Megszűnik a keretszámrendszer és összevonják a már meglévő felsőoktatási támogatási formákat – jelentette be vasárnap egy kormányszóvivői tájékoztató vendégeként Balog Zoltán. Giró-Szász András kijelentette: a felsőoktatási rendszer újjászervezést igényel azért, hogy egy „egészségesebben működő”, fenntartható szerkezet jöjjön létre. Olyan felsőoktatási rendszer kidolgozásán dolgozunk Orbán Viktor kérésére, amely eltörli a keretszámokat, és átláthatóvá, világossá teszi azt a struktúrát, amely immár 22 éve folyamatos átalakulásban van – jelentette be Balog Zoltán Giró-Szász Andrással közösen a vasárnapi kormányszóvivői tájékoztatón. Az Emmi tárcavezetője elmondta azt is: a jövőben a felvételihez nem lesz majd szükség pénzre a diákok részéről, csak minőségre, diplomaszerzésre és teljesítményre, „mindenki felvételt fog nyerni, aki kinyilvánítja azon szándékát, hogy diplomaszerzés után Magyarországon kíván majd dolgozni”. Már hétfőn lesz egyeztetés?

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Ezeknek a hallgatóknak az állam a teljes képzési költségüket kifizeti. „Meghallottuk a diákok azon kérését is, hogy nem szeretnék adóssággal kezdeni az életüket” – jelentette ki a miniszter. Az emberierőforrás-miniszter kijelentette: „semmifajta tandíj bevezetésére a kormány nem hajlandó, nem készül és nem is látja azt szükségesnek”. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a felsőoktatási képzés sokba kerül, az állam célja ezért, hogy a tandíj nélkül, állami támogatással megszerzett diplomájukat a diákok itthon kamatoztassák."
Pilóta
"A Fidesz egyetért vele

A Fidesz egyetért azzal, hogy ingyenes legyen a felsőoktatás azoknak, akik Magyarországon szeretnének dolgozni – írta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője közleményében. Nagy várakozással tekintünk a szerdai kormányülés elé, ahol döntenek a részletekről – teszi hozzá."
Pilóta
"Hallgatói Hálózat: csak ártani tudnak

A Hallgatói Hálózat szerint a miniszterelnök szombati bejelentése és Giró-Szász András kormányszóvivő, valamint Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter vasárnapi tájékoztatója után biztosra vehető, hogy a kormány „csak ártani tud a felsőoktatásnak”."
--- Na, akkor ez nagy pofára esés nektek, mondhatni, meghökkentő:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.