Gondolj bele : ahhoz hogy a nyugger néni a 60-as villanykörtéért kevesebbet fizessen fel kéne emelni a szaunafűtés költségét. Ahhoz, hogy Gipsz Jakab a nettó 110000 helyett 120000 ezret vigyen haza meg kéne emelni a havi bruttó 2 millások 16 %-os adóját. Akkor pedig lehet hogy annyival kevesebbet vinne haza a szerencsétlen 2 millás nettóban mint amit Gipsz Jakab egy hónapban lát. Hol találnánk ilyen hülye képviselőt? Vagy még annál is fentebbi vezetőt ?
sza
@entero: Mihály a macska! Van neki hol elvégezni a dolgát..., a kiskertbe jár, hiába vettünk neki almot, rá se bagózik! Az a baja , hogy ágyban akar szunyálni , de az tilos, meg van mondva a gyerekeknek , ha észreveszem Mihály nem jöhet be! :-)))
entero
@yazo64: Már ne is haragudj, de Ágival vitattuk meg a macskatartás rejtelmeit. Szerintem másnak nem kellene ezzel foglalkoznia és annyi.
entero
@sziráki ágnes: Pedig csak akkor veszélyes egy macska ha nincs beoltva, ha a gyerek allergiás a macskaszőrre, egyébként nem baj ha az ágyban alszanak. Csak hát ugye a perzsa macskák szőre az nem átlagos amikor hullik...:-( Még ilyet, nem kakál az alomba? Csúnya macska...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.