Már készül a kormányzati kommunikáció arra, hogy az Alkotmánybíróság megsemmisíti a választási eljárási törvényt. A hvg.hu inforációi szerint a kormánypártok a két ünnep közti napokra várják a hatáározatot, de azt még nem lehet tudni, milyen mélyen érinti a döntés a jogszabályt, illetve érinti-e az alaptörvény áátmeneti rendelkezéseit. Utóbbi az ombudsman és Sólyom László volt államfő is ellentétesnek tartja magával az alaptörvénnyel.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pisti271
Ebből már nem tudnak jól kijönni.
Ha eltörlik, azzal az ellenzék csatát nyer, és muníciót a kampányra, hiszen a saját híveik között is elutasított volt. Ha megmarad, be kell tartani! Be kell tartani betű szerint! Milyen pozíciója, mennyi munkája van egy jegyzőnek, ha munkaidejébe még belefér 60 000 embert nyilvántartásba venni? Mert ezt írja elő a törvény. Hogy kezelik le, ha a határidő lejártakor megjelenik 10 000 polgár, hogy ő bizony regisztrálni kíván?
Hivatkoznak rá, hogy a választást egy nap alatt lehet lebonyolítani, itt pedig van rá fél év.
Igen, de ott van 70 helyszín és egy bizottság, akinek minden tagja csupán néhány másodpercet kell hogy egy-egy szavazóval foglalkozzon. Ha mindenki az utolsó percben érkezik akkor is be lehet fejezni néhány óra alatt. Ezzel szemben itt egy helyszín és egy ember. (nincs rugalmasság, a törvény az törvény, nekem ne érvénytelenítsék a regisztrációmat arra hivatkozva, hogy nem a jegyző vett nyilvántartásba)
Jó kis botrányokat előzne meg a regisztráció eltörlése, drukkolok, hogy így legyen.
silber13
@Pisti271: Ne félj! A mélynövésű csúti atamán focimeccs nézése közepett, karácsonyfa díszítés közben semmi perc alatt röhögve megoldja ezt a nudli problémát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.