A tervezett 45 milliárd forintnál nagyobb összegben, összesen 52 milliárd forint értékben, a legutóbbinál alacsonyabb hozamszint mellett adott el három-, öt- és tizenöt éves lejáratú államkötvényt az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján. Az ÁKK augusztus óta először hirdetett meg értékesítésre tizenöt éves államkötvényt. A meghirdetett 8 milliárd forint helyett 12 milliárd forint értékben adott el ilyen papírt az ÁKK 6,31 százalékos átlagos hozamszint mellett. A legutóbbi, augusztusi aukción még 7,34 százalékos átlaghozam volt. A nagyobb értékesítést segítette az erős érdeklődés: 61 ajánlatban összesen 36,4 milliárd forint kereslet volt a hosszú lejáratú papírokra.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pilóta
"Giró-Szász András kormányszóvivő korábban úgy fogalmazott, a siker egyértelmű, és a makroszámokból is világosan látszik, hogy a piac bízik a magyar államban és a magyar gazdaságban. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács (KT) elnöke szerint megvan a lehetőség arra, hogy a magyar gazdasági növekedésben trendforduló következzen be a jövő évtől, a gazdaság 0–2, 0–3 százalékos sávban bővülhet a következő években."
alfás
@Pilóta: nem is gondolnád,hogy milyen cégek veszik,ezeket az kötvényeket.
QQCSI
@Pilóta: Köszönjük, hogy helyettünk kiemeled a lényeget a cikkből,
de hozzászólás???
alfás
@QQCSI: Pilóta szóhoz sem tud jutni :-)
Dr.luigilongo60
@QQCSI: És hogyan fognak rábaszni a kötvényesek, ha marad ez a kormány, arról nem szól a fáma?
QQCSI
@Dr.luigilongo60: Ha nem marad, akkor is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.